Tolboll Licens - Jeppe Tolbøll skriver for AltomCykling.dk i 2015
Tolboll Licens - Jeppe Tolbøll skriver for AltomCykling.dk i 2015

Løbsforvetninger til Nyborg

Efter en start på sæsonen der har været over al forventning, med lutter top 10 placeringer i samtlige løb, så byder søndag nok på en rute, der med stor sandsynlighed skal få mig ned på jorden igen.

Af: Jeppe Tolbøll

NYBORG, 5 omgange, 127,5 kilometer, 940 højdemeter:

hoejdeprofil_nyborg

Jeg har aldrig haft et godt forhold til Nyborg-ruten. I D-klassen, 2012, blev jeg smidt på den bakke der kommer 500 meter før opløbet, og i C-klassen året efter blev jeg godt nok 7’er, men det var på en meget underlig måde, hvor jeg før sidste omgang var sat med over 1 minut til feltet, men fik lukket igen sammen med 4-5 andre, og fik lusket mig med i udbruddet, hvor jeg så faldt af på den bakke igen! Sidste år kørte jeg ikke i Nyborg…

Ruten i år er i øvrigt blevet lavet om, så der er lige skåret 4,5 kilometer af per omgang, og det er flade kilometer der er skåret af!

I følge DMI kommer der en vind, der minder lidt om den vi havde i Skive med omkring 5-6 m/s jævnt vind, med stød op mod 10-12 m/s. Så jeg be’r til at det kan være med at skabe den nødvendige splittelse i feltet, så det hele ikke skal afgøres på bakkerne.

Løbet er det længste jeg skal køre i år, med 20 kilometer mere end det hidtil længste, så det bliver også en prøvelse i sig selv.

Jeg forventer en voldsom Herning CK og Odense dominans, da de stiller med hele 8 mand hver i feltet. Det gør også, at jeg nok må tilpasse mig, og køre mere passivt – det bliver ikke mig der skal skabe løbet, så jeg må tage de chancer der byder sig – hvis jeg overhovedet er med når det gælder.

Vi er 56 mand tilmeldt på nuværende tidspunkt, og der kommer nok lidt eftertilmeldinger på dagen, så mon ikke vi ender med ca. 60 ryttere i feltet? Det tror jeg.

Jeg vil være tilfreds med en top 20, men det kunne da være sjovt at nappe endnu et point. Jeg har heldigvis en god næse for at være godt positioneret når det gælder, så jeg skal “bare” sidde rigtigt når Herning splitter feltet. Det er faktisk ikke så svært! ;) Vel?