Så er der race igen. Denne gang står den på Marcello Bergamo Cup, hvor der køres 3 løb fra lørdag til mandag i henholdsvis Silkeborg, Herning og til sidst Randers, som har overtaget Hammel’s løb. Jeg holder selv pause lørdag, da ruten i Silkeborg er for led til mig.

AF JEPPE TOLBØLL

Fælles for begge løb, er at der ikke mange konti-hold der virker til at prioritere pinseløbene ret meget. Tager man udgangspunkt i Herning så stiller BHS-Almeborg Bornholm med 1 mand, ColoQuick med 5 mand, mens Team Waoo dog stiller med 8 mand. Så det bliver nok Team Waoo der skal bliver dem der skal svinge taktstokken.

Dog får konti-holdene kamp til håret da flere DCU-teams nærmest stiller op i stærkest opstilling i et felt der også får besøg fra lidt norske teams, og et par enkelte tyske ryttere.

Storholdet Give CK stiller – udover mig – til start med Mads Mondrup! :) Feltet udgør i Herning 84 mand, og 83 mand i Randers. Altså ret store felter!

HERNING, 6. OMGANGE, 142,8 KILOMETER, 660 HØJDEMETER

Herning er måske en af de ruter der er fladest i Danmark.

Sidste år kørte jeg løbet i B-klassen, og der var der næsten ingen vind, og udbruddet kørte væk stort set fra første kilometer. Da der ikke var nogen vind, var det svært at få sat resten af feltet under pres, i jagten på at få dem kørt ind igen.

I år ser det ud til at vinden kan spille en rolle, da vejrudsigten siger vind fra syd, hvilket faktisk vil give sidevind på rutens to langsider. Det passer forhåbentlig mig godt, hvis jeg kan få klemt mig ind på en vifte et eller andet sted. I Frederikshøj var der en smule sidevind, og jeg hørte folk tale om, at det var hårdt, hvilket jeg – uden at lyde alt for arrogant – faktisk ikke lod sønderligt meget mærke til. Dog kan de mange hold gøre det svært at finde plads på viften, så selvom man har været nok så godt kørende i sidste weekend, så var niveauet og størrelsen på feltet var en lidt anden.

Jeg har ikke de store forventninger. Jeg er stadig på min Cervelo, da min saddelpind fra England stadig ikke er kommet, hvilket er vildt frustrerende, men Cervelo’en gjorde det jo heldigvis ret godt i Frederikshøj.

Løbet er langt, men mon ikke også tempoet bliver temmelig højt på rutens flade profil. Målet er gennemførelse, og gerne i feltets bedste halvdel.

 

RANDERS, 9. OMGANGE, 136,8 KILOMETER, 1143 HØJDEMETER

Ruten i Randers er faktisk ikke en profil der burde passe mig, i nogle af de ruter de har haft i tidernes løb. Alligevel har jeg stort set altid formået at lave point i Randers i alle de klasser jeg har kørt.

Jeg tror dog ikke på, at jeg får point i Randers, medmindre løbet former sig mirakuløst i mit favør! Ruten har 2 bakker, som kommer til at gøre temmelig nas i længden og 9 gange over dem er ikke optimalt. Specielt opløbsbakken er faktisk den jeg frygter mest, da jeg husker den som uendelig lang.

Modsat søndag, så er der ikke ret meget vind mandag, som kunne gøre den store forskel. Derfor frygter jeg, at løbet skal afgøres og gøres hårdt på bakkerne. Det vil jeg faktisk være ret træt af :)