Hvor blev du af Uggi?? Jeg blev træt Daniel!! © Photo: Uggi Kaldan // AltomCykling.dk

Forår og elendige ben i Gudenådalen…

OK – Daniel fra AltomCykling.dk har engang for længe siden kørt rigtigt på cykel, på et af de der kontihold, men det er længe siden… i dag har han fuldskæg og har trænet 150 kilometer i år, alligevel gav han redaktøren forrygende baghjul i Ulstrup i dag. Hvad kan man egentlig bruge som undskyldning overfor en mand der har trænet 150 km de sidste 6 måneder??? 

Af: Uggi Kaldan

Ingen, er svaret!!

– så tak for røv Daniel…

Nå men det hele startede faktisk med alt andet end røv, sådan da… Efter at have været til GP Herning og suset rundt for at tage billeder hele dagen i går, var benene godt nok lidt trætte fra morgenstunden, men jeg havde sovet godt og følte mig ok udhvilet ved start, da jeg mødte Daniel fra AoC i Ulstrup. Det var koldt, men solen skinnede og da vi varmede op (ja ja – vi kørte 500 meter op og ned af en lille bakke, man er vel motionist ikke) – der føltes benene sådan set ok, men det var de ikke, skulle det vise sig.

En forårsdag i Gudenådalen er et glimrende arrangement, med fin base på Ulstrup skole. Gode parkeringsmuligheder og indskrivning i skolens gymnastiksal, man blev lidt nostalgisk faktisk. På toilettet havde en eller anden teenager skrevet de vise ord, – “hold dig for næsen eller dø”. Hvem der bare var 15 – 16 år igen, med en form der nærmest bare kom af sig selv.

20160424_093236

Jeg har kørt En forårsdag i Gudenådalen én gang før, og der gik det heller ikke videre godt, men når man ligger på en ok sjov rundstrækning af 22,5 kilometer, i fin solskin, så er det altså svært ikke at være fornøjet. Først skulle jeg dog lige nå at blive kørt træt, inden jeg kunne nyde det hele lidt, det blev jeg hurtigt!

Der var et fint stort felt til start, og godt nok er ruten lavet om i år så første bakke er knap så hård, men den kommer stadig 300 meter fra start, så der bliver hurtigt skilt ud i flokken. Jeg nåede over de første par bakker, men jeg led… da vi ramte sidevinden efter ca.10 km var det slut… suk! Daniel sagde lige farvel og tak, da han kørte forbi.

20160424_095653

I motionsløb kører man sjældent alene

– heller ikke i Ulstrup, tak for turen Simon. 

Jeg blev heldigvis sat sammen med en fin fyr fra Silkeborg ved navn Simon, han var forkølet, så han var heller ikke godt kørende, igen havde jeg ingen undskyldning, jeg var bare dårlig i dag. Simon var heldigvis med på at rulle med rundt. I et stykke tid kunne vi se 3 ryttere ude foran, der også var røget af fronten, men vi kom ikke rigtigt nærmere.

Halvvejs på anden omgang blev vi så meget forudsigeligt hentet af de hurtigste der skulle køre 3 omgange, de kørte ikke videre stærkt, så her kunne vi sagtens sidde på hjul. Det gjorde vi så det meste af omgang 3. Jeg prøvede at trække igennem et par føringer, men der var ikke rigtigt bund i det, og da ingen rigtigt var interesserede i at følge op, så forblev vi samlet.

Forsøger du at køre på vifte

– så kører jeg dig sgu i grøften! så har man prøvet det. 

Det var lige ved at blive lidt kedeligt faktisk, men så var der heldigvis en rytter der besluttede sig for at sætte lidt fut i sagerne. Det der med at køre på vifte, det skal man (læs mig) ikke forsøge sig med, mente han, måske sad han også og kedede sig lidt??

Fakta er i hvert fald at han i stedet for at spørge pænt om jeg ville køre lidt mindre tæt på ham, forsøgte at svaje mig af vejen i sidevinden, tak for det? Det var sgu bare helt unødvendigt. Jeg møder sjældent den slags idioter til motionsløb, og bliver lige overrasket hver gang. Det er altså kun for sjov, ikke, husk det nu.

På vej til stregen efter 3. omgang blev Simon og jeg enige om at vi ikke fik meget ud af 22.5 kilometer mere, så vi tøsede ud, og lod os friste af varm kaffe, gratis sodavand og en grillpølse! Det er så faren ved rundstrækninger, det er ret let at stå af før man er i mål, men flot med pølser og sodavand på billetten, det smagte godt :)

20160424_120435_001

Tak for turen Simon og god bedring med forkølelsen, vi ses nok til Danmarks Højeste lige om lidt.

Daniel – du har håneretten indtil næste år. Jeg prøver at forberede mig lidt, og kan du ikke bare holde dit nuværende træningsniveau, så kan det jo være jeg kan følge med. Man glemmer åbenbart ikke det der med at køre på cykel helt så hurtigt :) Tak til Lions i Ulstrup for et glimrende løb, nok engang.

Tak i det hele taget for en god dag i gudenådalen, trods elendige ben.

Hvis du vil se redaktørens data kan de findes her: Strava – det er ikke prangende, jeg glemte også at tænde min GPS i starten #amateurhour.

20160424_123401
Du kommer bare an Uggi… vi ses næste år :)