De danske mesterskaber står for døren. Allerede torsdag blev der kørt enkeltstart, og dagene efter køres så både U19 (drenge og piger), samt Elite Damers enkeltstarter og samlede starter, inden Herre Elite afslutter hele DM med deres samlet start søndag. Jeg glæder mig, men har også en vis frygt forbundet med løbet, da jeg har haft utroligt svært ved at finde formen de sidste par uger.

AF JEPPE TOLBØLL

ELITE DM ESBJERG, 1. Strækning på 112 km + 11. omgange á 10 km. 225 kilometer, 938 højdemeter

Vi runder først lige hurtig Denim Cup i Nyborg…

Der kom ingen optakt til Nyborgs Denim Cup pga. tidsmangel, men jeg havde egentlig en plan om at sidde nede bag i hele løbet, og bare få så mange kilometer i benene som muligt. Det viste sig dog hurtigt at være en fejl, da feltet – på et af rutens tekniske og smalle passager – blev strukket godt ud, og det rent faktisk viste sig at være markant hårdere at sidde i “slappe af” nede bagved. Så allerede efter 10 kilometer var jeg godt i rødt felt, og jeg fandt faktisk aldrig rigtig benene herefter. Og da jeg så – igen – punkterede efter 80 kilometer, og måtte jage feltet bag en servicebil, på det sted på ruten hvor jeg egentlig havde det nemmest, så brugte jeg dumme kræfter, og faldt af næsten lige efter jeg havde fået kontakt til feltet igen. Så det blev til 90 kilometers cykelløb og en rulletur derefter til mål.

Punkteringen skal dog ikke lyde som en undskyldning. Havde jeg undgået den, var jeg måske kommet med feltet rundt én gang mere på omgangene, men jeg havde næppe gennemført. Dertil var benene simpelthen for ringe.

Weekenden efter Nyborg var der U23 DM og Veteran DM, så jeg fik ingen løb der, men fik til gengæld trænet rigtigt godt, og jeg håber det lige har givet lidt ekstra frem mod DM.

DM i Esbjerg

Jeg har ikke de store forventninger personligt. Jeg føler ikke rigtigt at jeg har kunne finde en stabil form på det seneste. I nogle træninger har benene virkelig været gode, men de i andre har været så ringe, at lysten til at vende rundt, og køre hjem, tit fyldte i hovedet.

Mine watttal ser egentlig ganske fornuftige ud, og jeg er faktisk på højere niveau nu, end sidste år. Det ændrer dog ikke på de ujævne præstationer i træning, og i særdeleshed dårlige præstationer i løb. Ruten er som sagt ret “nem” men specielt omgangene inde i Esbjerg bliver garanteret alt andet end nemme. Vi skal over opløbsbakken 11 gange, og derudover er ruten derinde ret teknisk, hører jeg.

Starten af løbet kan også godt blive ret hektisk. Efter masterstart ud af Ribe, er der efter officiel start blot 4 kilometer i den berømte sluse, hvor Alex Rasmussen for et par år siden styrtede og blokerede halvdelen af feltet i PostNord Danmark Rundt. Derefter køres der mod nord, og holder vejrudsigten så er der sidevind. Der er ikke plads til 120 ryttere ved slusen og kommer man derind på bagkant så kan man sågar risikere at skulle klikke ud og nærmest trække henover. Tænk hvis man står der, men fronten blæser afsted i sidevinden med 50+ km/t!

Netop det, at der kommer den sluse allerede efter 4 kilometer, gør at jeg tror at der ikke kommer samme forsøg på TV-udbrud i starten, men måske vil holdene samle sig mere og prøve at splitte alt tidligt, og tvinge dem der ikke sidder rigtigt til at brænde et par tændstikker. Det kan selvfølgelig nemt blive samlet igen, men det kan sagtens koste dyrt, og at udbruddet nok først får lov til at køre væk senere – hvis de får lov.

Det kunne være vildt fedt at ramme udbruddet, men det bliver nok pisse svært da nærmest alle kunne tænke sig det. Men hellere 100 km i TV-udbrud og så udgå, end at gennemføre uden at blive set. Men nu må vi se om det overhovedet bliver til nogen af delene. Gennemførelse vil stadigvæk være stort for mig.

Vi er 3 ryttere fra Give til start i Mads Mondrup og jeg, og nyoprykkede Daniel Guld. Hvis én af os kan lave et godt resultat så ville det være mega fedt.

Hvem vinder?

Der er mange World Tour-ryttere til start. Kigger man hurtigt listen igennem ser man:

– Michael Mørkøv, Mikkel Honore, Kasper Asgreen, Deceuninck-Quickstep
– Michael Valgren, Lars Bak, Dimension Data
– Mads Pedersen, Niklas Eg, Trek-Segafredo
– Asbjørn Kragh Andersen, Casper Pedersen, Sunweb
– Jonas Vingegaard, Jumbo-Visma
– Mads Würtz Schmidt, Katuscha Alpecin
– Rasmus Byriel Iversen, Lotto-Soudal
– Jonas Gregaard Wisly, Astana

Derudover er der jo andre professionelle ryttere fra bl.a. Riwal-Readynez, andre ryttere fra andre Pro-konti teams. Man skal dog slet ikke afskrive de danske kontinentalhold, som ColoQuick, der er har et stærkt lead out tog, og et par vanvittig hurtige afsluttere i bl.a. U23 Danmarksmesteren Frederik Rodenberg.

Ud fra ruteprofilen tænker mange nok, at det ender i en massespurt, men det tror jeg faktisk ikke. Jeg tror at WT-rytterne vil sætte enormt tryk på i Esbjerg hvor det eftersigende skulle minde lidt om gadeløb, og hvis de formår at springe fx ColoQuicks tog af, så ser det godt ud.

Mit bud på en vinder bliver Michael Mørkøv, men også med en lille fidus til Mads Würtz Schmidt.

Løbet kan ses på TV2 Sport fra kl. 12.30: http://tvtid.tv2.dk/program/77/JPVSYPI0EvQa

Hvis I vil se mig, så kig efter ham der er dobbelt så stor som alle andre, og har hvid hjelm på. :D