Løbsforventninger til Køge- og Ordrup-løbene

I weekenden er der ingen jyske løb, og derfor bliver det jydernes tur til at drage til Sjælland. Hvor jeg i Jylland stort set kender alle konkurrenterne, så bliver det lidt mere mudret på Sjælland, da jeg godt nok kender en del af navnene udfra resultatlisterne, men ikke så meget ud fra deres styrker og svagheder. Løbene er arrangeret af de lokale cykelklubber i Køge og Ordrup!

 

AF JEPPE TOLBØLL

 

KØGE, 10 OMGANGE, 111 KILOMETER, 530 HØJDEMETER

Ruten i Køge ser ud til at være en pivflad en af slagsen. Det skal der ikke brokkes sig over. Samtidig ser den ud til at have rigtig mange sving, og dertil skal der heller ikke brokkes. Samtidig slutter den med en spurt der køres på en lige vej på 1 kilometer uden sving, og hvis vejret holder, så bliver spurten i medvind. Og det brokker jeg mig bestemt heller ikke over! Det er ret fedt at omgangene er så korte, da det som regel giver lidt mere intense cykelløb, da det nærmest bliver ét langt kriterium.

Jeg kan ikke helt bedømme hvor åben ruten er for vind, men ud fra Google Streetview ligner det meget at der vil komme åbne stykker, og vejene er ikke superbrede.

Af konkurrenter kommer stort set hele Team OK Kvickly Odder, og Casper Ilsø, fra Herning. Samtidig kender jeg bl.a. af sjællændere; Martin Henriksen, FBL, Jannik Ljungdahl, Hvidovre (som vandt i søndags på Sjælland), Nichlas Eberhardt, Lyngby og Mads Schelde Berg, Slagelse.

Samtidig får jeg følgeskab af en klubkammerat, Michael Damm, som måske dog mangler lidt på formen.

Jeg forventer et eller andet sted, at kunne side i finalen, og skulle gerne kunne køre med om podieplaceringerne måske. Med pt. 36 forhåndstilmeldte er der 12 pointgivende placeringer at køre efter, og der vil jeg være meget skuffet hvis jeg ikke napper en.

 

ORDRUP, 11. OMGANGE, 103,4 KILOMETER 913

Ordrup har jeg faktisk gode erfaringer med. Jeg har kun kørt løbet i 2013, i mit blot 2. B-løb. Det gik således at jeg med 8 kilometer fik sneget mig væk fra feltet, og derfra formåede at holde dem bagved mig, til en solosejr.

Ordrup 2013

Ruten i år er dog slet ikke dem samme, og jeg ville egentlig blot lige blære med med at jeg engang har vundet der! ;)

Ruten i år ser temmelig kuperet ud. Ikke noget voldsomt, men specielt opløbet går op af, hvor den angiveligt skulle stige 3,7 % til sidst. Ikke ligefrem min fordel, selvom vægttabet har gjort mig hurtigere op ad.

Selve konkurrenterne ser ud til at være akkurat de samme som om lørdagen, og det er egentlig også de ryttere jeg forventer vi have en eller anden indflydelse på løbet, dog med det forbehold, at der nok også kommer ryttere jeg ikke har styr på.

Med blot små 100 kilometers cykelløb, så tror jeg det bliver utroligt aggressivt, da løbet næppe bliver længere end 2,5 time.

Jeg skal, ligesom i Køge, lave point før jeg er tilfreds, men umiddelbart er det her ruten der passer dårligst af de to ruter til mig, men ser man på de hidtil jyske løb, som vi har kørt, så virker weekendens ruter dog mindre udfordrerne end de ruter vi ellers har kørt på… men igen med det forbehold, at jeg ikke kender noget til dem! ;)