Pas Normal Studios Thomas Opstrup 2018 AltomCykling
Pas Normal Studios Thomas Opstrup 2018 AltomCykling

Review Pas Normal Mechanism kit

I området omkring Catania på Sicilien, har Thomas Opstrup fra Black Road Cycling, testet Pas Normal’s Mechanism kit. Pas Normal er en dansk virksomhed der laver cykeltøj til den kræsne landevejsrytter. Snittet er 100% racefit og designet udspringer fra den skandinaviske tradition af enkelthed.

Tekst og Foto: Thomas Opstrup

Mechanism Jersey

Fabric kvaliteten er en af de fineste sublimation kvaliteter jeg har set. Skinner på en lidt luksuriøs måde. På forsiden er anvendt en klassisk lycra, og på bagsiden har man brugt en perforeret lycra, som hjælper til at afgive varme. Bagsiden er prydet med det klassiske sublimerede PNS font logo. Siderne er lavet i den samme perforerede lycra som på ryggen. Ryggen er syet i et stykke, så der er ingen syninger omkring bagsiden af skuldrene. Det giver et æstetisk rent look.

Lommerne sidder perfekt på ryggen. En svær balance er at få lommerne til at sidde korrekt på ryggen. Det har Pas Normal formået. Lommerne kan fint nåes uden man får en skulderskade, og lommerne sidder stadig så tilpas højt og fast på ryggen, at de ikke kommer til at hænge. Det ser elegant ud selv når lommerne er fyldte.

Pas Normal har måtte lave lommerne lidt mindre i højden for at opnå denne balance, men det er ca. en halv centimeter af lomme dybden der er cuttet. Det er tydeligt at Pas Normal har været optaget af, at lommerne skal sidde rigtigt, her er der ikke noget der hænger ned over numsen, eller bevæger sig fra side til side, når du står op i pedalerne. Til gengæld bliver jersey’en lidt stram over maven, når lommerne er godt fyldte.

Pas Normal Studios Sicily AltomCykling.dk 2018 © Photo Thomas Opstrup

Der er en sikkerhedslomme med lynlås under højre lomme (set fra ryggen) den åbnes langs siden på højre lomme. indvendig er lommen lavet af et regntæt materiale, Desværre er den for lille til en mobiltelefon, så den kan kun bruges til at holde mindre ting tørre hvis du rammer et regnskyl.

Mechanism Bibshorts

Er konstrueret med 6 paneler der er lavet i en karakteristisk gennemfarvet lycra med mønster i. På bagsiden over bagdelen er påsyet et stykke sublimeret lycra med indskriften; Mechanism. Normalt mener jeg at bibshorts skal være sorte, men når nu man skal kaste sig ud i blå bib shorts, så har Pas Normal ramt en meget smagfuld mørk blågrå farve som næsten toner over i sort, men er blå. Det gør også at det passer godt sammen med det mørk kobolt blå på toppen af bagdelen. Det hele bliver farve- og designmæssigt fuldendt når bibshortsene sættes sammen med den blå jersey.

Siddepuden har en fin tykkelse og design. Det er placeret perfekt i shortsene, og virker behagelig i brug. På siderne af benene er indprintet i PNS logo, og benene holdes på plads af et klassisk påsyet 4 cm. elastisk kantbånd i en endnu mørkere blå farve. Benenes længde er som den skal være; ikke for lang og ikke for kort. Bib shortsene har en fantastisk kompression, det fornemmer man straks man tager dem på. Det gør at alt sidder som det skal når du er på cyklen.

Sokkerne

Er lange, som er oppe i tiden, de er lavet af fin vævning som giver et forholdvist tyndt stof. Det gør dem velegnede til varmt sommervejr. Pas formen er fin. Vælg dem hvis du kan lide en tynd sok i simpelt men godt design.

Du skal være opmærksom på at størrelserne i Pas Normal – både for jersey og bib shorts er meget små. Jeg kører normalt altid i Small, men det Pas Normal sæt jeg testede var Medium, og det sad fuldstændig som Small.

Om Forfatteren: Thomas Opstrup driver til dagligt cykel rejsebureauet Black Road Cycling på Sicilien, og tester cykeltøj fra de bedste producenter i verden.