Landet i Norge og klar til Nordsjørittet

Afgang til Norge klokken 09.00 i morges med destination Nordsjørittet, i Norge. Min rejsemakker Jens hentede mig i sin fine nye Mini Clubman og så gik turen ellers mod Hirtshals hvor færgen gik til Kristiansand, en sejltur på godt 3 timer. Tiden fløj afsted. Sammenlagt rejsetid, 9 timer. 

Af Uggi Kaldan | AltomCykling.dk

En god rejsemakker er berigende

Jeg har rejst med Jens flere gange før og tiden flyver afsted, ganske enkelt. Samtalen flyder let og vi snakker om både familie og storpolitik, vi har vores holdninger, men tonen bliver aldrig skinger, noget jeg især tilskriver Jens´ rolige gemyt, han går til enhver debat med stoisk ro, det smitter.

En times tid efter ankomst i Kristianssand, vi kørte stop and go som en viljesløs brik i færgetrækket og det, gjorde os modne til et pitstop, så da der dukkede et skilt op med… “pitstop… næste afkørsel” behøvede vi end ikke bekræfte for hinanden at det var tid til at stoppe, Jens drejede prompte af! Ja tak! Is og cola, det var tiltrængt!

Sandnes er en tophyggelig Norsk by

Vi troede egentlig at Sandnes måske blot var en lidt kedelig forstad til Stavanger, men sådan er det ikke, byen emmer af hygge, med fin havnefront (hvor der er målzone i morgen) og masser af caféer og restauranter, det er virkelig hyggeligt. Vi hentede startnumre i den lokale (og super velassorterede) cykelbutik, en afdeling af Spinn.no, der er en større Norsk kæde, super service, fin butik.

Herefter tjekkede vi ind på det fine hotel som arrangørerne af løbet har stillet til rådighed for os, og hey – det spiller max, Quality Hotel Sandnes hedder stedet og Jens og jeg har fået et fint dobbeltværelse, det har vi prøvet før, og der er både pakket rødvin, øl, cola og chips, samt havregryn til morgenmad, vi har en fest. Værelserne er store og her er rent og pænt, og personalet er ekstremt venlige og hjælpsomme.

Det er intet problem at få cyklerne med op på værelset, og jeg må indrømme at det betyder noget for mig, jeg har hørt om for mange cykeltyverier rundt om i verden (på hoteller, i biler og så videre), til at bare er mest tryg når jeg selv har ansvaret for min cykel, og kan holde øje med den, simpelthen.

Klar til cykeloplevelse i morgen – ikke race!

Det er ikke mange år siden overskriften i en artikel fra min hånd havde lydt – klar til race – men ærligt, jeg er ikke den store konkurrencerytter længere, og har ikke været det i nogle år efterhånden. Jeg trækker mig når det går for hurtigt nedad, og jeg gider ikke positionskampen på viften. Jeg gider godt følges med en gruppe gode folk og træde til jeg bliver rigtig træt.

Planen i morgen er enkel, vi cykler til start (70km… 1000 højdemeter) – der er faktisk mulighed for en bus, men løbet er faktisk kun 88 kilometer og vejret er fantastisk, så vi har valgt at droppe bussen, stå tidligt op og cykle til start. Så ender vi på 158 kilometer og 2000 højdemeter, en frisk dag på cyklen, men vi har masser af tid, så vi satser på det bliver sjovt, hårdt og hyggeligt.

LETS GO NORGE – her er super flot – så vi glæder og rigtig meget til turen, og jeg glæder mig til (forhåbentlig) at vise nogle rigtig flotte billeder i morgen, for jeg har kameraet med på ryggen hele vejen!