Foto © www.facebook.com/CykelFoto

Løbsoptakt til DEMIN Cup i Nyborg

På lørdag står dem på sidste “test” inden Elite DM, hvor vi skal køre race ved Nyborg. Ruten har før passet mig ganske okay, men specielt længden i DEMIN Cup og niveauet i A-klassen gør, at jeg nok får mit at se til. Dog lader jeg mig ikke afskrække og går rimelig rolig ind til opgaven.

Af Jeppe Tolbøll

NYBORG DEMIN CUP, 6. store- og 3 små omgange, 178,5 km og 1250 hm

 

Kigger man på tilmeldingslisten så er der 120 ryttere til start. Det som måske er mest opsigtsvækkende, at er at Team coloQuick kun stiller med 5 ryttere, da mange af deres ryttere pt. er nede og køre Slovenien Rundt mod Pogacar og co.

BHS PL – Beton Bornholm og det andet konti-team, Restaurant Suri – Carl Ras, ser dog ud til at stille nærmest fuldtallige op, med også DCU-Teamet CO:Play Giant stiller stærkt op. Ellers stiller de fleste DCU-teams op med ret mange.

På Team Give Elementer er vi kun 6 mand til start, da vores uheld stadig ikke har sluppet os. For at opsummere, så brækkede Daniel Eriksen og Rasmus Lindbjerg begge kravebenet i sæsonen første to løb. Rasmus er stadig ude med komplikationer! Samtidig var Anders Bruun ude i hele april og halvdelen af maj.

I maj blev Anders Bjørn påkørt under træningen og er stadig ude, mens Eriksen så kunne vende tilbage, sammen med Anders Bruun. Kort tid efter melder Nicolai Zinck ud, at han har brug for en pause mentalt, og for 1,5 uge siden røg Jakob Bødker hårdt ned i Fyen Rundt.

Derfor er der pt. 4 ud af 11 ryttere skadet. Vi har endnu ikke formået at stille med fuldt hold i noget løb.

Det sætter os også i den situation, at vi konstant er i undertal i forhold til de andre DCU-teams, hvilket har fordele og ulemper. Fordelene er, at ingen forventer noget af os, og vi lige kan køre frit, men ulemperne er, at vi sjældent rammer udbruddet, da vi ikke har samme “fire power” når der skal følges op på angreb og så videre.

Min egen rolle i Nyborg bliver som hjælper. Den har jeg påtaget mig bevidst, da jeg kommer ud af et par hårde træningsdage, for at skærpe formen op mod DM, og helt ærligt, så ved jeg ikke om jeg er 100 % frisk til løbet. Dog er målet, at gennemføre og hjælpe en af de andre til en god placering.