Esbjerg Tolboll 2013 og 2015
Esbjerg Tolboll 2013 og 2015

Løbsforventninger til de Jysk/Fynske Mesterskaber i Esbjerg (TT) og Horsens

Den kommende weekend byder nu på de Jysk/Fynske mesterskaber i både enkeltstart i Esbjerg og linieløb i Horsens.
Det bliver ikke med de store forventninger, at jeg går ind til weekenden af flere forskellige grunde.

Af: Jeppe Tolbøll

ESBJERG, Enkeltstart, 20,6 kilometer, 91 højdemeter:

hoejdeprofil_EsbjergTT
I følge proportionerne skulle ruten kun være 20 kilometer. Men efter den rute beskrivelse, jeg først lavede var den +22 kilometer. Dog fik vi (os der spurgte på DCU-gruppen på Facebook), at vide der ikke ville være et vende punkt, men bare en rute rundt i et loop. Derfor tegnede jeg den igen, og ramte her 20,6 kilometer. Så det tror jeg er rigtigt, men jeg er stadig ikke 100 % sikker på ruten, så derfor må vi se hvordan det bliver på dagen. Det er lidt træls, da det giver en lille snært af usikkerhed, men det er jo ens for alle.
Ruten er flad, men med en lille knold når man når lidt over halvvejs, og er på vej tilbage til mål.

Jeg har ikke kørt en enkeltstart siden jeg var Junior-rytter, og det var på min normale racer, og jeg sluttede 2. sidst ud af en 25 startende. Sidenhen har jeg holdt 10 års pause, og egentlig fået opbygget mig selv som en anden rytter. Og jeg har jo investeret i en enkeltstartscykel, og købt pladehjul og alt hvad der følger med for at køre en god enkeltstart. Derfor er det kun benene der skal kunne standse mig :)

Jeg ved dog slet ikke nok om min konkurrenter, til at udpege “ham” og “ham” til at være gode enkeltstartsryttere, så jeg har virkelig svært ved at sige hvor jeg forventer at ende henne på resultatlisten.
Jeg har kørt ruten i mandags, sammen med Jacob Kruse Jensen, Herning CK U23, og det giver trods alt en fordel, men hvor meget?

Jeg vælger den lidt kedelige løsning, og håber på en Top 10, som vil være pointgivende!

HORSENS, 6. omgange, 133,2 kilometer, 1278 højdemeter:

hoejdeprofil_horsens

“En af Danmarks hårdeste ruter” – det er hvad mange ryttere hurtigt kan blive enige om. Ikke nok med at det går op og ned hele tiden, så er der flere steder på ruten, hvor der er åben for vinden, og der er næsten garanti for totalsplittelse i mange af felterne!
Min track record på ruten er ikke lige frem imponerende, hvor jeg som D-rytter blev smidt hvergang på kirkebakken, men formåede at køre mig tilbage, men derefter ikke havde kræfter til spurten. I C-klassen røg jeg første gang på bakken og kom aldrig tilbage, og sidste år i B blev det til 8 kilometer før jeg røg af, FØR Kirkebakken!

Derfor må jeg nok erkende at det ifølge statistikken ikke bør blive til den helt store succes, men tager man så ja-hatten på, så kan man vende den om og sige, at det jo faktisk kun kan gå bedre i år!

Det er faktisk også det første bakkede løb jeg sådan for alvor kommer til at køre i år. Da jeg ikke nåede ret langt i Nyborg før min defekt, så nåede jeg heller ikke at opleve bakkerne derovre. Så derfor er jeg lettere i tvivl om min kunnen i B-feltet når det går op af.

Vi er pt. 41 tilmeldte så hvis jeg kan klemme mig ind blandt Top 20, så ville det være ret stort. Én ting er sikkert! Horsens bliver gennemført uanset hvad, med mindre jeg selvfølgelig oplever defekt og derfor ikke kan fortsætte. Men det sker ikke! 7-9-13!!