Tolbøll Licens 2016 AltomCykling.dk
Tolbøll Licens 2016 AltomCykling.dk

Så står 2013-sæsonen lige for døren. Og spændingen er næsten ikke til at holde ud.

Klubben er netop hjemvendt fra Eguisheim, Alsace i Frankrig, hvor der er blevet kørt mange højdemeter.
Vejret var dog ikke specielt godt, hvor vi hver dag måtte køre i fra alt fra -2 grader til 5 graders varme. Og det var altså i bunden af bjergene, hvorefter det blev koldere og koldere op af.

Flere gange måtte vi sågar vende rundt, da der enten lå sne eller is på vejene, og det blev vurderet af nedkørslerne ville blive for farlige.

Allerede fra på første dagen var jeg ved at smide cyklen ud over en skrænt. Jeg var for overgearet og skulle bare smadre den skide nedkørsel, og pludselig ramte jeg et sving med alt for høj fart, og kunne ikke bremse. Pludselig lå jeg og kørte i gruset ved siden af vejen med 60 km/t, og fik rullet cyklen ind i en skov, hvor jeg så fik taget farten af. Hvordan fanden jeg fik reddet cyklen og ikke røg ned er stadig et mysterium for mig.

Formen i Alsace viste sig at være langt bedre end jeg turde håbe på. Vi stødte ind i en flok Randers-drenge som boede samme sted som os. De var med til et par af vores træninger, hvor der blev kørt virkelig stærkt.
Jeg skulle lige vende mig til bjergene, men fik på et par gode dage kørt fra nogle af mine klubkammerater op af, på trods af min noget tungere korpus. Og det tyder godt for den kommende sæson.

Morten Lambert, Randers CK, forklarer hvordan næste interval skal køres.
Sted: Koenigsburg-bjerget.

Der var flere rigtig gode overraskelser. Blandt ved Nicolai Jørgensen, som også skal køre C i år for Haderslev Starup CK. Han knuste alle os andre op af, samt 2 B-ryttere fra Randers, og Morten Lambert, som kørte sig i B sidste år, men starter igen i C.
Nico har trænet voldsomt godt i år, og virker fysisk fuldkommen i stand til at køre B (eller måske A?). Dog skal han lære at køre cykelløb, men det tror jeg ikke bliver det store problem for ham.

Ud over Nicolai Jørgensen, er der Michael Damm Kohberg, som for et par år siden kørte for TreFor, men har sat ambitionsniveauet lidt ned og kommer tilbage i C. Han er en led tempomaskine, der kan træde nogle ufattelig watt over længere tid. Han er dog lidt i tvivl om hvor mange løb han kommer til at køre i år.

Og til sidst er der Thomas Larsen Søndergaard, som fik hele sidste forårssæson ødelagt af en slem tarmsygdom. Han nåede dog at komme tilbage, og var kun 1 point fra at køre sig i B-klassen. Desværre blev han igen ramt af sygdom, og noget så sindssygt som en blodprop i benet, og fik derfor igen sin vintertræning godt og grundigt ødelagt. Han er dog heldigvis stille og roligt på vej tilbage.

Så jeg synes vi er 4 (og ja, jeg smider også mig selv med i puljen) stærke ryttere, der alle kan være med til at præge et løb.

Indledningsløbet

Mandag d. 1. april køres der indledningsløb i Tønder for de Syd- og Sønderjyske klubber.

Vi skal køre 8 omgange på en 9,6 kilometer rundstrækning. I alt 77 kilometer på en pandekageflad rute. Vi skal køre i samlet felt med A-klasse, B-klassen, C-klassen og Junior. Så det skal nok blive godt hårdt. Dog er ruten lige guf for mig, og jeg føler jeg skal ud og prøve mig af. Jeg går ikke nødvendigvis efter at vinde løbet, men mere i at se hvad mine ben kan.
De sydjyske løb, er en sjov gemmick. Jeg vil sige at mesterskaberne er noget man går efter, mens indledningsløbet for mig er mere sjov og spas, og et løb hvor man bør prøve sig af inden licensløbene.


Fremtiden for bloggen?

Nu hvor sæsonen starter bliver bloggen også mere aktiv igen.

Jeg vil forud for de fleste løb komme med et kort indlæg om mine forventninger til de forskellige løb/weekender, og samtidig efter løbene komme med en analyse af hvordan det gik, med hensyn til egne forventninger og taktiske overvejelser.

Ellers vil der måske komme lidt andre indspark en gang i mellem…

JEG GLÆDER MIG TIL AT KOMME I GANG!