Juan der ejer appelsinboden på toppen af Sa Calobra © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk 2015
Juan der ejer appelsinboden på toppen af Sa Calobra © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk 2015

Mallorca Del 3: På 3. dagen opstanden fra de døde… som man siger

På toppen af den klassiske stigning Sa Calobra findes en appelsinbod med en flink mand der hedder Juan, det er godt han er flink, for det er stigningen der ender ved hans bod ikke… helt frivilligt kører man ned i mørket, kun for at kæmpe sig tilbage til en kaffe og et glas koldt appelsin juice. 

Af: Uggi Kaldan

Av ben

Folk der har været på Mallorca før kalder det at “køre i hullet” – det gør de fordi det sådan set ikke giver meget mening at begive sig ned ad Sa Calobra på cykel, og slet ikke opad igen. Stigningen er mest af alt en nedkørsel til en restaurant og en fin “lagune” og det giver rigtigt god mening at køre herned (i bil) indtage et måltid mad, og køre hjem igen.

Udsigten fra "hullet" i bunden af Sa Calobra © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk 2015
Udsigten fra “hullet” i bunden af Sa Calobra © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk 2015

Det giver noget mindre mening at cykle ned ad denne blindgyde, uden så meget som bare at overveje en kop kaffe, kun for at cykle op igen. Ikke desto mindre er det hvad tusindvis, ja 10.000vis af cyklister gør hvert år på Mallorca, og i dag gjorde jeg det så også.

Det gik faktisk godt, overraskende godt, taget i betragtning af at jeg i går faldt af cyklen (ja det gjorde jeg altså) – fordi jeg ikke kunne klikke ud af mine pedaler pga. krampe…

Udsigten på vej op til Sa Calobra er fabelagtig © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk 2015
Udsigt giver fred i sjælen, og der er masser af smukke “views” her på Mallorca! © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk 2015

Jeg (redaktøren) er inviteret til Mallorca af Bravo Tours og CyclingPlanet, og du kan læse meget mere om min tur, i næste nummer af magasinet.