Skjoldenæsholmløbet 2018 AltomCykling.dk

AoC drager til midtsjælland og kører Skjoldenæsholmløbet

AoC stævner ud i det smukke midtsjællandske cykelterræn, når vi på søndag prøver kræfter med 145 km ruten i det traditionsrige Skjoldenæsholmløbet.

Af Kent Løngaa | Foto Skjoldenæsholmløbet

Skjoldenæsholmløbet arrangeres af Roskilde Cykel Motion og køres i år for 36. gang, og har efterhånden udviklet sig til en klassiker på den danske motionskalender, med op mod 3000 deltagere, som fordeler sig på de 3 ruter på henholdsvis 40, 80 og 145 km.

145 km ruten med 1100 højdemeter går gennem af det midtsjællandske terræn, som er et fantastisk cykelterræn, med de små rolige veje, rullende bakker, grønne skove og så et par solide stigninger omkring Skjoldenæsholm.

Deres udsendte har med en solid vintertræning, og et gennemført Dirty Jutland på CV’et i år, en forventning om at komme fint igennem løbet. Der er dog ingen chancer for at køre om klassement, så jeg kører løbet for hyggens skyld, den smukke natur og det gode selskab med ligesindede. 

Når man har arrangeret det samme løb i 36 år, så har man styr på alle detaljer. Og RCM plejer at levere et perfekt arrangeret løb. Både hvad angår nummerudlevering, rutemarkering, depoter og mad og drikke efter løbet. Så mon ikke tingene klapper, også i år.