Daniel Vestergaard startede sæsonen til en Forårsdag i Gudenådalen, et rigtig klassisk dansk motionscykelløb arrangeret af Lions Club, og hvor overskuddet går til velgørende formål. Der er pølser øl og sodavand i mål, og alt i alt er der faktisk bare overhovedet ikke noget i vejen med dette glimrende motionsarrangement! 

Af Daniel Vestergaard Andersen | Foto En Forårsdag i Gudenådalen 

Rundstrækninger er godt – rigtig godt 

En Forårsdag i Gudenådalen er efterhånden et tilbagevendende løb på min cykelkalender, og ofte også årets første motionsløb., hvilket det også var i år. Efter en tvivlsom omgang vintertræning (er man ikke altid i tvivl om tilstrækkeligheden af vintertræningen?) kan jeg godt lide at løbet afvikles på en rundstrækning på 22,5 km. Jeg kender mig selv godt nok til at vide at jeg altid vil forsøge at hægte mig på de forreste så længe som muligt, men det er sjældent benene og resten af kroppen er med på den ide. Med rundstrækninger undgår jeg at blive plantet alene alt for langt ’hjemmefra’, og det er ganske betryggende når det er årets første løb og hovedet og kroppen ikke er helt enige om hvordan formen er 

Løbet arrangeres af Lions Club Hvorslev og Hammel Cykel Klub og der kan vælges mellem 1, 2, 3 og 4 runder på den 22,5 km lange omgang, så der er lidt for enhver smag. Ved startområdet på Ulstrup skole var der gratis kaffe og rundstykker til deltagerne (samt frugt og vand efterfølgende), hvilket jo er et fortræffeligt tiltag. Desværre var jeg selv lidt tidspresset ved ankomsten, så klargøring af cykel, omklædning osv. blev prioriteret over rundstykkerne, men generelt så det ud til at konceptet havde bred tilslutning fra løbsdeltagerne. 

Igen i år levede denne forårsklassiker fint op til sit navn, vejret var ganske pænt for årstiden, og jeg så flere deltagere i kort/kort – lidt for koldt for undertegnede, men forfriskende at vi er på vej i dén retning, efter en vinter der føles endnu længere end sædvanligt. Sidste år sluttede jeg i 4. bedste tid, hvilket var en markant forbedring ift. foregående år, samt en indikator af at formen var som den skulle være. I år var forventningerne noget anderledes, da jeg bøvler lidt med ryggen efter noget uhensigtsmæssigt havearbejde (er al havearbejde ikke det?). Derfor var målet i år først og fremmest at se om jeg overhovedet kunne komme igennem. Jeg havde selvfølgelig meldt mig på 4 omgange. 

Forrest i feltet er aldrig en dårlig placering… 

Jævnfør ovennævnte ambitioner placerede jeg mig forreste i feltet, velvidende at rutens absolut hårdeste bakke kom allerede efter ca. 300 m, nemlig Daugbjergvej. Den starter ganske brutalt med et skarpt højresving efterfulgt af tocifrede stigningsprocenter og den sidste tredjedel køres på en smal cykelsti, belagt med sf-fliser. Fordelelen ved cykelstien er naturligvis at der kun kom én rytter forbi undertegnede ad gangen, så hvis man ’bare’ kan holde sig nogenlunde fremme indtil cykelstien kan man godt ’fire’ den lidt det sidste stykke  Man skal dog ikke fire for meget, for efter en kort nedkørsel gennem et villakvarter kommer man ud på landevejen, der fortsat stiger et stykke vej – altså en ganske hård start. 

Det lykkedes mig at komme med over i første omgang og der sad vi vel 25-30 stykker og der blev holdt et fornuftigt tempo oppe foran. Jeg kunne dog allerede der mærke at ryggen drillede når der skulle trædes op i fart eller lægges lidt ekstra pres i pedalerne, fx på bakkerne og efter sving. Således blev jeg sat halvvejs ude på ruten, men kort efter samlet op af 2. gruppe, som jeg fulgtes med ca. 1 omgang før jeg blev sat igen kort inden jeg trillede alene ud på 3. omgang.

Flot sikkerhed på ruten! 

På daværende tidspunkt var jeg for længst holdt op med at tælle hvor mange der passerede mig, men bemærkede i stedet hvor velbemandet ruten egentligt var. Hver gang ruten drejede ind på en ny vej stod der 3 flagvagter, og på de større veje også MP’ere. Og ikke nok med at de holdt den beskedne trafik tilbage, så havde de også taget kostene med – godt initiativ 

Et godt stykke ud på 3. omgang indså jeg at det nok havde været bedre for ryggen at nøjes med to omgange, men sådan kan det jo gå når man bliver grebet af stemningen. Så allerede nu, før vi går ind i maj, er der føjet et løb til ’revanchelisten’ for 2019. En forårsdag i gudenådalen er et dejligt velorganiseret løb, ikke fancy på nogen måde, men alt fungerer. 

Fortsat god forårssæson derude!!

Løbets hjemmeside: http://hvorslev.lions.dk/side/6875

Resultater: https://www.sportstiming.dk/event/5349/results