3T exploro 2017 AltomCykling.dk
På toppen af Bulbjerg Klint - vildt flot altså! © Foto: Jesper Bjerring / AltomCykling.dk

Fra Klitmøller til Skagen på grus – dag ét

OK så jeg og én af mine venner fik den her idé om at køre fra Klitmøller til Skagen, på grus. Oprindeligt var planen egentlig at køre de knap 240km på én dag, men vi har sgu ikke fået trænet nok, så nu blev det på to dage, og det var en god idé! 

Af: Uggi Kaldan / Foto: Jesper Bjerring

Opvarming og optakt!

Klitmøller Skagen Jesper Bjerring AltomCykling.dk

Med en baby på 4 måneder derhjemme, så kan selv en køretur i en godt pakket bil føles som luksus, så det blev udnyttet til at tage en lille morfar. Med på turen er i øvrigt Jesper Bjerring der har været så flink at tage lidt fri, og agere følgebil, så vi ryttere kan nyde turen stort set uden oppakning på cyklen, det er klasse. Ud over mig selv og Peter, så har vi en 3. rytter med, Michael.

Det indbyrdes hierarki er fordelt således at Michael er i bedst form (og ældst), så kommer Peter, der er i næstbedst form og næstældst og til sidst (og som yngste mand) kommer jeg så, og er i dårligst form, men jeg er til gengæld yngst. For at udligne kører jeg dog på den klart fedeste, nyeste og dyreste cykel, en 3T exploro Aero Gravel testcykel til +50.000 kroner. Peter kører på den næstdyreste og næstfedeste, og Michael kører på noget billigt skrammel, med Schwalbe marathon plus kantrådsdæk og påmonterede skærme (hvem sagde citybike?) – skærmene er dog røget af til i morgen! :P

jba_8472

Gear eller form?

Hvad betyder så mest? – efter de første 80 kilometer står den 10 – 0 til 3T Exploro over både Cannondale Synapse AL og Canyon Inflite AL – det var redaktøren der kom hjem fra dagens tur med klart mest overskud, og det var altså ikke fordi jeg sad og suttede dæk hele dagen.

Meeen du er jo yngst, så du burde også være i god form? Ja, men det er jeg ikke, på cyklen er det kilometer der tæller, og her er regnskabet fordelt således. Jeg har nået 4800 km i år (heraf de 3000 inden 1.marts) – Peter har kørt 7000 km, og Michael har nået næsten 10.000 km, ja jeg er yngst, men der er vist ingen tvivl – gear slår form, i hvert fald på grus.

Arg Uggi – er det nu helt videnskabeligt? – nej – overhovedet ikke, men det er sjovt!

jba_8474

Fantastisk vejr, fantastisk rute – fantastisk smukt!

Uanset hvem der kørte med størst overskud, så er det jo i øvrigt ikke et ræs vi er ude at køre, men en hyggelig tur, hvor alle skal med hjem. I dag var vi hjulpet af en ikke ubetydelig medvind, solskin, og helt sindsygt flot cykelterræn.

Vi startede som sagt i Klitmøller, danmarks surfparadis nr.1 og der var også gang i både bølgerne og surferne i dag, så dem kunne vi kigge på den første times tid op langs kysten.
Der var også lidt landevejskørsel i starten, som det ses på billedet herover, men det er svært ikke at være begejstret, når verden tager sig ud som den gør i dag, det er virkelig sundt for krop og sjæl.

jba_8508

Bulbjerg Klint, rutens højdepunkt!

Klinten der også rummer et bunkermuseum,  har en vildt flot udsigt, og vi ramte den netop som solen stod lavt, og kastede et fantastisk lys ud over omgivelserne af bølgende marhalm og klitter der fortegnede sig i flere lag, i horisonten. Det kan umuligt kun være mig der nogle gange glemmer hvor smukt og alsidigt et land Danmark egentlig er. Som cykelrytter kommer man i hvert fald nogle gange til at fokusere lidt for meget på klassiske stigninger, bjerge og ture ned i varmen.

Tag herop til Nordjylland næste gang du har rejsefeber og øjnene trænger til luftforandring, her er godt nok flot!

dsc_7377

Ankomst slettestrand

Vi nåede lige til Slettestrand, som den sparsomme vintersol besluttede sig for at slukke lyset. Det var efter planen, men vi er godt nok alle sammen lidt mere trætte en vi havde forestillet os, så det bliver en HÅRD tur i morgen, hvor distancen er dobbelt så lang (160 km) og vi nok ikke kan forvente vinden i ryggen, men snarere fra siden.

Som de motionister vi nu engang er, så er “quitting” naturligvis altid en option, særligt når man nu har følgebil med, men vi regner med at komme igennem! Tidligt op, jævnt men ikke for hårdt tempo, spis og drik, spis og drik. Det er planen!

Uden at de har kastet noget gratis efter os, så vil jeg i øvrigt gerne lige kaste et skud ud efter Feriecenter Slettestrand, hvor Peter har fundet indkvartering til os. Her bor vi i en fin stor ferielejlighed, med glimrende aftensmadsbuffet (glæder mig til at se morgenmaden, er allerede lidt sulten) – det er en perfekt base for sådan nogle cykelryttergutter som os, her er da også MTBspor lige ved døren, og masser af MTB ryttere – fedt sted, god atmosfære.

Jeg håber naturligvis på at jeg har energi til en post om dag 2, allerede i morgen, men realistisk set så sker der ikke noget på den front før Søndag :)

God weekend alle, her er den startet perfekt.

dsc_7454