CK Aarhus Rundt Elite Motions Cup © Grafik: AltomCykling.dk 2014
CK Aarhus Rundt Elite Motions Cup © Grafik: AltomCykling.dk 2014

Tyg lige på de her tre ord… Motion, Elite og Cup

– og prøv så lige at sæt dem sammen… Motions Elite Cup!

Ja – du hørte rigtigt, motionscykelløb med et “ræs element”, endelig!

CK Aarhus afprøvede konceptet sidste år, hvilket redaktøren naturligvis afprøvede, det kan du læse om HER – i år er jeg heldigvis i lidt bedre form, for der blev godt nok kørt stærkt, men det var et skide godt koncept, og jeg er totalt klar på at bide skeer med et hurtigt felt igen i år! Samtidig er det fedt at CK Aarhus ikke bare gentager successen med et enkelt elite motionsløb i 2014, men satser 100% på at skabe en helt ny form for motionsløb i DK! Det har manglet og mange (- også redaktøren selv) har undret sig over slet ikke at være blevet taget seriøst, når jeg har snakket om at mange motionister altså ikke bare har købt cykler for +25.000 kroner, for at komme ud og rulle en tur og se på naturen.

Men mine (og mange andres) bønner er blevet hørt, og naturligvis kan AltomCykling.dk ikke tage æren for noget som helst, det er bare en lille blog, men vi kan konstatere at det er sådan at når der er kunder der ønsker et produkt, så nytter det ikke at blive ved med stædigt at forsøge at tilbyde dem noget andet, og så bare lukke ørene og øjenene for hvad der faktisk foregår ude på landevejen!

Cykling, den eneste motionsform hvor konkurrence anses for underligt…

Hvad mener vi med det? – jamen vi mener følgende – efter at have deltaget i ca.25 danske motionsløb, primært i Jylland, men også nogle stykker på Sjælland, så kan jeg konstatere at der til samtlige løb, var mange ryttere til stede der kørte en form for væddeløb / konkurrence, når jeg har påpeget dette for arrangørerne bagefter, så er jeg ofte blevet mødt af en mur af benægtelse, og hvis jeg har fastholdt at der bliver kørt race, og jeg synes man burde tage højde for dette, evt. ved at lave et “hurtigt felt” med følgebil osv. så har flere sat mig på “ignore” listen, og simpelthen bare ikke gidet at snakke med mig.

Jeg er helt sikkert også både irriterende og insisterende, men uanset hvad, så det glæder mig afsindigt meget at der nu (til en begyndelse) – er blevet stablet en serie løb på benene i Aarhus, hvor folk der har væddeløb i benene, men som ikke lige har mod / lyst / tid / til licens, også kan komme ud og konkurrere lidt, og hvor der faktisk er tænkt over deres sikkerhed

Stort set alle andre sportsgrene har konkurrencer på motionsniveau, det har undret mig grænseløst siden jeg startede på motionscykling, at så mange konsekvent har insisteret på at cykelmotionister kun må køre og hygge sig og kigge på naturen, da det slet ikke stemte overens med hvordan jeg oplevede der blev kørt på cykel til løbet, i forreste gruppe, hvor jeg siden jeg startede har forsøgt at følge med, med skiftende succes :)

5 afdelinger, med en skøn blanding af elementer fra cykelsporten… det bliver stort!

CK Aarhus har bygget deres cup op omkring klassiske elementer i cykelsporten, der køres Kriterium / Gadeløb altså løb på kort (lukket) rundstrækning, linjeløb, klassisk cykelløb med én længere rute, og søreme også en Enkeltstart, rytterens kamp mod uret! Første afdeling er d.16 Maj.

1. Afdeling: 16.maj – Frederikshøj Elite Kriterium

Aarhus Rundt Elite-Motions Cup 2014 har sikret at der kan køres kriterium på den kendte og frygtede Post Danmark Rundt afslutning. Den skrappe stigning på Oddervej skal passeres 10 gange før den endelig vinder kan kåres, som navnet antyder er første afdeling sponsoreret / skabt i samarbejde med restauranten Frederikshøj, CK Aarhus byder på en øl eller en vand i mål.

Sted
Vi kører kriterium på Classic Race ruten, der også er kendt fra Post Danmark Rundt som den rundstrækning der køres små omgange på i Aarhus.

Tid
16 maj fra 19:10-20:00.

Distance
10 omgange – 29km.

Første omgang køres med mastercar i roligt tempo, således at alle få indblik i potentielt farlige vejstykker.

Start:
Vi starter ved Frederikshøj kro og har opløb på toppen af Oddervej-bakken.

Pris
Forhåndstilmelding: 200kr (inden 14.maj kl 23.59)
Eftertilmelding 250kr (på dagen)

Tilmelding
Tilmeld dig til første afdeling af løbet HER

2. Afdeling: 1.juni – Aarhus Rundt Elite Kongeetapen
Beskrivelse af rute og løb følger

3. Afdeling: 3.august – Enkeltstart

Beskrivelse af rute og løb følger

4. Afdeling: 23.august – Aarhus Rundt Elite Gadeløb
Beskrivelse af rute og løb følger

5. Afdeling: 30.august – Marselisløbet Elite afslutningsløb
Beskrivelse af rute og løb følger

Følg med i stillingen af cuppen, holdende der deltager, ruter og meget her på AltomCykling.dk