Sæsonen sparkes i gang på søndag, og set ud fra min bopæl, er det det løb der ligger tættest på min hoveddør.  Løbet kommer til at foregå på veje som jeg faktisk jævntligt træner på. I Haderslev er der ikke mange steder hvor vi har flere længere og hårdere bakker i træk, så turen syd på mod Aabenraa og Rødekro er altid godt i den henseende. Giver vejene mig så en fordel? Næppe, men jeg kan da hurtigt udpege hvor jeg nok for problemer.

AF: JEPPE TOLBØLL

RØDEKRO, 6. OMGANGE, 139,8 KILOMETER, 804 HØJDEMETER

Rødekro er et underligt løb. Tager man og kigger rent statistisk på det, så kommer jeg nok enten ikke til start, eller også gennemfører jeg ikke. For det er netop sådan, at det er gået ALLE gange jeg har kørt løbet. Jeg har lavet et par DNF enten via defekter eller dårlig form, og et par gange har arbejdet kommet i vejen, og sidste år, da sæsonen startede, døde min kones bedstemor.

Dog regner jeg med, at jeg i år bryder stimen og kommer til start. Og går det godt, så gennemfører jeg også!

Ruten har lidt af det hele. Man starter med at køre mod vest, og siden hen mod syd. Alle disse veje er ret smalle, og når man efter godt 9 kilometer kører mod øst foregår det på ret store hovedveje.

Efter 16 kilometer rammer man igen små, smalle veje, hvor underlaget er rigtig dårligt, og efter 17,5 kilometer går det løs, på rutens eneste terrænmæssige udfordring, hvor bakken Hundeklem venter. Efter Hundeklem går det op og ned og det tager omkring 2,5 kilometer før der igen kun er flad vej ind mod mål. De sidste 3,5 kilometer er flade, og de sidste 2,5 kilometer er på hovedveje.

Vi var nede og køre recon af ruten i weekenden, og faktisk formåede jeg at sætte nye PR på både Hundeklem-bakken, og hele segmentet over stykket hvor det går op og ned. Faktisk hakkede jeg 6 sekunder af bakkens stejle stykke, som er 250 meter og 9 sekunder af hele bakken på som er ca. 750 meter. Og det blev endda gjort på vintercyklen, hvor min hidtil bedste tider blev sat ugen før Rødekro, sidste år, på Canyonen jeg havde fået stillet til rådighed. Det betyder forhåbentligt god form. Nu skal jeg bare gøre det 6 gange på søndag.

Det ligner at der kommer god vind på, på søndag, hvilket giver god mulighed for noget sidevindskørsel, da ruten har sine åbne stykker. Havde jeg kørt B ville jeg slikke mig om munden, men lige i A, når man ikke har et hold, så kan det være lige meget hvor stærk man er, hvis man ikke bliver lukket ind på viften.

Der er flere teams til start, også udlandske:

KED-STEVENS Radteam Berlin stiller med 6 mand.
LKT TEAM BRANDENBURG stiller med 9 mand.
Team AURA Energi – JS.dk stiller med 11 mand.
Team ColoQuick stiller med 5 mand.
Team Herning CK Elite stiller med 6 mand.
Team O B Wiik – Dan Stillads stiller med 4 mand.
Team OK Kvickly Odder stiller med 8 mand.

De resterende hold stiller med mindre end 4 mand. Der er pt hele 82 mand til start!

Løbet skal for mit vedkommende nok køres ret defensivt tror jeg, og prøve at overleve bakken. Det bør jeg kunne, hvis jeg sørger for at få sparet kræfterne, og samtidig placeret mig ordentligt inden bakken. Begge dele er ikke nemt i A-klassen.

Jeg vil gerne med feltet hjem, hvis det kan lade sig gøre, men tror at hvis de åbner totalt op på bakken til sidst, så er jeg for ødelagt til at kunne køre med om point. Måske kan jeg hjælpe Mads Mondrup, hvis han har gode ben ellers.

Jeg glæder mig i hvert fald til at sæsonen endelig starter!