Det sker i Vestjylland!

Jeg har vestjyske aner – og efter at fodboldkarrieren (eller mangel på samme) sluttede, da kastede jeg min ildhu over cyklingen – og jeg nyder at komme tilbage til mine gamle omgivelser; køre lidt ræs mod tidligere gymnasiekammerater, fodboldmodstandere eller blot festbekendte. Og bagefter; hjem til de gamles kødgryder inden hjemturen mod Østjylland. Og der er noget at køre efter, også selvom alles mor ikke står klar med steg. I den kommende uge satser jeg på to aftenture i det vestjyske. Det er der, det sker!

Vestjysk Bank Bakkeløbet 2022 

Hvis du ønsker en aften med fart

Ringkøbing Cycle Club (RCC) afholder onsdag den 18. maj fyraftensvæddeløb i Torsted, nær Ringkøbing.

Løbet kunne også kaldes Rundt om Kronheden. I det ellers flade Vestjylland har den lokale cykelklub fundet et par halvlange bakker. Det er en rundstrækning på cirka 16km, og man kan køre runden 2, 3 eller 4 gange. Prisen er i bund: 50kroner hvis du kører 2 eller 3 runder. 80kroner hvis du tager alle fire. Og der er både øl/vand og grillpølser efterfølgende – også en del af prisen. Det er billigt! Du tilmelder dig på dagen, det er lige til at finde ud af. Jeg kørte det sidst i 2019 – og der var der ingen tidstagning – og det tror jeg stadig ikke der er. Ikke til den pris.

Arrangørerne er enormt stolte af deres lille cykelløb. De glæder sig til at vise området frem, da der er meget uberørt natur med mulighed for at se de store krondyr – hvis man kan nå det i forbifarten – det er jo ikke alle som har lige travlt. Sidst så jeg vidst ikke andet end trimmede lægge og sorten for øjnene. Der var smæk på derude i det vestjyske.

Formanden, Karsten Thomsen, understreger, at der er en garanti for en god træningstur, og alle kan køre med nogen – eller mod noget. Det drejer sig om at hylde cykelfællesskabet, og han fortæller desuden, at RCC ligeledes støtter op om andre motionsløb i resten af landet – så godt de kan.

Spektakulært er det: “Grupperne er på plads efter de første 500meter. Djævlebakken på vej ud af  Torsted splitter feltet med det samme, og så hører du til gruppe 1, 2, 3 eller hvor mange grupper der nu er.”

Der er også flere klubber, som bruger løbet i deres ugentlige klubtræning eller som holdløbstræning. Ceramic Speed, Crankalicious og des lige plejer at holde farten urimelig høj. Så der er forskellige niveauer. Jeg synes det giver en god stemning. Så afsted med dig, hvis du er på de kanter.

Afslutningsvist siger Karsten igen lettere henkastet: “Husk at der efter løbet er der gratis vand og øl og gode grillpølser til alle deltagere. Der vil også være præmier, som gives ved lodtrækning på startnummer.”

Tid: Onsdag den 18. maj kl. 18.30 – indskrivning fra kl. 17.30.

Sted: Torsted Skole (Torstedvej)

DGI Grand Prix enkeltstart 2. afdeling

To fluer med ét smæk

Aftenen efter køres der også enkeltstart i det vestjyske. Den gode vestjyde Leif Lundstrøm står forhåbentlig klar med drømme- og chokoladekage igen, når de knap 15km omkring Bur, nær Holstebro, er pløjet igennem to gange. Aftenens menu står på 30km enkeltstart. Jeg satser på gode ben på dag to – og på mere god kage.

Første afdeling. Torsdag den 28. april stod vi næsten 100 personer klar til en omgang led solokørsel i en solid nordvestenvind. Det var endnu en fed dag med kanon stemning, sol, sved og hyggeligt samvær.

Afdelingen blev afholdt i Asp – ikke så langt fra Struer – og det er faktisk meget nostalgisk at komme trillende ind til Langhøj-hallen, pakke bilen ud, hoppe i cykeltøjet, mens jeg husker tilbage på slikboden et par stenkast herfra. 5 øre. Det var Langhøj-hallen i Asp der som de sidste, som jeg kan huske, der stadig havde 5 øres slik på kortet. Det var fandme tider.

Hvis du går og lurer på om enkeltstart er noget for dig, så er mit råd at prøve det af. En afdeling koster vidst lige godt en 100 kronerseddel; du får tidtagning, masser af kage og en fed oplevelse. Har du – som mig – kun en racercykel, så stiller du bare op på den. Der er plads til alle, skulle jeg hilse fra Leif at sige.

Tid: Torsdag den 19. maj første start kl. 18.00 

Sted: Bur ved Bur Sø (vest for Holstebro)