Fausto Coppi Gran Fondo 2017
Fausto Coppi Gran Fondo 2017

Dagen inden Gran Fondo Fausto Coppi

Det er sjældent man føler sig heldig inden et cykelløb når vejrudsigten melder regnvejr, men det er faktisk tilfældet i morgen. Det er nemlig ikke ret meget regn der bliver lovet, til gengæld betyder skydækket at de 37 grader vi kunne være stødt ind i, er justeret ned til 25. En verden til forskel for en småfed varmeforskrækket dansker. -10 grader købes gerne for 2mm regn! 

Af Uggi Kaldan | Foto Uggi Kaldan

Invitationen til Italien indebar udover cykelløbet i morgen, et fuldt lørdagsprogram med bustur rundt i lokalområdet (for alle inviterede journalister) – besøg på osteri / mejeri, kig på fine kirker, en “bike room presentation” og nations-parade med flag, i ægte OL stil, på Piazza Galimberti, hvorfra løbet starter.

Vi valgte at melde pas, på det hele! – på nær dagens indlagte frokost. Den var programsat til klokken 13, men i vanlig italiensk stil ankom selskabet med alle de andre journalister klokken 14:30. På det tidspunkt havde vi nydt en lille aperitif i restaurantens fine spa område, og spist froskost. Vi hilste pænt på de andre journalister, inden vi forlod selskabet og kørte hjem på hotellet. Vi er i Italien for at køre Fausto Coppi Gran Fondo, ikke for at skrive om ost.

001 Fausto Coppi Gran Fondo 2017

Ærligt, så var vi ikke misundelige på de journalister der trofast fulgte hele dagens program, der strækker sig helt ind til klokken 22:30 i aften, det er alt andet end lige ikke en super optakt til at køre en hård Gran Fondo.

Flot startområde i midten af Cuneo

Startområdet er placeret midt Cuneos historiske centrum, og det er en smuk ramme for både start og afslutning på cykelløbet. Vi fik hentet vores “starter-packs”, chip og startnumre, rimeligt tidligt på dagen samt kigget på den lille expo der også var sat op.
Ikke noget ud over det sædvanlige men bestemt hyggeligt!

Små detaljer i by-billedet mindede om den forestående Gran Fondo… for os var det montren der mindede os om løbet. For de lokale var det nok nærmere turisterne der ligesom Søren rendte rundt i bar overkrop i den glohede by.

Piazza Galimberti Cuneo 2017

Piazza Galimberti Cuneo 2017

Vores egen lille hurtige nations parade… det må være nok reklame for dansk deltagelse fra AoCs side.

18 kilometer – 250hm – ready!

Hjemvendt til hotellet efter frokost, var det lige tid til at kigge på den fine pakke løbet præsenterer én for. Det er en fin starter pack. Lidt halløj til solskoldende læber. Massageolie… halløj, det skal nok blive handy for 2 drenge med ømme stænger… eller noget!? Lidt energi, pasta til at tage med hjem til familien, kager… og så WD40?? Tja, måske har man en krank der er rustet sammen i morgen tidlig?

Udover den fine starterpack har vi faktisk også fået tilsendt lidt små lækre ting til turen inden afgang hjemmefra. Frække italiener strømper fra BCW, en energipakke fra Cyclingshop.dk af mærket “born” det glæder vi os til at prøve i morgen, og så en god rejsebog fra Rosinante, meget passende om krig, kærlighed, opium og Tour de France… det er da perfekt!

I dag blev der lige rullet et hyper kort tur, benene føles gode, og vi er begge friske, selvom 110km i forgårs nok lige var i overkanten, vi er ved godt mod og klar!

Søren har lige stået og fikset de sidste justeringer, på altanen med udsigt over bjergene, fuck vi glæder os.

Fausto Coppi Gran Fondo 2017

Fausto Coppi Gran Fondo – GAME ON – vi ses på den anden side!

Fausto Coppi Gran Fondo 2017