Efter den relativ “bløde” start i A for mig, i Nyborg, bliver niveauet skruet 2-3 nyk op, når den på søndag står på DCU Cup – tidligere kendt som Post Cup – i Grindsted. Løbet bliver det hidtil største løb jeg har kørt siden jeg fik løb til at køre Fyen Rundt for Frederikshøj, hvor jeg dog blev sat efter 100 kilometer. Terrænet på søndag er dog noget værre, så det er ikke med stor selvtillid, at jeg stiller op.

AF JEPPE TOLBØLL

GRINDSTED, 1 OMGANG á 176 KILOMETER + 3 OMGANGE á 4,9 KILOMETER, 1142 HØJDEMETER

En rigtig led satan! Så nemt kan det vist siges. Efter en start fra Grindsted, står den på 50 kilometer forholdsvis flade kilometer, men da vi kører vest over, ved man desværre også hvad der venter; Vejle-terræn, som er lig med mange slemme, lange og stejle bakker! I B-klassen var jeg ved at få styr på bakkerne, men der er ingen tvivl om at jeg stadig er den lidt for fede dreng i klassen!

Efter 176 kilometer, sluttes der med 3 flade omgange i Grindsted by.

Ikke nok med ruten er modbydelig, er modstanderne også ret voldsomme. Stort set alle kontinental-hold stiller med fuldt mandskab, hvis man ser bort fra skadede ryttere, og mon ikke en del af dem skal ud og tjekke form af inden DM d. 1. juli?

Der er 96 ryttere tilmeldt, så der vil uden tvivl blive trængsel om at sidde rigtigt i feltet. Det er faktisk noget jeg er spændt på. I Nyborg var det ikke så svært at få plads til at starte med, men da finalen først spidsede til blev det straks sværere. Jeg kunne godt forestille mig at det nærmest bliver sådan fra første meter i Grindsted. 

Forventinger… jeg tror hellere jeg vil kalde det forhåbninger. 

Jeg forventer virkelig ingenting, og faktisk er jeg nok lidt i tvivl om hvor vidt jeg overhovedet kommer igennem. Bakkerne omkring Vejle har jo mange steder procenter på den latterlige side af 10 %, og det frygter jeg en del.

Faktisk er jeg glad hvis det lykkedes / jeg får lov at gennemføre. Drømmescenariet er naturligvis at ramme det rigtige udbrud, men den er skisme svær, og ellers håber jeg næsten bare, at udbruddet slipper væk lige før bakkerne starter, så de første bliver kørt rimeligt rolig – men helt ærligt, så er det også en halv-naiv tanke.

Jeg skal med andre ord ud og have en omgang klø, men set fra den positive side, så kan det give formen et lille bette nyk op inden DM og La Marmotte. Og så skal jeg selvfølgelig huske at nyde at være en del af cirkusset. :)