Sommerpausen er efterhånden ved at være slut og selvom regnen har været meget dominerende for denne sommer, så er der alligevel kommet en del gode træningspas inden på kontoen. Selvom der for mit vedkommende er knap 3 uger til mit næste pointgivende licensløb så er der alligevel blevet (og bliver) kørt løb i august. Her kommer der en lille update!

AF JEPPE TOLBØLL | FOTO: VIGGO HJORT KOHBERG

Har du husket regnjakken?

Det må vist efterhånden være det spørgsmål, som jeg har stillet mig selv den seneste måneds tid. Hold nu op, hvor har det nogle gange været virkelig svært at motivere sig ud på rammen, når man vidste at man nok skulle regne med at ramme en byge eller fire før man var hjemme fra træningen igen. Udover at regn bare er godt og grundig irriterende, så var tanken om at skulle stå og skifte slange i regnvejr slem. Derfor blev en del af mine planlagte længere ture skåret hist og her, men til gengæld fyldt ud med intervaller i massevis. Det må også have virket ganske godt, for da jeg d. 25. juli hoppede på cyklen for at få status via en 20 minutters FTP-test. Og resultatet skuffede bestemt ikke, da jeg efter de 20 minutter kunne konstatere, at jeg havde ramt mit højeste watttal nogensinde over 20 minutter med 445 watt. Omregnet giver det en FTP 423w.

Der er også blevet kørt lidt ræs, og der er mere i vente i august!

Søndag d. 6. august deltog jeg i motionsløbet i Alssund, som endte med en 2. plads, efter jeg undlod at køre om sejren, da jeg og en ung motionist fra lokalområdet i Sønderborg kørte væk de sidste 35 kilometer. Han kørte imponerende stærk, og jeg håber han indløser licens, for han har i hvert fald kræfterne til at gøre det godt.

Tirsdag aften d. 8. august stod den på det lidt ukendte, men über legendariske Agerskov Gadeløb – i folkemunde kaldet VM. Og selvom konkurrencen har været stærk de sidste par år, var den i år særdeles stærk i det ca. 35 mand store licensfelt. Konti-rytterne har også efterhånden fået smag for Agerskov Gadeløb og derfor havde BHS-Almeborg Bornholm-rytterne Alexander Salby og Steffen Munk Christensen, sammen med Riwal Platform Cycling Teams sølvvinder fra DM Nicolai Brøchner fundet vej til startstregen. Giant-Castellis Rasmus Byriel Iversen var også mødt op, mens A-rytterne Frederik Muff, AURA Energi, og Jonas Nordal, Vejle CK også ville kæmpe om den eftertragtede titel som Verdensmester af Agerskov. Derudover var en del B-, U19-, C-, og D-rytter også drømmen om at kæmpe med de store kanoner.

Løbet var på 20 omgange á 2 kilometer, men løbets flade profil gjorde at der efter halvdelen af løbet stadig sad ca. 15 mand i hvad man kunne kalde feltet. Med cirka 7 omgange slap Frederik Muff væk med U19-rytteren Oliver Boel fra Team Hechmann Cycling. Oliver Boel er ved at komme tilbage fra et langt skades helvede, og har endelig fået fart i cyklen. På rutens eneste knold fik jeg stukket fra feltet, og kørt mig op til frontduoen, og fornemmede faktisk at der var mulighed for at det kunne holde hjem, da vi tre i front alle havde spidskompetencer i fladbaneræs. Vi fik på et tidspunkt råbt at vi havde 25 sekunder, men som traditionen stort set altid er i Agerskov, brød samarbejdet i front sammen og vi blev fanget. Herfra forberedte jeg mig på en spurt.

På løbets allersidste kilometer, på samme knold hvor jeg var sluppet væk fra feltet, rykkede Alexander Salby uimodståeligt væk og folk sad og kiggede på Brøchner og Byriel for at lukket det. Der var lidt tøven, inden der kom fart på efter et angreb fra Nicolai Clausen, Team Hechmann, og jeg fik klemt mig på Jonas Nordals hjul, mens alle kontirytterne lå foran, med Alexander 20 meter længere fremme. Det var egentlig perfekt, for jeg plejer at kunne vinde et par pladser i spurten til sidst, så kæmpede ikke for at vinde yderligere position. Men da vi ramte udgangen fra opløbssvinget trådte jeg an, direkte på Nordals hjul, men der skete intet. Jeg tabte ikke mange centimeter, men jeg kunne heller ikke rykke forbi ham. Jeg må nok erkende, at min sprint det seneste 1,5 år stort set bare er forsvundet.

Salby holdt flot hjem, mens Byriel blev 2’er, med Brøchner som 3’er, mens Steffen Munk og Jonas Nordal tog sig af 4. og 5. pladsen. Jeg blev nummer 6, hvilket var godkendt, og jeg var faktisk ovenud tilfreds med hvordan jeg fik kørt løbet.

Daniel Vestergaard Andersen deltog i motionsudgaven af løbet, og hans beretning kan du læse her.

Alexander Salby, BHS Almeborg Bornholm, indskriver sig blandt sønderjyske legender!

Hvad med resten af måneden?

Resten af august indeholder stadig en del løb. På søndag køres gadeløbet Rundt om Vandtårnet i Esbjerg, som er et superhårdt løb, hvor B i år slipper for at køre med A-klassen, men stadig for vores sag for med U19 og H40.

Derefter redaktør-Uggi og jeg tager et smut til Hamborg d.20 for at køre EuroEyes Cyclassics, hvor Uggi cykler på en ny, gammel klassiker – mere om det i næste uge!

Jeg er stadig uafklaret med om jeg kører i Vejle, da ruten ikke lige er min kop te, og hvis jeg ikke gør det, bliver mit første licensløb nok enten i Give eller på Sjælland d. 2. september.

VI SES