Canyon Inflite CF SLX 8.0 Pro Race © Foto Uggi Kaldan | AltomCykling.dk 2017
Canyon Inflite CF SLX 8.0 Pro Race © Foto Uggi Kaldan | AltomCykling.dk 2017

Første indtryk – Canyon INFLITE CF SLX 8.0 Pro Race

Cross sæsonen er igang, og én af de spændende nyheder i 2017 sæsonen er Canyons nye Carbon Cross serie Inflite CF SLX. Vi har lånt et eksemplar, og nu skal den testes! 

Af Uggi Kaldan | Foto Uggi Kaldan 

Vi har netop afhentet cyklen hos Canyon i DK her til aften, så den har ikke rullet en eneste meter. Alligevel kan vi da godt lige hurtigt beskrive et par detaljer.

SRAM Riwal Single Chainring

Vi har lånt den billigste Inflite udgave med SRAM Riwal 11 speed. Håbløst umoderne er SRAMs “sekunda” geargruppe dog på ingen måde. Single chainring foran og 11 gear bagtil, samt hydrauliske skivebremser. Kranken er forberedt til den nye DZERO “chainring” wattmåler, der kan tilkøbes for omkring 4500 kroner. Det virker solidt og lækkert umiddelbart.

SRAM RIWAL 11 SPEED
SRAM RIWAL 11 SPEED Derailleur  Quarg DZERO Ready Crankset

Samme ramme – forskelligt udstyr

Rammen er den samme, fra den billige til den dyre udgave, så prisforskellen på de 3 modeller Canyon lancerer, skyldes altså det udstyr der er monteret på. Det store nummer ved den nye ramme “knækket” i overrøret der skulle gøre det ekstra behageligt at løbe med cyklen over skulderen… hvis det da nogensinde bliver behageligt!??

Vi har som sagt lånt den “billige” udgave, men DKK 22.799,- er jo ikke en billig cykel, så vi forventer da også den bliver rigtig fed at teste! Selvfølgelig kommer cyklen også med Aerostyr, ved nu ikke hvor meget det giver i Cross, så den kommer ud på landevejen, til en tur på smalle dæk, mon ikke den også kan finde ud af det!?

Men det vigtigste er selvfølgelig at komme ud og køre noget Cross – for det er det cyklen er bygget til – det skal nok blive sjovt!

Du kan læse mere på Canyons Hjemmeside.Canyon Inflite 2017 Frameset Canyon INflite Aero Bars

Canyon Inflite CF SLX 8.0 Pro Race test © Foto Uggi Kaldan | AltomCykling.dk 2017