Hærvejsløbet 2018
Hærvejsløbet 2018

Hærvejsløbet bliver en udfordring i år!

For sjette gang arrangerer DGI Hærvejsløbet lørdag d. 23. juni 2018, med hele 9 forskellige ruter fordelt på både landevej og mtb er der masser af mulighed for at finde en rute som passer form og evner. I år kan der vælges mellem 5 forskellige startbyer / ruter på landevejen og 4 ruter på MTB.

Af Jesper Bjerring

Den klassiske lange med start i Flensborg på 275 km, mellemdistancen med start i Vejen på 160 km, de to nye med start fra henholdsvis Aalborg på 125 km og fra Nørre Snede på 70 km og familieruten med start i Funder på 45 km.

På MTB har man mulighed for at blive grundigt udfordret på den lange rute med start Jelling på 165 km, mellemdistancen med start i Bryrup på 110 km og de to korte på henholdsvis 60 km fra Engesvang og 40 km fra Frederiks.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] “DGI Hærvejsløbet er et rigtigt motionscykelløb. Der lægges vægt på holdkørsel og socialt samvær undervejs. Det vil sige, at I som ryttere forpligter jer på hinanden, hjælper hinanden med at holde tempo, venter ved små reparationer og kommer samlet i mål på jeres hold. Det handler om at få en fantastisk oplevelse undervejs, nyde de overdådige depoter og ikke mindst ha’ en uforglemmelig dag på de jyske landeveje og i skovene. Smil til de frivillige, der gør et kæmpe stykke arbejde for at gøre jeres oplevelse helt unik. Det er nogle fantastiske smukke ruter, som byder på storslåede naturoplevelser, udfordringer og masser af forskellige indtryk. Vi håber, det bliver et ”eventyr” for alle”. [/perfectpullquote]

   

Tiden er ikke vigtig, så nyd turen

Jeg har kørt løbet de fire foregående år med start fra Flensborg og selvfølgelig skal det også være sådan i år. Der er altid en garant for en flot rute, god skiltning og topklasse depoter. Formen i år er ærligt talt det ringeste den har været i årevis, så det primære mål bliver at nyde turen op gennem Jylland til mål i Viborg. Jeg gennemfører naturligvis. 

Sidste år havde man valgt at ændre den velkendte rute lidt, så den gik over en berygtede Dimen brostensbakke, men det var der altså nogen der synes var for meget, så DGI Hærvejsløbet har lavet en alternativ omkørsel ved Dimen, den er ca 500 meter længere end den slagne vej over brostenene, men giver et valg til de som ikke er friske op “Belgierbakken”.  Der er også et grustykke ved Kongernes Jelling, her har man valgt at lægge en rød løber ud, så udfordringerne på grus er også bragt ned til et minimum. Grænsepassagen ved Bov og gårdspladsen ved Tørning Mølle er dog stadigvæk uberørte og give fine udfordringer.

Jeg synes at det er fedt at man som arrangør tør at udfordre på ruten. Lange lige stræk med nylagt asfalt kan man finde mange steder, så det at man vælger at lægge disse passager ind med seværdigheder er modigt og friskt, men det er jo et løb for alle, så det er også fint man lytter når det bliver for vildt. Det ligner et godt kompromis i år. Jeg cykler naturligvis Dimen. 

I år hej jeg igen arrangeret at følges med “Tosser på Tour” aka Valde, Morten, Bo, Dennis og den nye mand Jesper. Det skal nok blive sjovt og hyggeligt måske ses vi ude på turen.

Læs mere her: Hærvejsløbet