Red Bull Trans Siberia Extreme 2018

9100km på 23 dage – Trans Siberia Extreme 2018

Igen i år deltager den danske Ultra Rytter Michael Knudsen i verdens måske hårdeste ultra cykelløb, Trans Siberia Extreme. Det er i hvert fald det længste. Det adskiller sig også fra de fleste andre ultra events ved at være etape opdelt. Sidste år gav en meget skarp tidsgrænse problemer for flere deltagere, i år er der løsnet op på den front, således at man for at klare “time cut” skal holde ca.19 km/t i snit, det gør det lidt lettere for de bagerste, men jo langsommere man kører, jo mindre restitutionstid har man også når man kommer i mål. 

Af Uggi Kaldan | Foto Red Bull Trans Siberia Extreme

6 deltagere, 2 etaper, 2 løb. 

Efter de første 2 etaper på henholdsvis 314 og 391 kilometer tegner der sig et billede af to forskellige måder at gribe løbet an på. De 3 forreste har kørt meget hurtigt. De 3 er Russeren Vladimir Gusev (ja, dén russer!), tyskeren Pierre Bishoff (vinder af RAAM i 2016, sidste års nr. 2) og så vores egen danske Michael Knudsen, der er lidt en ultra rookie, i hvet fald sammenlignet med de to førnævnte ryttere. 

Red Bull Trans Siberia Extreme 2018

De 3 kører rigtig stærkt. Trods modvind blev første etape kørt i drabeligt tempo. De 314km blev tilbagelagt med 37 km/t i snit! 2. etape på 391 kilometer blev tilbage med mere menneskelige 31,6 km/t af de forreste, stadig ret hurtigt. Det hurtige udlæg gav da også lidt ømme ben hos Knudsen, som det ses herunder. 

https://www.facebook.com/LevelupLifeTV/videos/2177183965847576/

De 3 andre deltagere, brasilianeren Marcelo Florentino Soares (sidste års nr. 3!), inderen Amit Samarth og og spanieren Patricio Doucet angriber løbet på en anden, mere konservativ facon. På første etape kørte Marcelo med de forreste til at starte med, men røg forholdsvist hurtigt af igen, og kørte derefter solo i mål. Bag ham fulgtes Amit og Patricio ad. Forskellen blev faktisk ikke på mere end 14 minutter i mål mellem de 3 bagerste. Man må jo gerne drafte, så måske derfor blev der byttet lidt rundt på alliancerne inden på 2. etape.

Her var det Patricio der blev efterladt bagude, mens Marcelo og Amit fulgtes ad det meste af etapen og kom i mål samtidig. Den manglende makker kostede en del for Patricio der tabte næsten en time til de to forankørende, og kom i mål mere end 3,5 time senere end de forreste i løbet. Særligt draft delen gør det russiske løb til en ond omgang, hvor deltagerne hurtigt kan komme til at vælge mellem at ligge og køre lidt over evne, på hjul af en stærkere deltager – eller køre solo, og dermed langsommere, hvilket kan give væsentligt kortere tid til restitution mellem etaperne. Ikke noget let valg. 

Red Bull Trans Siberia Extreme 2018

Meget kan ændre sig endnu

Det er helt klart en udfordring for vores danske deltager Michael Knudsen, der kan følge med de forreste, men også er den svageste af de 3, det bliver spændende at følge med i. Sidste år fik Marcelo også bedre og bedre ben gennem løbet, så det er ikke umuligt han på et senere tidspunkt hægter sig på de forreste, i hvert fald i starten af etaperne. Så er spørgsmålet om Michael skal hægte sig på de 2 hurtige i front, eller måske tage en etape sammen med Marcelo, der lader til at være den stærkeste af de 3 bagerste. 

App´en der kan hentes i både Google Play store og iTunes er desværre ikke ret brugbar under etaperne, men den giver da et form for overblik, søg på Red Bull Trans Siberia hvis du vil gøre forsøget, måske bliver den bedre under løbet? Ellers kan vi anbefale at man følger med på deltagerne egne platforme, du kan f.eks. følge Michael Knudsen her: https://www.facebook.com/LevelupLifeTV/

Nu bliver det alvor

Om ca. 1 time begiver rytterne sig ud på den første etape hvor der skal køres igennem natten, den går fra Kazan til Perm og er 694km lang. Det bliver rigtig spændende at se hvordan det går.