Løbsoptakt til Elite DM Landevej

I morgen står den på den store kulmination på sæsonens første halvdel, når Give CK tager imod Danmarkseliten i cykling, på en rute, som er en rigtig tricky størrelse. Meget af rutens hårde del ligger i de første 70-90 kilometer, mens resten er mere lige til. Og det er ikke lige min fordel.

AF JEPPE TOLBØLL

DM LANDEVEJ, 228 KILOMETER, 2181 HØJDEMETER

Lad mig først lige introducere bakkerne som vi skal forcere, på denne vanvidsrute, set ud fra min optik:

4 x Blue Hors – 900 meter, 6,7 % i snit
4x Tørskind – 300 meter, 7,9 % i snit
3x  Egtved Holt – 470 meter, 6 % i snit
Østengaard – 860 meter, 8,6 % i snit
Gl. Kongevej/Chr. Winthersvej – 480 meter, 13,6 % i snit
Hørup – 560 meter, 7,2 % i snit
Hopballe Mølle – 650 meter, 4,8 % i snit

Vi starter allerede efter små 30 kilometer, med at ramme Blue Hors-bakken, og derefter skal vi køre omgange ude ved Tørskind, og alle de bakker derude.
Efter 100 kilometer skal man så over Østengaard, hvorefter man triller ned i Vejle og skal op af den sindssyge Gl. Kongevej/Chr. Winthersvej efter 110 kilometer.
Og så skal man lige over Hørup-bakken og Hopballe Mølle inden man rammer Jelling, og derfor kører hovedvejen ind mod Give. Inde i Give skal der så køres en slags kriterium de sidste 85 kilometer.

Det meste af ovenstående, bliver måske ret irrelevant for mig, for jeg har en stor frygt, om at jeg ikke overlever efter omgangene ude i Tørskind. Min klart tungeste kropsvægt i Elite-feltet vil i den grad hæmme mig, og jeg føler, at der skal et mindre mirakel til, før jeg overlever.

2 scenarier?

Der er dog muligheden for, at ramme udbruddet, og håbe at feltet bagved går i stå, og man derved kan køre jævnt oppe foran. Skulle man ikke ramme udbruddet, så kan det være at feltet tager den forholdsvis roligt over bakkerne i starten, da der jo er langt hjem til målstregen i Give derfra.

Et andet, og klart mere frygtet scenarie er, at der simpelthen er så stor kamp om at komme væk, at ingen rigtig slipper væk før vi har ramt bakkerne, og at farten så der bliver skruet op. Sker det, så kan det blive tidligt exit for mit vedkommende, men også for mange andre.

Hvem vinder?

Jeg synes DM i år er det mest åbne i rigtig mange år! Hele 22 World Tour-ryttere har fundet vejen til Give. Derfor er det også svært, at se en konti-rytter snyde de “store” i år.

Den forsvarende mester Kasper Asgreen kommer med Honoré og Mørkøv, mens Mads Pedersen har medbragt hele 4 teamkammerater i Niklas Eg, Alexander Kamp, Jakob Egholm og Mathias Skjelmose.

Så er også Team DSM med Casper Pedersen og Søren Kragh Andersen, og EF-rytterne Michael Valgren og Magnus Cort.

Jeg vil nok sige, at den står mellem Asgreen, Mørkøv, Mads P, Søren Kragh, Valgren og Cort.

Af en eller anden grund håber jeg dog at se Mads Würtz Schmidt gøre det godt, da jeg synes han blev snydt for en Tour-plads!

Team Give Elementer

Vi stiller med Daniel Guld, Jeppe Falk, Thomas Bilde, Gustav Dahl, Daniel Eriksen, Anders Bruun og undertegnede. Vores mission er, at blive set. Vi skal vise os positivt frem. Og dø med værdigheden i behold.

 

I næste uge kommer jeg med sammendrag fra min enkeltstart torsdag og løbet i morgen.