AoC åbner sæsonen i Belgien

Så skal sæsonen skydes igang, vi er færdige med corona og kan nu rejse igen, fantastisk. Sidst vi var i Belgien var i 2020, og det var absolut sidste udkald for udlandsrejser, inden verden gik i stå.  Nu skal vi tilbage, med krigen hærgende over Ukraine. Det er nogle begivenhedsrige år, vi alle sammen oplever. Så meget desto mere grund til at komme ud på cyklen, slippe tankerne, hverdagens stress og jag, og bekymringer om fremtiden. 

Af Uggi Kaldan | AltomCykling.dk

I form på efterbevilling

Træningen? – som sædvanlig, et eller andet sted midt i mellem, i 2020 var jeg nok lidt mere velforberedt på cyklen, til gengæld er jeg blevet bidt af Padel, så det er blevet til en masse timer. Kan det konverteres direkte over på cyklen? Nej, bestemt ikke. Er Padel spildt træning, hvis der skal cykles en lang tur? Heller ikke.

Jeg har 100% sikkert cyklet alt for lidt udenfor, og lidt for meget Zwift, det bliver en brat opvågning fra stuens +20 grader, til de lovede -1 grad i Ghent, på lørdag og søndag. 120km lørdag til Kuurne Brussels Kuurne, og 140km dagen efter, til Omloop. Målsætningen er at gennemføre, placering helt og aldeles underordnet.

Jeg glæder mig vanvittigt meget til at gentage turen, for mit vedkommede for 3. gang, imens Søren Kuipers er med for 2. gang, til sæsonåbneren i Belgien. I 2023 arrangerer AOC en bustur til løbene, hold øje med den, det bliver GRANDE!

Belgisk “madness”

Kuurne om lørdagen er en kringlet affære, mange små Belgiske veje, og lange brostens pavéer, stigningerne er dog overkommenlige, omvendt dagen efter, hvor Omloop byder på et overflødighedshorn af kendte flamske brostensstigninger. Det er en hård omgang. Begge dage over 100km, begge dage med en god portion over højdemeter, som det ses herunder. Fy for en skefuld, jeg er overhovedet ikke klar!!

Når man har forsømt træningen

Så handler det om at bo godt, så der er de bedste muligheder for restitution imellem de to dages cykling, og ved ankomsten. Vi har valgt at bo på det cykelgale, Flandrian Hotel, de tilbyder alt hvad en cykelmotionist har brug for, i form af Service Course, med værksted, mekaniker, vaskemaskine, tørretumbler, og naturligvis en bar… ja tak!

Derudover har de leveret fantastisk værtsskab, med fantastisk kommunikation, de har inviteret os ud og se finalerne af proffernes løb, sammen med hotellets personale, og – de kører os til start på Omloop, og henter os i mål, så vi for første gang kan deltage i den længste udfordring, der har start i Ghent men slutter i Nineve. Der er en shuttle service, men løsningen er lidt langsommelig, og passer derfor dårligt med 2 danske cykelturister, der også skal køre hjem til Danmark søndag aften!

Hotellet har endda lovet os at vi bliver hentet i deres helt egen sportsdirektørbil… det bliver en legendarisk weekend!

Hvilken cykel til udfordringen?

Min Diverge er bestemt ikke den oplagte cykel, men det er den jeg har, og mon ikke det kommer til at gå udmærket. Sidst jeg kørte de to løb var jeg på en Specialized Roubaix, imens min rejsemakker Søren, kørte på Diverge, med smalle dæk. Vi kom i mål samtidig, så jeg er sikker på Diverge kommer til at være ganske fantastisk i Belgien.

Komforten er i top, og når man som mig ikke er i topform, så skal man ikke undervurdere komfort, en topstiv landevejsramme gør dig ikke hurtigere, hvis dine arme er ved at falde af, og din ryg samtidig gør ondt, som var du kommet til at sige ja til at hjælpe én af dine akademikervenner med at flytte, hvilket altid byder på alt for mange bøger, pakket i alt for få kasser…

Cyklen er en Diverge Pro 2021, jeg havde håbet at være afsted på den nye CRUX, men den er desværre ikke kommet hjem endnu, så jeg må vente på den bandit, men det er svært at klage over Diverge, der også er en fantastisk cykel, naturligvis især på gravel, men bestemt også er en fin cykel til udfordringerne i Belgien.

Det er i hvert fald ikke grejet der får skylden, hvis jeg skulle gå kold undervejs! Vil forsøge efter bedste evne at lave lidt updates på både Facebook og Instagram.

Belgium here we come!