Løbsoptakt til gadeløb i Herning og Hedensted-løbet

Efter en alt for lang pause fra licensløb kan jeg endelig igen snart trække i race-tøjet og komme ud og prøve at give den lidt gas. Sommeren har budt på en masse forskelligt. Der er blevet trænet fornuftigt, men det kunne dog godt være bedre. Motivationen har været udfordret, bl.a. fordi jeg har savnet løbene. Og så der er der kedelige nyheder der har påvirket humøret.

AF JEPPE TOLBØLL

Opløsning i klubben, og nye græsgange

Efter et overstået La Marmotte stod den på næsten en måneds løbsfri. Og af en eller anden grund havde jeg svært ved at finde motivationen til de længere ture på trods af en for sindssyg god sommer. Jovist, jeg fik da trænet 2-3 timer af gangen, men det kan nærmest tælles på én hånd hvor mange gange jeg kom over 110 kilometer.

En af grundende skulle måske ses i et lys, som jeg ikke var klar over i første omgang. Jeg er som mange ved formand i Haderslev Starup CK, og der har i den seneste sæson  haft en del udfordringer. Da vi så tog til møde omkring vores licensløb, sad vi lidt og snakkede frem og tilbage, meldte vores løbsansvarlige så ud, at han faktisk ikke rigtig orkede at lave løbet, da hans arbejde tog meget af hans tid. Samtidig vurderede vi, at ingen ville have kompetencer og overskud til at lave løbet, da han trak stikket. Så første nederlag kom da vi måtte sande, at den eneste udvej var at aflyse vores løb. Det gjorde mig virkelig oprigtigt ked af det.

Jeg har altid være stolt af de løb vores lille klub kunne skabe på benene, og jeg var skuffet. Ikke kun som formand, men også som rytter, da vi havde fået lavet en ret fed rute i år. Jeg ved at vores løbsarrangør naturligvis heller ikke syntes det var fedt, men jeg forstår 100 % hans prioritering. Det, at vi aflyste vores løb, satte så pludselig en anden samtale i gang i klubben, som første til det andet nederlag. Skulle Haderslev Starup CK overhovedet have en licensafdeling? Vi har én U17-rytter, 2 B-ryttere og én A-rytter (undertegnede) der kører løb jævntligt på landevejen. Derfor blev det besluttet at vi fra 2019 ikke skulle være licensklub. Hvor løbsaflysningen gjorde ondt, så var jeg nu bare modløs.

Løbsaflysning, nedlæggelse af licens, og generelt lidt modløshed i klubben, udløste at jeg ved et bestyrelsesmøde tilkendegav, at jeg trak mig som formand og trak mig ud af bestyrelsen ved næste generalforsamling. Det satte dog pludselig fart i tingende, og vores næstformand meldte også ud, at han ville trække sig. Inden vi var færdige med mødet, blev der indkaldt til ekstraordinær generalforsamling. Vi ville give medlemmerne mulighed for at få en anden retning, når de nu ikke ville den retning bestyrelsen ville.

Alt dette kastede mig dog pludselig ud i den krise, at jeg intet sted har at køre licens for 2019, og jeg nu skal ud og finde en ny klub. Jeg har som sådan intet tilhørsforhold til andre klubber. Hvordan fanden gør man lige det. Det bliver i hvert fald min største “bekymring” over vinteren. Jeg gider ikke bruge krudt på det før sæsonen her er overstået.

Efter jeg blev afklaret med det hele begyndte motivationen pludselig at komme igen. Det havde åbenbart fyldt mere i mit hoved end jeg havde regnet med. Jeg er taknemmelig for alt hvad jeg har fået igennem Haderslev Starup CK. Uden de trænere og mange af de medlemmer der er i klubben, så havde jeg aldrig gennemgået den enorme udvikling som jeg er i. Da jeg trillede til træning i 2011, efter 10 års pause, på min gamle Principia Rex, var det bare for at få smidt lidt kilo, da jeg havde rundet 110 kg. At jeg skulle blive så bidt af det, at jeg i dag kører i A, var alligevel ikke ventet. Nok heller ikke af de motionister der måtte skubbe mig hjem de sidste 20 kilometer ud af en 60 kilometers tur. Klubben har dog trukket sig i en retning, hvor jeg ikke kan identificere mig med værdierne i den mere.

VM i Agerskov

Det eneste løb jeg har kørt siden DM er det berygtede Agerskov Gadeløb.

Og her skuffede formen heldigvis ikke. Med skarpe drenge som sidste års vinder Alexander Salby, ColoQuick, Nicolai Brøchner, Holowesko-Citadel, Jeppe Klein og Jannik Hyldtoft, BHS Almeborg-Bornholm og Frederik Muff, AURA Energi så var der i hvert fald kvalitet i det 25 mand store licensfelt. Det endte med at med at vi var 7 mand der der rev os fri, hvor Salby desværre ikke fik numsen med, men ellers var alle ovenstående repræsenteret, samt undertegnede, og klubkammeraten Michael Damm, og H40-drengen Tom Bøttger, Sønderborg.

Der var rimelig enighed om at køre rundt indtil vi manglede de sidste 6-7 omgange af de 20 runder vi skulle køre. Her startede angrebene så småt. Specielt Muff var en evig angriber, men specielt Jeppe Klein lukkede meget ned for at få Hyldtoft hjem til spurten.

Jeg havde en lille plan om at prøve et forsøg da vi skulle ud på sidste omgang, men den plan ødelagde Muff, da han angreb kort før sidste omgang. Faktisk var der så meget bund i det, at jeg troede han ville køre hjem, men da Brøchner rykkede væk på løbets lille bakke med Michael Damm på hjul opstod der et lille hul foran mig. Og der så jeg muligheden af at Michael kunne køre sig i top 3, så jeg slap trådet, så måtte Hyldtoft selv lukke hullet selv hvis han ville op. Det gjorde han også irriterende nemt, og her kunne jeg desværre ikke holde hjul.

Det hele endte med at Hyldtoft, Brøchner og Damm fangede Muff, og de 4 skulle afgøre det imellem sig. Her var Brøchner hurtigst foran Hyldtoft, mens Michael klemte sig lige forbi Muff. Selv blev jeg 5’er, foran Klein og Bøttger.

VM i Agerskov skuffer aldrig, og jeg håber der kommer mange flere derned næste år. Et fantastisk gadeløb, med høj fart, 100 % lukket rute, og en god grillpølse og sodavand, som er inkluderet i startgebyret på en sølle 50’er. Hvad kan man ønske sig mere?

Nu skal der køres løb i weekenden, masser af løb! :) 

Foto: Viggo Hjort Kohberg

HERNING CITY GADELØBET, 33 OMGANGE á 1,8 KILOMETER, 59,4

Jeg har ikke kunne finde ud af tegne ruten ud fra den beskrivelse der er af løbet, men den er nok retvisende nok for terrænet – håber jeg.

Med 29 A-ryttere, 8 B-ryttere og 7 U19-ryttere er der på fredag et elitefelt på 44 mand (plus mulige tilmeldinger efter dette indlæg) der står klar til at give den gas på den umiddelbare pivflade rute. Ruten ser ud til at have en del 90 graderssving, som gør at feltet nok skal blive strukket godt ud, når de store kanoner sætter sig frem og smadrer igennem.

De helt store favoritter må siges at være Riwal Ceramicspeed Cycling Team, der stiller med hele 7 mand, som det klart største konti-hold. Det næste største er Team Waoo med 2 ryttere, og lige pt. er hverken ColoQuick eller BHS Almeborg-Bornholm repræsenteret. Af andre store hold er der Team AURA Energi der stiller med hele 11 ryttere, hvilket nok er fuldt hold. Det øger markant deres chancer med så mange folk. Riwal og AURA må være dem der kommer til at sætte dagsordnen.

Man skal naturligvis ikke underkende proferne der også stiller til start i Aqua Blue Sports Casper Pedersen, Matti Breschel, EF-Education First og Søren Kragh Andersen, Team Sunweb. Selvom de ikke har holdkammerater, så er det jo alle folk der har bevist at de er møghamrende stærke!

Mine egne forventninger er ikke så store. Jeg tror jeg kan siddee med feltet rundt, men jeg bilder mig ikke ind at jeg kan gøre nogen som helst form for forskel. Jeg skal bare have en god omgang træning, uden at få en alt for stor røvfuld.

HEDENSTED, 8. OMGANGE, 133,7 KILOMETER, 1008 HØJDEMETER

På lørdag står den på Hedensted! Jeg kørte ruten sidste år i B-klassen på en af de værste dage jeg havde. Jeg havde så dårlige ben fra starten, men ramte alligevel udbruddet med 4 andre, inklusiv klubkammerat Christian Wilkens. Det holdt dog ind til 6-7 kilometer fra mål hvor jeg koldede helt, og blev hentet af feltet, og røg igennem der. Det samme gjorde Wilkens, mens de 3 andre kørte hjem og delte podiet i mellem sig.

Jeg husker ruten akkurat som profilen antyder. Op og ned hele dagen, og der er stort set intet sted på ruten hvor der ro. Ud over en stort hovedvej mod mål og videre ud af start/mål-området, så foregår det så vidt jeg husker på små, snoede veje.

Vi er pt. 31 mand tilmeldt kun, hvor Riwal og AURA igen er størst repræsenteret med hhv. 6 og 7 mand, og hvor resten er en god blandet stak. ColoQuick og Team Kvickly Odder med 4 mand hver, mens resten har mindre holdkammerater at læne sig op af.

Personligt er jeg glad for at distancen ikke er længere, med mine lidt manglende distanceture over sommeren. Det kan dog godt inspirere til at der blot bliver kørt stærkere.

Hvad kan jeg mon forvente? Jeg håber ikke jeg bliver sat tidligt. Faktisk håber jeg slet ikke at jeg bliver sat. Jeg klynger mig fast i et lille håb om at jeg kan komme med feltet hjem, men afslutningen bliver vist for hård til at jeg kan blande mig i noget, i et felt bestående at letvægtere! :)

CHASING CANCELLARA

Om søndagen tager jeg til Farum med Redaktøren, Uggi Kaldan, og kører Chasing Cancellara. Vi har fået 2 gæsteryttere med. Jeg har lokket tempomaskinen Michael Damm – klubkammerat fra Haderslev Starup CK – med, mens Uggi har fået fat i én der hedder Quaade, som vist kører ret stærkt. Og det er sådan set det eneste jeg vil skrive om løbet, indtil vi har kørt det.

Sidste søndag kørte AoC også “Chasing Cancellara” i Silkeborg, og hvordan det gik kan læses HER!

Læs mere om eventet her: https://www.chasingcancellara.dk