Mads Pedersen Hadsten © Foto Uggi Kaldan
Mads Pedersen Hadsten © Foto Uggi Kaldan

Så er det i aften der inviteres til gadeløb af fineste kaliber i Hadsten – Hadsten Gade Grand Prix. Startlisten tæller Niki Terpstra, der snuppede sejren i Vlaanderen foran Mads Pedersen, og Mads er søreme også på startlisten i aften. Så er der dømt revanche…  

Af Uggi Kaldan | Foto Uggi Kaldan

Der gives ikke ved dørene i DK

Der var engang hvor gadeløb var ligeså forudsigelige som indholdet i en pose matador mix, men så var der noget med at en arrangør kom til at tilbyde konkurrenterne penge for at lade Contador vinde i Allborg tilbage i 2015. Hvad der herefter skete er der lidt delte meninger om. Tilbød han for lidt? Eller var det bare helt uhørt i DK at man gjorde den slags?

Det endte med at Contador blev hængt til tørre, og i stedet tog hans løjtnant Valgren sejren. Sidste år stillede både Lars Bak, Mads Pedersen (i sin nye DM trikot endda) og Valgren til start, men de fik heller ikke noget forærende, i stedet var det en snu Jonas Aaen der løb med sejren. 

Hadsten Gadeløb 2017

Der er også en motionsudgave.

Den cyklede jeg sidste år, og blev vist sidste mand på bakken af dem der gennemførte, måske er jeg med igen i aften, det vil højest sandsynligt give samme placering. Den rute i Hadsten er ganske forfærdelig. Men der er dog visse positive aspekter!

Løbet afvikles på en totalt afspærret rute i den sydlige ende af Hadsten by med Søndergadebakken som den helt store udfordring. Ruten er 1.400 meter og profferne dyster over én time og fem omgange. Læs mere om ruten og afspærring her.

Tilskuere fra hele landet

Hvert år besøges cykelløbet af flere tusinde tilskuere som kommer til Hadsten fra hele landet. Den samlede danske sportspresse er traditionen tro også til stede og ofte sendes der live rapportager fra løbet.

Cykelløbet er en professionel event der tilrettelægges og afvikles af Hammel Cykle Klub med konsulentbistand fra Tikiøb Event. Jesper Tikiøb har stået bag løbet siden starten i 1993. Der udbydes forskellige kommercielle produkter i kølvandet på det populære race.

Motionsløb og fanzone en succes

De sidste par år har der ligeledes været afviklet et motionscykelløb med 100 startende ryttere. Dette løb afvikles forud for elitefeltet. Fanzonen på toppen af Søndergade er det populære mødested for de cykelfaglige tilskuere. Her kommer man helt tæt på løbets profiler og umiddelbart efter sejrsceremonien giver løbets vinder eksklusivt interview i fanzonen.

LÆS OM FANZONE – BILLETSALG

Direkte lænke til billetsalg her

Program for løbsdagen

Vi har masser af gode oplevelser på programmet til det cykelglade sommer Danmark. Se programmet her.

Tilmelding til løbet

Motion

A og B klassen

Presse – akkreditering – læs her

Deadline den 8. august inden 12.00 – dagen før løbet.

Besøg løbets FB-side for live opdateringer og stil eventuelle spørgsmål du måtte have

Tidligere vindere