FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope
PR Foto © FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope

116 kilometer cykelhistorie starter i dag

Kvinderne skal for første gang køre klassikeren Paris-Roubaix, udødeliggjort i Jørgen Leths mesterværk, En forårsdag i Helvede, fra 1977, der satte en ny standard for hvordan man kunne formidle sport. Det bliver fantastisk at se kvinderne forcere de djævelske franske brosten, måske endda i regnvejr, for første gang i 20 år. Det er lidt en skam damerne kun sendes ud på 116km, f.eks. er juniorernes (U19) Paris-Roubaix næsten 10km længere. Et monument bør være langt, hårdt og opslidende. 150 eller 160km kunne damerne sagtens sendes ud på, de har niveauet.

Af Uggi Kaldan | AltomCykling.dk 

2 danskere til start

3. gang er lykkens gang for ASO, der to gange har måtte aflyse Paris Roubaix Femmes, pga. Covid19. Vi har 2 danskere til start, Emma Norsgaard (Movistar) og Cecilie Uttrup (FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope), Cecilie så umiddelbart ud til at være bedst kørende til det netop overståede VM i Flandern, men Paris Roubaix ruten passer bedre til den lidt større og fysisk stærkere Emma Norsgaard, så det det bliver spændende at se hvordan de 2 danskere klarer sig.

RUTEN
Paris Roubaix Femme 2021 Route

 

Ruten ikke super lang, men den ér hård! På de 116 km skal kvinderne forcere 17 sektioner med brosten, inklusive den legendariske 5 stjernede (hårdeste kategori), Carrefour de l’Arbre. Så det er ikke fordi det ikke kommer til at blive fedt cykelløb, det er jeg faktisk totalt overbevist om det bliver, måske kunne det bare blive ENDNU federe, hvis kvinderne skulle cykle 1,5 time mere. Det får vi at se i eftermiddag.

Løbet starter med en rundstrækning i Denain, stilhed før stormen kan man sige, de første 30km af løbet, er den eneste del, hvor kvinderne ikke bliver udsat for brostenssektioner, herefter kommer sektionerne slag i slag, med godt 5kms mellemrum, hele vejen ind til velodromen i Roubaix.

Trods den ikke vanvittigt lange distance, er løbet nok alligevel det hårdeste endagsløb kvinderne har mødt denne sæson, og hvis det regner, er der nok ingen tvivl, i den “konkurrence”.

Kvinderne er samtaleemne!

Til det netop overståede VM har jeg aldrig snakket med så mange mennesker om kvindecykling, både på dagen hvor kvindernes cyklede, men også mens vi stod ude på ruten og ventede på at se herrerne komme forbi. Kørte hollænderne godt? Var Italienerne de klogeste? Det tegner godt for kvindecyklingens fremtid, når de kører løb, som der bliver snakket om.

Der er stadig flest der snakker om mændendes løb på Søndag, men jeg har snakket med masser af mine venner om dagens kvinde-løb, og løbet er også nævnt i alle de store medier, med seriøse optakter, og så sendes det naturligvis live på TV. Det er pisse fedt.  Blandt mine venner er holdningen er klar, det er som at få en stor gave, dagen inden juleaften, at der også køres et fedt væddeløb på ruten i dag. Det er en forret man kommer til huske, og som i den grad komplimenterer hovedretten i morgen. En menu hvor man ikke ville være nogen af retterne foruden.

Fra kun at gå og glæde sig til Søndag, glæder rigtig mange cykelfans sig nu til en dobbelt weekend, med to spændende løb i kalenderen. Der er dobbelt op på weekendunderholdningen. Vi er rigtig mange der glæder os!

Kæmpe tillykke til damerne, det er en stor dag for jer, og for kvindecykling i dag!

SE LØBET HER:

Eurosport, transmissionen starter 13:30 og et abb. koster 129 kroner (pr. md)
Global Cycling Network, transmissionen starter 14:45  og et abb. koster 59 kroner (pr. md).
TV2, transmissionen starter 15.30 og et abb. koster 169 kroner (pr. md)