Cyclo Cross Bogense 2017
Cyclo Cross Bogense 2017

Historisk stor cross-trup udtaget til World Cup

Danmark er ramt af cyklecross-feber, og der er for alvor nedtælling til World Cup-løbet i Bogense 19. november, hvor historisk store danske cross-hold stiller til start.

PRESSEMEDDELSE

Interessen for cross er nærmest eksploderet de seneste år, og udviklingen når en foreløbig kulmination med World Cup-løbet i november i år og VM i februar 2019. Fungerende landstræner Kim Petersen har udtaget hele 32 ryttere til det første World Cup-crossløb på dansk grund, og han er glad for, at den spirende danske talentmasse får mulighed for at prøve kræfter med verdenseliten:

“Der kommer flere og flere ryttere, og specielt i herrernes U19-klasse og i dameklassen ser jeg en enorm udvikling. Vi har lov til at stille med flere ryttere end normalt i Bogense, og på baggrund af den store udvikling i netop U19 og dameklasserne kommer vi til at stille med historisk store hold her,” forklarer Kim Petersen.

Den voksende talentmasse udspringer netop af den stigende interesse, og det giver naturligvis næring til drømmene om en ny dansk cross-storhedstid. Den fungerende landstræner fokuserer dog primært på udviklingen, men han glæder sig over allerede nu at kunne have så mange stærke ryttere til start til den store begivenhed:

“Det er en kæmpe fornøjelse at se den udvikling, dansk cyklecross er i gang med. Der har virkelig været kamp om placeringerne – specielt ved den nationale CeramicSpeed Cross Cup, hvor der har været stor tilslutning og kamp om hver en centimeter,” siger Kim Petersen.

Selvom dansk cross er inde i spændende periode, maner Kim Petersen til besindighed i forhold til at tale medaljer. Forventningerne skal være realistiske, og der skal sættes langsigtede mål og arbejdes videre på den store cross-begejstring – og derfor håber Kim Petersen også på solid tilskuerstøtte til de danske ryttere:

“Vi har de kendte stærke MTB-profiler Annika, Sebastian og Simon i truppen, og det er selvfølgelig oplagt at tænke dem ind i resultater og præstationer den 19.november, men grundlæggende er mine forventninger til rytterne, at de yder deres bedste og får en rigtig god oplevelse ved at repræsentere Danmark på dansk grund, hvilket en masse danske tilskuere kan hjælpe dem til.”

Følgende ryttere er udtaget til World Cup i Bogense:

Damer – elite: Annika Langvad, Caroline Bohé, Malene Degn, Lisette Christensen, Mie Saabye, Margriet Cloppenburg, Rikke Lønne og Kristina Thrane

Herrer – elite: Sebastian Fini, Kenneth Hansen, Tommy Nielsen, Morten Laustsen, Joachim Parbo, Niels Rasmussen, Jacob Lindsel, Nikolaj Østergaard

Herrer – U23: Simon Andreassen, Carl Sørensen, Andreas Lund Andresen, Oliver Errebo, Jonas Lindberg, Snorre Larsen, Rasmus Gøtke

Herrer – U19: Joshua Gudnitz, Alfred Christiansen, Mads Weiss, Ian Millenium, Jonas Bak, Lucas Wulff, Christian Lesby, Mikkel Bertelsen, Mads Klinke.

—- LÆS MERE OG KØB DIN BILLET HER —-