Klik på play for at se den fine video Kim Wendt har lavet for OPTOUR i Nice! © Foto: Kim Wendt // Uptour

Træning med bistro-besøg i Nice – lyder det ikke som en perfekt sæsonafslutning?

Redaktøren drager sydover og får de sidste kilometer og højdemeter banket ind i kroppen når jeg fra d.24 – 27 september drager til Nice med OPTOUR, der har sat sig for at lave de fedeste cykelrejser sydpå man kan forestille sig – og helt ærligt – programmet ser gennemtænkt og spændende ud!

Af: Uggi Kaldan

Kombination af træning, mad og kaffe…

Sådan skriver OPTOUR selv i optakten til deres beskrivelse af turen, og det lyder som om de har fat i noget af det helt rigtige. Efter at have klatret i adskillige år som ung og boet under temmeligt primitive vilkår som følger naturligt med at bevæge sig i bjergene OG være på SU, så er hele idéen om at rejse asketisk og leve af havregryn og pasta med ketchup og måske et glas saft hvis man gad slæbe det med, ikke rigtigt noget jeg opsøger længere.

Heller ikke selvom man som cykelmotionist naturligvis godt kan gå hen og blive temmeligt optaget af vægt, træning, kost og så videre. Men helt ærligt – jeg vil gerne være i god form, men jeg gider altså ikke leve som en prof-rytter, når farten jeg skyder (- selv når formen en gang i mellem er god), ikke er videre imponerende. En træningstur til Nice, MED bistro besøg, kaffe og i det hele taget et program hvor der både er tænkt god træning, men bestemt også noget hygge ind – det er lige en tur efter mit hovede.

Kom med!

Du kan se programmet for de 4 dage herunder, og læse meget mere om selve turen HER – det ser simpelthen mega fedt ud og jeg glæder mig super meget til at komme afsted. Det bliver min afslutning på cykelåret 2015 (lige udover et lille event som #AltomCykling har i støbeskeen på Sjælland) – og jeg glæder mig til at slutte året af med forhåbentlig lidt varme, solskin og hårde stigninger i det sydfranske!

Prisen er absolut rimelig synes jeg – PRIS 5.350 kroner – det dækker fly, ophold og halvpension – frokost på de lokale bistros er ikke inkluderet, men her kan man jo selv bestemme hvor meget man vil gå amok – priserne skulle være overkommenlige!

Vi ses!

Hjemmeside: OPTOUR

PROGRAMMET FOR DE 4 DAGE:

[one_fourth] optour-dag1-gourdon-andon.jpeg

DAG 1

Første tur på ankomst dagen går over 3 stigninger og er en tur på ca. 60 km. Vi vil ca. køre 1350 højdemeter og undervejs er der kaffe på den lokale cafe på toppen.

Turen er ca 60 km og 1350 højdemeter.
[/one_fourth][one_fourth]

DAG 2

Vi ruller afsted tidligt om morgenen og starter dagen med en rigtig klassiker Col de Vence. Det er en kendt stigning og bl.a en af Lance Armstrongs fortrukne da han boede i området. Derefter kører vi til Greolieres. Frokosten indtager vi på en klassisk bistro i Saint-Vallier-de-Thiey. Herefter går turen mod parfumebyen Grasse inden vi atter er hjemme.

Turen er ca. 95 km og ca. 2130 højdemeter.
[/one_fourth][one_fourth]

DAG 3

Turen fra igår har sat sig i stængerne og idag køres kongeetappen. “8-tallet” Den står på stigninger det meste af dagen men naturligvis også pitstop undervejs. Der bliver både frokost og kaffestops og er benene blevet for tunge vil man kunne stå af på halvvejen hvor vi ruller forbi hotellet inden 2 del af “8-tallet” færdigøres.

Turen er 110 km og 2790 højdemeter.
[/one_fourth][one_fourth_last]

DAG 4

Søndag er en rigtig cykeldag i bjergene for de lokale. Der vil være mange cyklister på stigningerne fra morgenstunden og det er en ren fornøjelse at køre med. Vi tjekker dagsformen på gruppen og laver en rute, men der er forskellige muligheder. Vores erfaringer er at 50 km og en 1000 højdemeter gør det.

Turen er ca. 50 km og 1000 højdemeter.
[/one_fourth_last]