På søndag står den på race på min nye hjemmebane. Jeg glæder mig til at komme i gang igen, efter skuffelsen i Rødekro, og efter jeg ikke kom afsted til Slagelse. Selvom det er på hjemmebane er der næppe den store hjemmebanefordel, da jeg jo som mange ved, ikke bor i nærheden af Give.
Der er også race lørdag i Hedensted, men der er jeg forhindret.

AF JEPPE TOLBØLL

 

GIVE, 7. OMGANGE, 128,3 KILOMETER, 1155 HØJDEMETER

Sidste år kørte jeg måske mit bedste – og sidste – B-løb i netop give, på trods af at jeg “kun” blev 2’er, og før løbet havde 3 sejre. Jeg havde et helt konkret mål om at vinde løbet, og med den mission at det skulle blive en solo sejr. I løbet lukkede jeg solo op til udbruddet og angreb med 50 kilometer igen fra udbruddet og lå alene en 5-6 kilometer før jeg fik følgeskab af CK Aarhus’ Lasse Eland (der nu kører for AURA Energi – JS.dk). I finalen angreb jeg ham uden held, og måtte se mig selv slået i spurten om sejren.

Ruten i sig selv, er hvad jeg vil kalde semi-kuperet, og jeg husker den som en rute der egentlig passer mig rimelig godt. I hvert fald på B-klasse-niveau.

Kigger man på hvem der stiller op så er BHS-Almeborg Bornholm nærmest fuldtallige, og det samme er AURA Energi – JS.dk.  Team Waoo er også godt repræsenteret, mens ColoQuick er helt fraværende. Derudover er O.B. Wiik Dan Stillads, Kvickly Odder, og Herning CK Elite også repræsenteret med 5-7 mand.

Vinden kommer nok til at spille en rolle i løbet tænker jeg, og jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe løbet an. Hvor jeg i Rødekro var meget opsat på at komme godt ind på løbets eneste bakke, så er der ikke ét sted i Give hvor jeg frygter at blive fanget. Det kan dog ske mange steder hvis vinden overrasker.

Jeg har lidt en forventning om at køre et semi-offensivt løb, da vi “kun” kører 128 kilometer, så man skal forvente et race på ca. 3 timer.

Som jeg ser det findes vinderen nok fra BHS Almeborg, da Lisson faktisk vandt i Slagelse foran en stærk Folsach, men måtte dog se sig selv henvist til 2. pladsen på en deklassering pga. et muligt svaj i spurten, hørte jeg.