Optakt til TT i Næstved og landevejsløb i Vejle

I weekenden står den igen på cykelløb. På lørdag tager jeg til Sjælland for at køre enkelstart og søndag står den på bakkeræs i Vejle! Forventningerne er ikke særlig store, da jeg stadig er ny i TT-gamet og ikke ligefrem er lavet til Vejles bakker!

 

AF JEPPE TOLBØLL

NÆSTVED TT, 1. omgang, 26,1 kilometer, 132 højdemeter

Jeg ankom faktisk allerede fredag til byen Sandved uden for Næstved. Planen var at køre 2 omgange på ruten, og det fik jeg også gjort. Cirka halvvejs på 1. runde fangede jeg ColoQuicks Frederik Muff, og vi fik os en god lille snak. Desværre blev også så uopmærksom på resten af ruten, at jeg ikke opfangede de helt små detaljer, som sving og hvor man fx kunne blive i bøjen og så videre. Det fik jeg dog på plads på 2. omgang, hvor jeg kørte alene.

Ruten er en svær størrelse. Den går hele tiden lidt op eller ned, og man kan ikke lige frem finde en konstant rytme. Ud over det, så er der gudhjælpemig også placeret sving for næsten hver 2-3 kilometer, og de fleste af dem kan ikke tage i bøjlen.

Da jeg stadig er så ny i forhold til enkeltstart, så aner jeg slet ikke om det er en fordel eller ulempe for mig, men umiddelbart tænker jeg, at det mest er til ulempe, at jeg skal træde mine mange kilo op i fart konstant. Jeg har et svagt håb om en top 15 ud af de 24 tilmeldte, men det kan virkelig blive lidt af hvert.

I onsdags havde vi Give CKs årlige mesterskab i TT, og jeg følte faktisk, at jeg fik knækket TT-koden, selvom jeg efter 3 kilometer måtte se mig fanget i gear 56-12, da min gearskifter løb tør for batteri – rigtig juniorfejl.

 

 

VEJLE, 10. omgange, 131 kilometer, 1010 højdemter

Hvor ville jeg dog ønske, at søndagens race var et fladt løb! Næsten samtlige konti-teams er væk til Tour of Norway, et par DCU-teams er i udlandet, og lige pt er Team Herning CK Elite, O.B. Wiik, Team Give Elementer og BACHE-JS.dk, de hold med flest til start.

Desværre skal vi 10 gange over Refgårdevej (Strava-link), som ikke lige er lavet til mig. Det betyder også, at jeg med de mest friske ben, og en form der var helt i top ville få problemer.

Dog har vi nogle ryttere på teamet, i Anders Bruun og Gustav Frederik Dahl, der kan være i hopla på sådan en rute, så hvis jeg kan have andel i deres succes, så er det heller ikke helt dumt.

Dog skal man huske, at humlebien mirakuløst kan flyve, selvom det burde være umuligt. ;)