Så blev det min tur til at skrive lidt. Vi er jo afsted med Ruby Rejser så det vil jeg gerne lige uddybe hvordan den oplevelse har været, indtil nu, blandet med hvordan dagen er gået, her dagen inden den store alpeprøve. Vi er klar! 

Af: Jeppe Tolbøll // Foto © Jeppe Tolbøll og Henrik Valde

En stille dag inden det går løs

Morgenstunden var egentlig den totale modsætning til dag 3, hvor det var relativt koldt, og ellers bare regnende. I dag stod den på totalt blå himmel, ret god varme – det kunne faktisk ikke blive bedre.

Vi havde en aftale kl. 10.00 med Jon Gaarsmand, som er licensrytter for Haderslev Starup CK, men egentlig bosat omkring Odense. Jon havde vi stødt på dagen forinden og snakket om at tage en rulletur på en times tid ca. som skulle være relativ flad. Altså flad som i 650 højdemeter fordelt på 24 kilometer – men okay, det må siges at være fladt i forhold til at vi kører rundt oppe i alperne.

Vi kørte faktisk strækningen 2 gange, før vi kørte videre over til en anden stigning. Her hoppede Henrik fra, og drønede ned og tog de sidste sving fra sving 7, på Alpe d’Huez. Henrik kan åbenbart ikke få helt nok af de bakker. Jeg rullede hjem på hotellet, mens Henrik nappede en velfortjent øl på en nærliggende bar.

Oel

Ellers var der ikke de helt store ting på programmet i dag, udover en solid gang afslapning inden en af de største udfordringer, som vi begge har prøvet, venter os i morgen. Vi fik spist en god frokost, før vi endte på hotellet for at pakke vores poser til depotterne. Faktisk her begyndte Ruby Cycling at vise deres værd sådan for alvor, synes jeg.

Depotservice, det er altså et hit!

Turen indtil videre har været super godt arrangeret. Skal jeg være kritisk kunne godt have ønsket mig lidt mere info inden afgang, men efter ankomst har vi fået ALT den info vi behøvede på div. infomøder og via guider, så alt godt. Et par mails mere med lidt peptalk og lidt mere generel info om løbet når man nu skulle afsted første gang kunne dog være en forbedring.

Hvis der manglede lidt generel info inden afgang, så har jeg efter ankomst kun ros. Virkeligt gode guider der kan svare på alt, fint hotel, det var en fin bus til transport, og fine ture der er arrangeret her inden selve løbet. Den helt store bonus ved at vælge pakkerejsen frem for at tage afsted selv synes jeg dog er Ruby Rejsers depotordninger der en fantastisk service og en god bonus for dem som jagter en god tid. Forklaringen kommer her.

Ved infomødet fik vi udleveret en kuvert, hvori der lå 4 poser. En hvid, en blå, en gul og en grøn farvet pose.

En pose til hvert depot, og det er vel at mærke Ruby Rejsers egne depoter, det gør at man kan springe over den officielle depotordning fra La Marmotte. Ulempen er selvfølgelig at man ikke får de gratis goder man har betalt for via billetten, da man ikke bruger de officielle depoter, fordelen er (går jeg ud fra) at tiden man bruger på at få energi og drikkevarer bliver minimal. Ydermere, så man proppe ekstra tøj i poserne, slanger, og hvad man nu ellers kunne få brug for undervejs. Man kan sågar smide ting af i poserne ved Ruby depoterne, for så at få dem udleveret i målzonen… dét smart.

Den hvide pose tager man med fra toppen af Alpe d’Huez. Vi skal nemlig selv komme ned i bunden af Bourg hvor løbet startes, og der kan der godt være koldt kl. 7-8 stykker om morgenen. Så derfor tager man godt med tøj på, og ruller ned. I bunden er der en flok fra Ruby der tager imod os, her kan vi kan smide det ekstra varme tøj fra nedkørslen i den hvide pose… smart (man skulle tro de havde prøvet det før…).

Uniformen til i morgen ligger klar!

Uniform

Min (depot) strategi i morgen.

Jeg starter ud med 2 flasker på cyklen naturligvis, og 2 energibars. Og ellers har jeg min mobil, en vindveste og regnjakke med, samt 2 slanger og en pumpe.

Første depot er på toppen af Glandon, her bruges den blå pose.. Her har jeg lagt 2 nye dunke klar, samt en banan, 1 energibar og en banan. Jeg regner ikke med at skulle skifte noget tøj, så her bliver skiftet rimelig hurtig overstået. Tiden fra toppen af Glandon og ned til bunden er neutraliseret, grundet en farlig nedkørsel, så når toppen rammes kan man vælge at stå og spise i ro og fred før man begynder nedkørslen.

Andet depot er på toppen af Galibier, her bruges den gule pose. Her har jeg lagt en ekstra slange, i tilfælde af at jeg fx har haft punkteringer. Jeg har langt 2 nye dunke, og et stykke flutes med nutella, samt en energibar og en banan. Til sidst har jeg lagt en langærmet trøje, da de knap 40 kilometer ned ad, kan blive rigtig kolde i tilfælde af regnvejr. Det er ikke sikkert jeg får brug for det hele, men better safe, than sorry!

Tredje og sidste depot er i bunden af Alpe d’Huez, i Bourg hvor vi startede. Her har jeg 2 dunke mere liggende, og 2 gels, samt et stykke flutes med nutella og en energibar. Her regner jeg med at smide alt tøj jeg overhovedet har, indtil jeg står i kort/kort, og så skal de sidste 21 hårnålesving ellers overvindes.

Vi er blevet fortalt at der kan være ret meget kø ved de officielle depoter, så derfor synes jeg det er superfint, at vi har været egne depoter, så man slipper for et unødvendigt stresmoment. Jovist, det er kun et motionsløb, men jeg vil personligt gerne køre den bedste tid muligt, og kan jeg spare 5-10 minutter ved ikke at skulle vente ved hvert depot, så tager jeg altså det med.

Hele arrangementet med Ruby Cycling har forløbet ganske smertefrit. Alle aftaler er blevet overholdt fra deres side, og informationen har været intet mindre en fremragende.

Det eneste rigtige minus jeg har for turen, er den laaaaange bustur, men det er jo ikke noget der kan være anderledes. Men den er hård, føler vi begge to, dog er jeg sikker på at når vi begge ser tilbage på turen, så er det kun det positive vi vil tage med! Lige nu er busturen i hvert fald glemt, og vi glæder os bare sygt meget til imorgen!

Skulle du have lyst til at se hvordan det går os, så kan du taste vores startnumre ind på denne side, så kan du se hvor vi ligger:

Jeg kører med startnummer 4667 og Valde kører med nummer 4666!

Valde

AoC rejser til Marmotte med Ruby Rejser

AltomCykling.dk har været så heldige at få lov at sende 2 ryttere med Ruby Rejser til Frankrig for at prøve kræfter med motionsklassikeren La Marmotte. Det bliver to modsætninger vi sender afsted, i form af Henrik “Valde” Nielsen – den tynde motionist – og Jeppe Tolbøll den knap så tynde B-rytter. Her er deres forventninger, og naturligvis er der også lidt konkurrence, Jeppe har givet sig selv et handicap, men er han overmodig? Læs optakten til turen HER.