Tour de Trekanten 2017 AltomCykling.dk
Tour de Trekanten 2017 AltomCykling.dk

Tour de Trekanten er et fint cykelløb!

Cykelløbet Tour de Trekanten blev introduceret i 2013 af Team Rynkeby Trekanten med Martin Højfeldt Nielsen som hovedbagmand , og er nu med 5 år på bagen ved at blive en solid etableret event i motionskalenderen. Drivkraften bag løbet er velgørenhed og overskuddet går til Børnecancerfonden via Team Rynkeby, så udover at få motion og gode oplevelser støtter man også op om et godt formål.

Af Jesper Bjerring | Foto Tour de Trekanten

Løbet køres på 3 naturskønne ruter på henholdsvis 35, 72 og 126 KM i Trekantsområdet (Vejle-Kolding-Fredericia), med udfordringer for enhver, også den krævende motionist.

Med Smidstrup Hallen som omdrejningspunkt med start og mål samt expo-område med udstilling fra bla. Team Rynkeby Trekanten, cykelservice, hoppeborg og rigtig gode muligheder for omklædning og bade samt købe mad og drikke efter løbet. Da pladsen omkring Smidstrup Hallen er forbeholdt cykler foregik parkering på Præstegårdsvej på et stort græsareal. Det virker fint og der er plads til alle, både i start/mål og på parkeringsarealet.

AoC s udsendte havde meget letsindigt fået sig tilmeldt 126 km i første startgruppe med start kl 9:00, om ben og lunger ville måtte stå hen i det uvisse. Det skulle ihvertfald prøves og kunne give mulighed for at friske et par af bakkerne omkring Egtved op igen.

Afsted afsted det gik

Efter en kort briefing fra løbsledelsen vedrørende efterspillet af fredagens skybrud i Trekantsområdet og information om man havde prøvet at rydde for sten og grus som var skyllet på vejene, men man stadigvæk skulle være opmærksom, blev der talt ned og vi blev sendt afsted.

Som tidligere gange jeg også har kørt TdT startede vi stille ud gennem Smidstrup for at så give den los når vi var kommet ud af byen. Idag var det tydeligt at vi havde medvind for det var et højt tempo som blev sat fra start af. Jeg vidste jeg skulle prøve at holde mig godt fremme, men også belært fra sidste weekend heller ikke bare køre med for enhver pris. Jeg havde stadigvæk astmaen lurende i kroppen.

Det gik fint de første 10-15 km, men så den første forvarsel og jeg måtte bakke let af. Vi havde lige passeret en af de lidt drilske passager på ruten, en hurtig nedkørsel på Holmemarksvej, hvor et skarpt højresving på den smalle vej kort før en viadukt godt kunne give en lille forskrækkelse, specielt i vådt føre som vi havde i ‘14. Nu kendte jeg jo ruten og tog mine forbehold og tilpassede farten. Det kostede så udskilning på den efterfølgende bakke, øv.

Heldigvis var jeg ikke den eneste og der blev etableret en fin lille gruppe på 10 mand. Denne blev dog hurtigt reduceret til 4 da en af SCK rytterne trak en forhjulspunktering og resten i klubånd standsede og ventede.

Rigtig fine ruter

Ruterne ligger i meget varieret landskab, vekslende mellem idylliske småveje, hyggelige landsbyer, brede boulevarder og bakker. Især på den lange rute (126 km) var der rig mulighed for at blive udfordret og flere af bakkerne er man tidligere stødt på hvis man har kørt et andet stort motionsløb i og omkring Vejle. Refsgårde, Tørskind og Vork Bakker er og bliver lige træls på godt jysk.

Vi fire fortsatte vores samarbejde og den ene km tog den anden. Formen er lidt so so, så i stedet for at blive deprimeret over høj puls og lav kadence, havde jeg slået de to ting fra på min GPS, og kørte alene med distance, tid og fart på den avancerede computer. Det er måske ikke helt old school og offline, men det giver trods alt et løb, mere kørt på følelse end data. Jeg føler jeg bliver bedre til at nyde turen, kigge ud og bare suge indtryk til mig. Og indtryk er der masser af på Tour de Trekanten.

Ved 40 km mærket kom vi til Vester Nebel hvor et skarpt højresving på et stykke farvet asfalt godt kan give en overraskelse (i ‘14 var det møg glat pga regn og jeg fortsætte lige ud fordi cyklen gled) og kort efter skarpt til venstre. Her har man på det efterfølgende stykke landevej lavet langningszone. Stor klasse at man lige kan få en banan med på vejen, mens man sidder på cyklen. 

Vores lille gruppe kørte ufortrødent videre og kort efter ved ca 50 km mærket kom gruppen fra SCK op til os igen. De havde god fart i cyklerne og tog også hurtigt teten. Her begyndte mine alarmklokker at ringe igen. Jeg sad kun med på det sorte af neglene og efter en hæderlig føring måtte jeg da også lide den tort at bare glide gennem gruppen, sige god tur til sidste mand og slippe for at få luft igen. Vi var lige drejet ind på Roedsvej og begyndte på de første små bakker omkring Egtved.

Herfra stod den på 55 kms solotur, med masser af udfordringer og ikke mindst opmuntringer fra de mange hjælpere rundt på ruten. Stor ros for at have formået at få ryddet op på langt de fleste nedkørsler efter det skybrud som ramte trekantsområdet fredag aften, så der kunne gives godt med gas nedad, når benene nu ikke ville opad.

Om det var regnen eller bare slid på asfalten ved jeg ikke, men efter Refsgårde hvor vi skulle dreje to gange venstre og ned af Tørskindvej var pilene slidt næsten væk, men her guidede gps’en mig sikkert rundt og holdt mig på rette spor, uanset hvad er det altid en god idé at downloade kort på sin GPS til motionscykelløb, hvis den enhed man har kan håndtere det. 

Konklusion

Rynkeby Trekanten har på få år formået at stille et rigtig godt cykelløb på benene og hvad næsten er mere imponerende, på den lange rute på 126 km passerede vi ikke ét lyskryds overhovedet. Imponerende og mega fedt, det giver altså et mere flydende løb.

Skiltningen blev klaret med tydelige pile malet med kalk på vejen (det kunne andre godt lære noget af, plastmaling hører ikke til på asfalten eller i naturen) På udsatte steder var der flagposter som gjorde turen til en leg.. Det bar præg af at det var folk som cykler der stod med flagene. Vi blev mødt i kurverne og ledt i de logiske baner rundt. (al frivillig hjælp er vi selvfølgelig glade for, men må også erkende det bare bliver mere Race når det er en som kender linjerne og ikke står passivt og vinker)  

På frontgrupperne på 75 og 126 km var der vanen tro desuden Race Marshalls til at vise vej og fungerede som rullende barrierer, så længe man kunne følge med de grupper de ledte an i hvert fald. 

I start/mål var der stille hoppeborg op, en monsterstor traktor, der var mulighed for at købe øl, vand og pølser og den lokale vinpusher gav smagsprøver og mulighed for at købe en god flaske vin med hjem til aftensmaden.

Jeg havde downloadet en GPS-fil til min Garmin Edge 520 som ekstra sikkerhed hvis jeg kom til at sidde alene. Hele turen var GPS’en spot on.

Tak for en fed tur!

Hjemmeside: http://www.tour-de-trekanten.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/Tourdetrekanten/?fref=ts

Se resultater her:

Resultater: http://my4.raceresult.com/69541/results?lang=dk

Rutekort til download:

Rutekort 35 km: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=jvcbqwepdrcjayqc

Rutekort 72 km: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=catbyigbskjljvyv

Rutekort 126 km : http://www.gpsies.com/map.do?fileId=vyqymvywygdlcmqu