TopCap fra Bikesafeid © Photo: AltomCykling.dk
TopCap fra Bikesafeid, her i "lir" udgave med redaktørens eget nummer © Photo: AltomCykling.dk

Top-cap fra Bikesafeid, nok ikke så sikker, men top liret!

Top cap fra Bikesafeid

Vi har på redaktionen modtaget et mindre antal af disse top caps til en anmeldelse. Umiddelbart virker ideen om, at man altid har et navn, og et nødtelefonnummer siddende fast på sin cykel som en god – men jeg er altså ikke blevet overbevist… 

Af: Keen Frisk | Foto: Uggi Kaldan

Bikesafeid er et dansk firma, der drives af to ivrige cykelmotionister/eliteryttere. Det er ikke svært at komme i en farlig situation ude på vejene; det har vi med garanti alle været ude for.

Tanken strejfer da også bagefter: “det var tæt på – måske jeg skulle have haft noget ID med, men 9/10 gange bliver det også bare ved tanken, og afsted på den næste tur for at få kilometer i benene, men stadig uden ID i lommen.

Idémændene bag BikeSafeID, Palle og Søren har derimod ikke ladet det blive ved tanken og den dårlige samvittighed – de har udviklet en ide, der gør alle ryttere i stand til (på en pæn måde) at have navn og et nødtelefonnummer med på cykelturen altid, nemlig en top-cap, med laserindgraveret navn og ICE – telefonnummer, (I case of emergency Red.) – hvilket ofte er nummeret på en pårørende.

BikeSafeID anmeldelse af Keen Frisk © Photo: Altomcykling.dk 2014
Redaktøren har fået lavet én top-cap  med sit eget navn og eget telefonnummer, og det er måske ikke så dumt. Photo © AltomCykling.dk

Selve top-cappen er en Syntace Lite Cap, der vejer 9 gram inklusive den medfølgende skrue. Let og lækkert er det, og det kan vi jo godt lide! Prisen inkl. gravering og porto ligger på 139 gode, danske kroner, hvilket på alle måder er overkommeligt. Top cappen kan erhverves  i udlandet for en lille halvtredser, så merprisen for gravering og porto er relativt lille. Graveringen i sig selv er skrevet i en lidt kedelig, men dog let læselig, hvid font. Dette er den eneste mulige farve, da det er en gravering – og ikke et tryk.

Hvorfor er jeg så ikke overbevist???

Lad mig lige starte med at slå fast: ideen med altid at have ID med sig er god – og man skal ALTID sikre sig selv på den bedst mulige måde. Lige præcis det, at navn og telefonnummer sidder på top cappen er bare ikke optimal – i min optik. Det er nok de færreste udenforstående, der ville lede efter et navn og telefonnummer et sted på cyklen. Kulturen med at medbringe anden slags ID end et sygesikringsbevis er desværre ikke så udbredt her i landet. Desuden er det nok de færreste,, der reelt har noget at bruge det telefonnummer, der står opgivet til noget som helst – man skal alligevel ringe til 112, og derefter tager øvrigheden sig af resten… Så måske ens CPR nummer var bedre at have stående herpå?

Ideer til firmaet: LIR LIR LIR!

Til gengæld kunne det være helt vildt fedt, hvis man – i bestillingsfasen – kunne få lov at lege med lidt fonts, farver, designs osv. Så kunne det også gøres til en lille lireting, hvor man kunne skrive noget fedt på sin top cap. Dén slags mangler vi muligheder for – til en overkommelig pris! Redaktørens cykel ser f.eks. ret liret ud med navn og telefonnummer på, kun fantasien sætter grænsen for, hvad der kunne være sjovt at have stående på sin top cap… et motto, firmanavn, noget helt 3.  – i forhold til lir, er mulighederne uendelige.

Mine ideer er jeg ikke det mindste i tvivl om er rigtigt gode. Men alligevel skulle disse spørgsmål lige vendes med ejerne af firmaet. Det viste sig søreme, at (næsten) alt er muligt hos dem – man skal bare spørge dem ad, så er de villige til at indgå i dialogen om et eventuelt andet design end de, på hjemmesiden, viste. Så mit råd er, at hvis man har en god ide til et fedt design, så tag lige og skriv en mail til dem – så er du altså godt på vej mod en ‘custom’ top cap.

Firmaet lover også, at der i nær fremtid vil være valgmuligheder for andre designs på hjemmesiden – det er noget de arbejder på i øjeblikket.

Du er ikke meget mere sikker med BikeSafeID – men du er meget mere liret!

Ja sorry BikeSafeID – men jeg ender altså virkeligt med et ben i begge lejre her: På den ene side er ideen virkeligt god og fornuftig – og alle burde køre med det. Hvis vi en dag ender i en situation, hvor vi ikke kan tale selv, og hvis jeres Top-Cap hjælper bare enkelt gang et eller andet sted – så har ideen båret mere end den frugt, den måske var tiltænkt, men det er et problem at folk efter stor sandsynlighed ikke vil kigge netop her, hvis uheldet er ude.

På den anden side er jeg ikke sikker på, at folk kan overbevises af at et ID, et ekstra sted, aldrig skader – men jeg tvivler virkelig på den reelle øgede sikkerhed produktet giver.

I forhold til lir er jeg dog helt sikker, det holder 100% at have en personlig / unik top-cap! Det kan folk godt gå ind og bestille allerede nu, for det holder totalt.

Firmaet er i dag lukket.