Løbsanalyse af Indledningsløbet i Tønder

Så blev sæsonen første løb kørt, omend at det ikke var et officielt DCU-løb.

Vi skulle køre i, det som hedder, A-feltet som bestod af A, B, C, H40 og Junior.

Da Team Comentor-Ribe Cykellager stillede op med deres juniorhold, vidste jeg allerede fra start at det ville blive svært. Og så selvom Haderslev Starup CK stillede op med 4 ryttere fra C-klassen og 2 fra H-40-klassen.

Vi skulle køre 7 omgange og 77 kilometer i alt.

Allerede fra starten blev der angrebet heftigt, og vores egen Nicolai Jørgensen var blandt de aktive. Han skulle tydeligvis ud og teste sine ben af. I feltet var der rigtig meget uro, og mange angreb, men ingen lov til at køre væk. Team CRC kørte meget aggressivt og fik pludselig hele 4 ryttere væk, sammen med vores egen Nicolai.

Allerede der var det dødsdømt. Man vidste næsten at de ville køre ham fuldstændig i stykker, uanset hvor stærk han var.

I feltet var jagten blevet lidt mere organiseret, selvom os Haderslev-ryttere holdte os godt tilbage. Vi skulle jo ikke køre Nicolai ind. Ind i mellem var en Rødekro-junior og endnu en Team CRL-rytter sluppet afsted.
Da vi ramte 3. omgang rykkede en H40-rytter fra Vejen væk, og jeg fik efter. Da vi fik hurtigt hul tog jeg mine føringer, og vi hentede hurtigt de 2 juniorer og fik hurtigt et fire-mandssamarbejde op at køre. Vi fik hurtigt et stort hul til feltet. Vi begyndte at tro på at vi ville holde hjem.
Men pludselig kom Michael Damm Kohberg op bagfra. Han havde revet sig fri af feltet, og kørt alene op over en omgang. Imponerende kørsel, faktisk. Så pludselig var vi 5 mand, der alle arbejde knaldhårdt.

Gruppen efter Michael havde lukket hullet

Da vi kom ind mod mål med 2 omgange igen, ramlede vi sammen med opløbet i C-feltet (H50 og H60), og det gjorde at vi mistede både fart, og flow i vores kørsel. Og pludselig kom der en Tønder-rytter op bagfra, men heldigvis havde han Thomas Larsen Søndergaard med. Så pludselig var vi 7 mand i gruppen, hvoraf 3 var fra Haderslev.

Derefter var det mere eller mindre bare hård kørsel, indtil vi manglede 3 kilometer til mål. Jeg havde lige taget en lille føring og overvejede om jeg skulle rykke. Jeg kiggede tilbage og så at Michael Damm havde lagt sig et par meter bag gruppen. Han ville komme med et hug.

Jeg ville ikke lade min egen chance forpasse så jeg rykkede med det samme, og rev mig fri. Kohberg gennemførste også sit hug, og pludselig var vi afsted. Jeg tog en føring, men da Michael gik frem for at tage sin, ramte jeg grænsen, og råbte til Michael at han bare skulle køre selv.
Jeg skulle “bare” holde hjem selv. Men forfølgerne var gået helt i stå, og jeg kunne trille ind 10 sekunder efter Kohberg i mål. Thomas tog sig af 8 pladsen.

Som sagt så havde Team CRL-rytterne revet Nicolai fra hinanden. De havde angrebet, og han havde lukket huller. Pludselig havde de brugt ham op, og de endte med at køre væk fra ham. De kørte i mål, 4-på-stribe, og Haderslev Starup CK tog sig af de næste fire pladser (Nico, Kohberg, mig og Thomas).

De 4 Comentor-Ribecykellager-juniorer. Imponerende kørsel

Jeg fik testet mine ben, og synes faktisk de var rigtig, rigtig gode. Brugte måske flere kræfter en jeg ville have gjort normalt, men synes at indledningsløbet bør bruges til disse slags test. Fx ville jeg jo aldrig prøve at rykke væk hvis det var et rigtigt licensløb – dertil ved jeg at min spurt er god nok.

Så alt i alt lykkedes taktikken. Benene blev testet, og jeg kan ikke se hvordan jeg skulle have kunne gøre noget som helst anderledes.

Af andre resultater vil jeg lige frem hæve Jens-Villum Herløv Vilhelmsen der knuste alt modstand i U15 og køre solo i mål. Det samme gjorde Rasmus Iversen (U17) i B-feltet, som bestod af D, U17 og Motion.

Stay tuned for forventningsrapport for den kommende weekend.