Rasmus giver den fuldt gas på opløbet © Photo: Marathon Photos
Rasmus giver den fuldt gas på opløbet © Photo: Marathon Photos

Copenhagen Gran Fondo – rigtigt cykel ræs i København

To gode løb på samme dag, what to do?

I søndags løb to rigtigt flotte cykelarrangementer af stablen. Det ene var Grejsdalsløbet, med start i Vejle, og det andet var Copenhagen Gran Fondo, gæt hvor starten gik her :)

Redaktøren måtte (desværre!) tage et valg og det faldt på “hjemmebanen” i jyske Vejle, men derfor ville vi på bloggen også rigtigt gerne anmelde Gran Fondoen i KBH. Enkeltstarten nåede vi desværre ikke, men gadeløbet blev kørt af bloggens udsendte, Rasmus Bruun Kehler. Her er hans beretning.

Næsten perfekt løb i København

Pga. huskøb, arbejde og alle de andre klassiske ting, der kan komme i vejen for struktureret cykeltræning, havde jeg i første omgang ikke meldt mig til Copenhagen Gran Fondo, da jeg ikke rigtigt følte mig i form. Men da Uggi fra AltomCykling.dk så ringede og sagde at han havde ændret planer og ville køre Grejsdalen og derfor havde brug for en anmelder til løbet, så var der jo ingen vej uden om – jeg måtte afsted!

Det var 14 dage inden løbet, så jeg gik igang med et intenst træningsforløb, som bestod af lidt intervaller og så lidt distance. Det er begrænset hvad man kan nå på 14 dage, men da jeg end ikke var nået over 100 kilometer på én eneste træningstur i år, så måtte jeg forsøge at gøre noget!

Det gik faktisk overraskende godt, og da jeg stillede til start vidste jeg selvfølgelig godt at jeg ikke ville kunne køre med om sejren, men jeg havde alligevel på fornemmelsen at der var gode kræfter i benene.

Der var god plads ved start- og målområde og startboksene havde en god størrelse. Der var mulighed for at aflevere baggage i bagagedrop, og det fungerede bare. Ligesom indskrivning og forsyningsdepoter fungerede rigtigt godt.

Særligt depoterne der var placeret HELT ud til vejen, og med hjælpere der gjorde deres bedste for at servicere, gjorde at tidstab blev minimalt, da man ikke behøvede at stige af cyklen for at få tanket op!

Fed rute, med grus pavéer viste det sig!?

Ruten var rigtig godt afspærret, sikkerheden var i orden, da der var god afmærkning ved sving og der var bemanding/hjemmeværnsfolk ved alle kryds, større vejheller og særligt farlige steder. Der kørte motorcykler som gav tegn til grupperne af cykelryttere om sving/grus/huller osv. det er altså bare fedt at køre løb på den måde!

Det var dog lidt farligt med de vejkegler, som var sat for at dele vejen op til trafik og cykelløb, da der var mange, som ikke respekterede / formåede at holde sig inden for disse. Det resulterede i, at dele af feltet pludselig kørte mellem keglerne og det gav nogle styrt, da det ikke var muligt for alle at trække ind uden at komme for tæt på andre cykelryttere. Jeg havde selv et ”ligeved og næsten styrt”, da min hånd og mit styr ramte en kegle.

Vejret var upåklageligt. Vi havde lidt modvind på hjemturen og 15 km før mål regnede det i 5 minutters tid, men det kan man altså ikke klage over i Danmark, slet ikke med det “forår” vi har haft! Selve ruten var god og udfordrende tilrettelagt, med mange bakker og hurtige sving.

Der var også to stykker på ca. 1,5km og 0,8km med grusvej. Det var rigtig fedt, da det betød, at der blev der byttet lidt rundt på placeringerne på disse strækninger. Nogle blev nervøse og andre punkterede. Det kunne godt have været mere tydeligt på hjemmesiden at ruten bød på grus, jeg oplevede mange, hvor det kom som en TOTAL overraskelse, at der var grus – og det er jo lidt uheldigt hvis man har de tyndeste racedæk på, eller bare aldrig har prøvet det før.

Det havde jeg heldigvis, så jeg havde en god fordel her, også da jeg ikke er en lille let rytter, så jeg blev i sadlen og trykkede til, det var ikke alle der kunne det!

Løbet var intenst, da der var kamp om de gode pladser i feltet. Der opstod en del styrt formentligt af denne grund. Når nogen ønsker at ligge på hjul, trækker de blot ind der, hvor de vil, så det gjaldt om at være opmærksom for at undgå styrt. Styrt er desværre en del af cykelsporten, og jeg kan ikke se hvordan arrangørerne kan gøre noget ved den del, men nogle ryttere kunne måske godt lige vise lidt mere hensyn!

Der var mange tilskuere på ruten og det var rigtig fedt med opbakningen undervejs. Især strækningen før mål var lang og bred med masser af heppende tilskuere, der gav anledning til, at den bare skulle have fuld gas.

Mit eget løb gik rigtigt godt, alt taget i betragning!

Mit løb forløb i øvrigt rigtigt godt, jeg kom med feltet i min startgruppe, og som beskrevet fik jeg taget en del placeringer på grusstykkerne, og formåede at trække lidt fra til sidst.

Kom hjem med 37km/t i snit, hvilket gav en placering som nummer 21 i min aldersgruppe (mega tilfredsstillende) – og så gav det jo faktisk også adgang til UCIs amatør VM i Italien, så nu må vi se på om AltomCykling.dk kan få mig sendt derned og køre… det gad man jo egentlig godt!

Efter løbet fik man en mail med resultater og link hvor man kunne se billeder af sig selv, som så kunne bestilles. De må have identificeret én på startnummeret. Det er meget lækkert, at man ikke skal sidde og se 1000 billleder igennem for at finde sig selv. Prisen på 17 USD er dog lidt pebret for en kopi, men der er jo ingen der tvinger én til at købe, så det kan man ikke rigtigt være utilfreds over.

Løbet får 4 C´er – et kanon cykelløb, med plads til små forbedringer (info på hjemmesiden + kegler var en farlig løsning visse steder).

AltomCykling giver løbet 4 Cer

Rasmus Kehler // AltomCykling.dk