Foto © Winter Rally 2022 i Vejle

Spring Classic GRVL i Odder 2.udgave

Vores venner i Adventure Cycling klar med endnu et større gravelevent. Det er megafedt. Søndag den 26. marts 2023 køres anden udgave af Spring Classic GRVL. Det afholdes igen i år i Odder. Sidste år sprang jeg på i sidste øjeblik. Vejret, ruten og set-up’et var superfedt. Jeg havde en fantastisk dag på rammen, så i år glæder jeg mig til at prøve kræfter med forårsbaskeren igen.

Af: Søren Kuipers | Foto: Adventure Cycling – Winter Rally 2022

Spring Classic GRVL 2023

Første udgave af løbet var navngivet Unsupported Spring Classic, men da der faktisk var lidt forplejning – og det lød en anelse for ekskluderende – har Mads og Stefan i Adventure Cycling besluttet at omdøbe løbet til Spring Classic GRVL, så flere kan forstå hvad det handler om.

Spring Classic GRVL byder på grus, kuperet terræn, små ujævne veje, duft af skov, dyrene på marken og et syn eller gensyn med den smukke natur omkring den østjyske købstad Odder. Mads og Stefan ønsker at kombinere den italienske, belgiske og franske cykelkultur i ét og samme løb. Det glæder vi os til. “Vi lader os inspirere af de tre smukkeste løb i verden: Flandern Rundt, Strade Bianche og Paris Roubaix. Derfor kan deltagerne forvente et stemningspift fra Belgien, Italien og Frankrig samt stemningen fra netop disse forårsklassikere.” 

Hvordan det kommer til at lykkes – det får vi at se.

Tre distancer

Det tidlige forår taget i betragtning, da tror jeg det er fint med tre forskellige distancer, og man kan vælge mellem 120km, 67km eller 40km. Så afhængig af form og forventet træningsflid er der noget for enhver smag.

  • 1 lang runde á 120km + depot
  • 1 runde af 67km + depot
  • 1 runder á 40km + depot

Alle ruter tager deltagerne sydvest og øst for byen Odder i den sydlige del af Østjylland. På de forskellige rutedistancer, vil alle opleve en stor diversitet, af åbent landskab, skovområder, grusveje, markveje, nedlagte jernbanestrækninger og små landsbyer. På 120km- og 67km-distancerne kommer man også forbi Horsens Fjords smukke kystområder.

Hvad kan du forvente?

Sidste år blev der kørt på en ca. 58km lang rute, som man enten kunne køre én eller to gange. Her blev der holdt stram kæde fra start, og både dem der kørte én runde og dem der kørte to runder startede samlet – og så kunne man undervejs beslutte sig for den endelige distance. Samme koncept som til Winter Rally afholdt i november.

Det fungerede egentlig meget godt sidste år, men efter en første runde, som for mit vedkommende indeholdt punktering, et mindre styrt og generel en hård omgang – da var det lidt hårdt at se en del af mine følgesvende ‘stå af’ efter første runde.Så jeg glæder mig til at begive mig ud på den lange rute velvidende at vi alle skal hele vejen rundt. Sidste år deltog cirka 130, og der var virkelig en god stemning hele vejen rund.

Desuden var der virkelig flotte udsigter undervejs. Der var et meget blandet underlag, hvor både grus, mudder, markveje, skovveje, stier, lidt asfalt gør oplevelsen meget alsidig. Ligeså var der allersydligst – nær Horsens Fjord -steder, hvor vi kørte 5-10cm fra vandet og kom på et par meget teknisk kringlede opkørsler i skoven tæt på.

Det franske twist er tydeligt at spore eftersom start og mål er placeret ved tribunen ved Spektrum Odder. Løbet slutter således af med 1,5 omgange på løbebanen rundt om Odder stadion. Ren Paris-Roubaix-style! Banens underlag er beskrevet som “hard packed grus.” Det er sgu en fed afslutning. Specielt hvis man kommer ind i en mindre grupper og skal spurte lidt om at komme først over stregen.

Budskabet fra arrangørerne er klart og det samme som altid: Ruten er udfordrende, men alle kan være med, så forvent det værste og håb på det bedste!

“Business in front – Party in the rear”

Senest jeg var til gravel-ræs var i øvrigt også arrangeret af Adventure Cycling. I november deltog jeg i Winter Rally en råkold, flot og snerig søndag i november. Mads og Stefan garanterer flotte ruter, god forplejning og fokus på både konkurrence og social trivsel. Det fungerer bare, og jeg glæder mig virkelig til turen.
Jeg stiller selv til start og satser stærkt på at køre den lange distance Redaktøren, Uggi Kaldan, har jo landet en ny Crux fra samarbejdspartner Specialized, så jeg håber at kunne lokke ham med derned. I skrivende stund har jeg selv landet en aftale med Canyon, og jeg har fået lov til at låne deres Grizl – en megafed grusæder. Det fulde navn lyder:
Grizl CF SLX 8 eTap Suspension

Jeg glæder mig til at prøve den!

Uggi, der jo selv arrangerer  bl.a. Dirty Jutland, planlægger selv deltagelse i Spring Classic GRVL – og han vurderer at turen i Odder vil være en passende forpremiere inden Dirty Jutlands 220km eller 130km skal forceres knap 4 uger senere.

Event jersey

Adventure Cycling samarbejder bl.a. med den spanske cykeltøjsproducent GOBIK, og de har designet en sprød event jersey, som kun kan købes i forbindelse med dette event. Der er tydelige referencer til Flanderens løb, og den let camouflageagtige grundfarve kan garanteret tage en del mudder.

Bestiller du din jersey sammen med dit startnummer kan den tilkøbes for 199 kr.

Skal du nå at bestille jersey med, så skal du tilmelde dig senest 14. januar 2023.

Program

08:30: Startområdet åbner og der åbnes for nummerafhentning og morgenkaffe

10:00: Starten går på 120km distancen

11:30: Starten går på 67km distancen

12:00: Starten går på 40km distancen

Arrangørerne garanterer, at der gennem dagen vil være flere forskellige aktiviteter for børn i Spectrum i Odder. Blandt andet med Tour de Løbecykel, hoppeborg mm.

Vi opfordrer familier og venner til at komme og skabe en god stemning for de deltagende ryttere.

Startgebyr

Spring Classic Long (120 km) – 299 kr.

Spring Classic Medium (67 km) – 249 kr.

Spring Classic Short (40 km) – 199 kr.

Lyder det som noget for dig, så tilmeld dig her: https://my.raceresult.com/228148/
Skal du nå at bestille jersey med , så skal du tilmelde dig senest 14. januar 2023.

I startgebyret er følgende indeholdt:

  • GPX fil med flotte og nøje udvalgte ruter
  • Depoter på ruterne
  • Finisher meal og vand
  • Mulighed for tilkøb at special designet event jersey fra spanske GOBIK til en fordelagtig pris
  • Kaffe før start

Start/målområde: Spektrum Odder, Parkvej 5, 8300 Odder