Cant fandt formen og genvandt VM titlen for 3. år i træk

Hun var under hårdt pres hele løbet igennem, men til sidst trak hun alligevel fra et kobbel af VM hungrende hollændere, der besatte de næste 4 pladser. Bedste dansker blev Viktoria Smidt Knudsen, mens sidste øjebliks “Wild Card” Signe Koch, kom ind i en lanterne rouge gruppe på 5 mand, 6:58 efter vinderen. 

Af Uggi Kaldan / Foto Uggi Kaldan

Hun har ikke haft den bedste sæson

Men hun kan altså når det gælder, den gode Cant. I dag lignede det længe at det kunne ende i en spurt, da en velkørende Lucinda Brand fra Holland, ikke lignede én Cant ville få smidt af. Men en kørefejl i skiftezonen på næstsidste omgang kostede Lucinda dyrt.

Det var momentet Cant havde brug for, hun angreb og fik 5 sekunder. Herfra så hun sig ikke tilbage, og endte med en stensikker sejr, med 9 sekunder ned til netop Hollandske Lucinda Brand. Det må være en kæmpe skuffelse for Lucinda, og også for Holland der besatte de næste 4 pladser, og alle kom i mål, indenfor et minut af vinderen. 

Men de formåede altså ikke at udnytte overtallet – man må bare tage hatten af for Cant. 

Af de to danske piger der var udtaget. var det Viktoria Schmidt Knudsen der klarede sig bedst, og sled sig igennem, næsten sidst, 5:57 efter vinderen, mens landstrænerens sidste øjebliks “Wild Card”, kom sidst i mål, sammen med 5 andre ryttere, 6:58 efter vinderen. 

U23 herrer

Anders Lund blev bedste dansker i U23 med en 42. plads, efter at have ligget placeret som nr.20 de første par omgange. Han var efter løbet rimeligt tilfreds, men havde selvfølgelig håbet på lidt mere. Konkurrencen er hård til VM. 

I dag har vi desværre kun haft mulighed for at have en udsendt afsted, der har skrevet lidt nyheder til os på mobiles, men i morgen er vi hele dagen i Bogense, hvor vi også har kamera med, og forventer at kunne skrive om både løb og stemning, samt få nogle gode billeder i kassen.