Foto © Uggi Kaldan | AltomCykling.dk

Løbsoptakt til de to UCI-løb: GP Himmerland og Skive Rundt

I weekenden står den på endnu en omgang UCI-løb, når GP Himmerland og Skive Rundt afholdes. Team Give Elementer stiller med fuldt mandskab i begge løb, hvor min personlige forventninger er lave, men med forhåbning om gennemførelse. Jeg har ikke kørt nogle af løbene før, så ved slet ikke hvordan jeg skal forholde mig til ruterne.

AF JEPPE TOLBØLL

Hos Team Give Elementer har det ikke været en nem sæson, med en del skader og andre uheld til mange af vores ryttere. Derfor har vi også kun lige kunne stille fuldt muligt mandskab til weekendens to store løb. Flere af vores ryttere er dog på vej tilbage, men mangler lige det sidste, så derfor blev de samme 6 ryttere genvalgt begge dage. Vi skal ud og slås med en masse kontinental-hold fra hele verdenen, og en del mindre team, som har samme rang som os, som DCU-team. Holdet der stiller til starterne er:

  • Anders Bruun
  • Daniel Eriksen
  • Gustav Frederik Dahl
  • Jakob Bødker
  • Jeppe Falk
  • Jeppe Tolbøll

GP Himmerland, 199,9 kilometer, 1289 højdemeter

Ruten i GP Himmerland byder lidt på en gang grusveje, men jeg har ladet mig fortælle, at de ikke er så slemme og svære som i GP Herning. Dog kan de naturligvis ødelægge et løb hurtigt, hvis de giver en punktering. Ruten har jeg hørt omtalt som være “ret flad” men jeg kan alligevel se har lidt bump hist og her. Om det er noget man mærker når feltet ruller med 40-50 km/t ved jeg ikke, men det skal sikkert nok være noget der gør mig mør i sidste ende.

Jeg kender ikke holdets plan eller min egen rolle i løbet, men jeg føler jeg har ramt en god form over sommeren. Jeg må dog erkende, at løb op til 200 kilometer lyder som en lang omgang, hvor alle nok har ondt i bentøjet hen mod finalen. Mit håb er, at mine ben ikke gør meget mere ondt, end de andres.

Skive Rundt, 1. lang omgang + 6 små omgange, 177,9 kilometer, 1234 højdemeter

Det eneste jeg umiddelbart kender fra Skive Rundt-ruten er noget af det sidste stykke af de små omgange, hvor der også bliver kørt gadeløb. Og jeg husker den bakke om værende okay hård, men dengang, vist nok i 2015, var jeg også blot en gennemsnitlig B-rytter på 100 kilo.

Det er en lidt underlig følelse, at gå ind til begge løb uden overhovedet at vide noget omkring dem. Jeg plejer ALTID at kende ruterne i licensløb, og har enten kørt dem før, eller kørt dem i bilen før løbet.

Det har dog været svært for mig, at finde tiden til det, pga. arbejde og andre forpligtigelser, og at tage 2,5 time HVER vej i bilen, plus tiden det ville tage at cykle ruten/ruterne, eller køre dem i bilen, ja så blev det nedprioriteret.

Begge dage ser det ud til at holde tørt, men man ved jo aldrig i dette sen-sommervejr. Vinden kommer vist primært fra nord med en styrke på 4-5 m/s, så det kan være nok til at skabe noget ravage.

Kommer jeg igennem ét eller begge løb, vil jeg være utrolig glad, og derved få visket alle DNF’er af på min ProCyclingStats-profil, haha!