Grip Grab handsketest © AltomCykling.dk 2015
Grip Grab handsketest © AltomCykling.dk 2015

Træt af kolde fingre? Læs her, vi har testet handsker fra danske GripGrab!

Indrømmet, Danmark er – klimamæssigt – ikke det ideelle sted at bo, når man dyrker den sport vi alle elsker så højt. ¾ af året er fedt, og giver nogle gode muligheder for en masse dejlige timer på cyklen. Den sidste fjerdedel er derimod svær at komme igennem, og rigtigt mange kommer nærmest ikke ud i de måneder, hvor det regner/sner og generelt bare er l….vejr. Hvis man bare vil ud er det vigtigt at klæde sig godt på, så vintertræning ikke bliver synonymt med sygdom. Handsker, huer og skoovertræk er en vigtig del af dén påklædning, og det tester vi i en mini-artikelserie, hvor det danske firma GripGrab har stillet en række produkter til vores rådighed.

Af: Keen Frisk

GripGrab – nemlig dem med – “never lose your grip” og de fede billeder!

GripGrab er et dansk firma, der åbnede dørene i år 2000, og drives af tre brødre. Firmaets mission er at levere gode produkter til rimelige priser. Mange produkter laves i et tæt samarbejde med sportsudøvere på forskellige niveauer, således at produkterne svarer til den helt almindelige brugers forventninger. På grund af en meget effektiv markedsføring, og en generelt meget god kritik af produkterne, er GripGrab for mange mærket når det handler om handsker, huer og skoovertræk til cykling. Personligt er jeg glad for produkterne, hvilket også var/er grunden til, at jeg kontaktede firmaet for at få et samarbejde op at stå, så vi kunne formidle noget viden om deres produkter ud igennem AltomCykling.dk

Indledende tanker…

Når jeg kalder dette her for en artikelserie, er det måske lige at stramme skruen lidt voldsomt – for der kommer to artikler… Her i den første vil jeg anmelde tre forskellige handsker:

Raptor, der er en lidt tyndere handske til for-og efterår.

Windster, der lidt minder om Raptor, men en del tykkere, og kan bruges ved langt lavere temperaturer.

Polaris, der er en decideret vinterhandske.

Når jeg her vælger ikke at dele testene yderligere op, og anmelde handskerne hver for sig er det fordi, at alle tre sæt handsker – helt overordnet – gør det, man forventer af dem. Alle tre sæt er meget lækre produkter, og er gennemgående i en lækker kvalitet. De har gode, stabile syninger og de sidder utroligt godt på hånden. Firmaet har en guide for hvilke temperaturer de anbefaler handsken i. Selv har jeg meget varme hænder, hvilket gør, at deciderede vinterhandsker tit kan blive for varme til mig. Mit indtryk er dog, at firmaets skala passer rigtigt godt til det brede flertal af brugerne.

På alle de testede handsker er der sat gummi på pege- og langfinger for ekstra kontrol ved bremser og skiftegreb. På ‘Windster’ er der endda en ekstra lille lækkerheds-detalje på pege- og tommelfinger, læs mere om det længere nede… Ligeledes er alle handsker udstyret med større eller mindre reflekser på oversiden af hånden. Lige præcis dette kan man – efter min mening – ikke få for meget af på sit tøj om vinteren.

Følger man Grip Graps egen guide til opmåling af hånden, så er det min vurdering at de fleste vil få en handske der passer til deres hånd, det fungerer bare. Om man foretrækker en tæt, eller lidt løsere, pasform er op til den enkelte bruger. Mine præferencer går imod en så tæt pasform så muligt, da jeg så oplever en bedre kontrol ‘på den anden side af handsken’; nemlig ude i grebene, på bremserne og i betjening af cykelcomputer, vandflasker og så videre.

Overordnet set er handskerne altså gode, så lad os kigge lidt nærmere på hvordan de 3 par handsker jeg har testet adskiller sig fra hinanden.

Raptor

Grip Grab Raptor © AltomCykling.dk 2015

Som nævnt tidligere, er Raptor en lidt varmere udgave af en handske med lange fingre. Ideen med den er, at den ikke må miste de egenskaber – og gode bevægelighed – der er i en tynd langfingret handske samtidig med, at den giver lidt ekstra varme til fingrene når vejret begynder at snige sig under de 12-15 grader.

Udover de tidligere nævnte ting, er det jeg sætter størst pris på ved denne handske, at ‘skaftet’ ikke går ret langt ned på håndleddet. Det giver en uovertruffen bevægelighed – noget, der ellers kan gå fløjten med de lidt varmere handsker. Det er måske ikke noget man tænker så meget på, når man kører race, men på MTB, hvor håndstillingen lidt oftere flyttes rundt, og håndleddet ‘arbejder’ mere synes jeg det er rigtigt lækkert, at man ikke føler sig fastlåst af en tyk kappe, der sidder og varmer (og måske endda generer) på håndleddet.

Jeg synes det er en flot og lækker handske, som jeg selv bruger hver gang det er for koldt/vådt/’træls’ til korte handsker i den varme periode. Der opfylder Raptor mit behov, og bliver ikke for varm – på trods af mine varme hænder.

Min eneste anke er, at de hvide detaljer imellem fingrene på handsken meget hurtigt bliver så beskidte, at de næsten er umulige at få rene igen. Derfor bliver handsken ret hurtigt lidt ‘nusset’ at se på – men så igen – så kan de andre se, at man bruger sine ting…

Windster

Grip Grab Windster © AltomCykling.dk 2015

Når jeg tidligere sagde, at Windster handsken minder om Raptor er der måske alligevel ikke så mange ligheder – udover den åbenlyse, at de begge to er fingerhandsker. Windster handsken har ikke helt samme bevægelighed som Raptor, men der er til gengæld en hel del varmere og generelt kraftigere, og langt mere bastant i sit udtryk. Selv ‘snot-tørreren’ på tommelfingeren er i noget grovere materiale, men stadig er det meget rart for næseregionen alle de gange tommelfingeren lige skal rengøre dét område af ansigtet.

Handsken skal lige have et par ganges brug til at udvide sig, og sidde rigtigt godt på hånden. Herefter er pasformen dog som den skal være – man skal bare være opmærksom på, at den de første par gange godt kan føles lidt til den stive side. Det skal man ikke lade sig afskrække af, for det bliver meget bedre efter ganske kort tid.

Handsken har en blød ‘krave’, der – fra handskens nederste kant – måler omkring 4 cm. Tidligere nævnte jeg, at den slags godt kan være lidt hæmmende for bevægelsesfriheden, og det kan man også godt lidt tænke med denne. Dette gør sig specielt gældende, hvis man har den trukket ud over et ærme og man derved gør den endnu tykkere. I sig selv er den dog ikke så slem, og den sidder godt, varmer rigtig godt, og sørger samtidigt for, at sne,skidt osv. ikke kommer op i handsken ved brug.

Længere oppe i denne artikel nævnte jeg en ekstra lille – men meget lækker – detalje denne handske besidder. Firmaet kalder det selv for ‘Smart Phone Compatibility’, der – lidt – løst oversat betyder, at handsken virker sammen med en smart telefon, på pege- og tommelfinger er der monteret et konduktivt (altså ledende) materiale, der gør, at man kan betjene en touchscreen med dem.

De fleste af os kører jo efterhånden rundt med telefonen i baglommen (personligt så jeg kan ringe til nogen hvis jeg skulle have ude for et uhelt) så det giver det faktisk ret god mening at kunne betjene telefonen med handsken på , mange tjekker vel også lige en mail, eller facebook på farten, uanset hvor ulirens det så end er. Der er 100% sikkert et behov for denne feature og det virker.  Det er ikke noget vildt, men det er lækkert, og det er meget tit i de små detaljer, at et produkt adskiller sig fra ‘resten’, og det er tilfældet med detaljer som denne – i min optik.

Tjek hvordan det virker her: YouTube.

Polaris

Grip Grab Polaris © AltomCykling.dk 2015

Når det bliver rigtigt koldt – og man stadig vil have fingerhandsker på, så er det Polaris, der skal op af skuffen. Firmaet skriver, at Polaris er vandtæt. Den slags udtalelser læser jeg som en udfordring, så den tog jeg op! – både for at få lov at lege lidt med vand, men bestemt også for at kunne prøve af, om det virkeligt passede.

Vandtætheden i denne test blev udført således: Et stykke af det gode tre-lags toiletpapir fra Netto blev lagt ovenpå hånden, hvorefter handsken kom på. Herefter blev handsken nedsænket i vand i 5 minutter, hvorefter papiret blev taget ud og kontrolleret.

Grip Grab handsketest er de vandtætte? © AltomCykling.dk 2015

Ja, det er er helt vildt uvidenskabeligt – og måske heller ikke nok til at kunne afsige en helt klar dom ud fra. Min erfaring siger mig dog, at hvis et produkt ikke er vandtæt kommer der vand ind hurtigt, når de nedsænkes i vand på den måde.

Resultatet blev – ikke overraskende – at papiret stadigvæk var knastørt. Det kan være svært at se på billedet, men det er altså krøllet af at være inde i handsken, det står jeg inde for! Efter min bedste overbevisning vil disse handsker holde vand ude længe.

Udover det er handsken udstyret med en ret lang krave, der er udformet således, at den kan komme ud over et ærme, hvis man foretrækker det om vinteren. Personligt kan jeg bedst lide at have ærmerne yderst, og det er heller ikke noget problem, da denne handske som oftest vil blive brugt sammen med en jakke, hvor ærmerne er lidt større i bunden end på en trøje.

Polaris nævnes at have samme feature til touchscreens som Windster, og det er også  – nogenlunde – tilfældet på tommelfingeren. Pegefingeren kan jeg ikke få til at virke på denne handske. Om det er min handske, eller et generelt problem ved jeg ikke – men fakta er, at de testede handsker handsker ikke kan betjene den slags skærme på samme gode måde som jeg kan med Windster modellen – desværre!

Overordnet set er det en lækker, omend meget varm, handske. Der er lidt begrænset bevægelighed i den, men absolut ikke mere end man kan forvente af en decideret vinterhandske. På langfingeren, og ringfingeren, er der lavet ‘noget’, der giver ekstra bevægelighed over det led, der sidder længst oppe mod knoerne. Det virker, og giver en god fornemmelse for styr og greb selvom man har en tykkere vinterhandske på.

Samlet set

Alle tre handsker holder, hvad de lover – og giver endda mere til. GripGrab hæver niveauet for handsker hele tiden, og er nok det firma, der skal slås – hvis man vil op og kæmpe med de helt store drenge på dette marked. Prisen, kvaliteten og sikkerheden for nogle gode, og velgennemtænkte handsker sikrer firmaet en fortjent stor andel på markedet – og et fortjent godt ry blandt sportsudøvere verden over.

Produktinformation

Grip Grab vinter handsker testet © AltomCykling.dk 2015
Grip Grab vinter handsker testet © AltomCykling.dk 2015

Vejledende Priser:

Raptor: 399.-
Windster: 399.-
Polaris: 599.-

Handskerne er venligst stillet til rådighed af: GripGrab

Næste – og sidste – artikel i denne serie kommer til at indeholde min anmeldelse af en hue, og to par skoovertræk.