Holstebro Gravel Race 2018 AltomCykling.dk

Holstebro Gravel Race 2018

AoCs udsendte gravelnørd har været på tur i Holstebro for at prøve deres Gravel Race, det var en yderst tilfreds tester der beretter fra weekendens strabadser… på grus! 

Af Lars Jakob Johansson | Foto R.P – FOTO

Det behøver ikke være så fancy, for at være fedt! 

Lørdag den 15/9 tog min kammerat Claus og jeg turen til Holstebro for at deltage i det første Holstebro Gravel Race. Arrangøren inviterede til 80 km igennem den smukke vestjyske natur i og omkring Stråsø Plantage ca. 15km syd for Holstebro. Ruten ville være opmærket, og veksle fra hede, til tæt skov, fladt og ganske kuperet terræn. Dog ikke mere teknisk end at det skulle kunne gennemføres på både Gravel Cykel (naturligvis), MTB, CXer og endda landevejscykel, med et par brede sutter på. 

Holstebro Gravel Race 2018 AltomCykling.dk

Starten gik fra et kaserneområde, hvor der var rigeligt med parkeringsmuligheder. Indtjekningen foregik ved at krydse sig af på en seddel og så fik vi udleveret et lamineret nummer, inklusiv telefonnummer til arrangør, i akutte tilfælde, perfekt. Det havde regnet om natten, men det klarede op til racestart, og holdt tørt løbet igennen Det fede ved at cykle “vestpå” er at den sandede jord nærmest optager alt vand, så ruten var rigtig fin, trods den regnfulde optakt. 

Race Briefing – og jysk tålmodighed… 

Klokken 10 var der racebriefing. Starten ville gå ud igennem det militære øvelsesterræn, med en bil foran der lige ville tjekke op på rutemarkeringerne (for en sikkerheds skyld). Der blev orienteret om det akutte nummer, overholdelse af færdselsregler, selvfølgelig, og om “fejeblad i tilfælde af defekt e.a. som ville gøre at man ikke kunne fortsætte. Det er altså altid rart med en lille briefing inden starten på et løb! 

Ligesom vi skulle til at starte, var der dog én der lidt i panik opdagede han havde glemt sin hjelm. Det blev klaret på klassisk jysk og rolig manér, så vi ventede lige de 2 minutter på at hjelmen blev hentet, god stil!  

Holstebro Gravel Race 2018 AltomCykling.dk

Starten gik med “masterkørsel” de første cirka 500 meter hvorefter løbet var frit. Fuld knald på fra starten på de lidt bløde sandede og tunge veje gennem det miltære øvelsesterræn, ikke vådt, men bare lidt tungt. 

Herefter stod den ellers, efter min mening, på de fedeste grusstier. Generelt brede og tætpakkede, og kun med kortere passager hvor der var lidt mere “rullesten” eller lidt dårligere belægning, så kæden blev holdt rimelig stram. Havde dog ingen intentioner om frontgruppen, så fandt et fint tempo sammen med min kammerat. Feltet blev også hurtigt delt op i mindre grupper, både p.g.a. tempoet, punkteringer, og så at det generelt er svært at holde sammen en større gruppe på grus. Jeg måtte desværre også have gang i lappegrejet cirka halvvejs.

Fed varieret rute, med rigtig meget grus. 

Turen gennem hhv. plantage, hedearealer mv. var utrolig flot og afvekslende, og fladt er det altså ikke helt i Vestjylland. Skiltningen var formidabel og vi var på intet tidspunkt i tvivl om ruten. Et lille depot cirka halvvejs gav mulighed for at få vand, sodavand en banan og en kiks hvis der var behov for det. I mål var der vand, sodavand eller øl samt den største grillpølse jeg til dags dato har set.

Setup’et til Holstebro Gravel Race er ikke prangende, men der er lagt timer i at sikre det der virkelig er vigtigt er i orden. Rutemarkering var i top og ruten var en rigtig fed gravelrute, som næsten kun bestod af stier og grusveje. Der har nok max været 5-10% på asfalt. Et fint lille depot halvvejs og dét der skulle være i mål. Stemningen var helt i top blandt på deltagere og arrangører og hjælpere. Der var 91 ryttere til start. 

Holstebro Gravel Race 2018 AltomCykling.dk

Jeg kørte på en Gravel cykel med 38 mm panaracer gravelking, tubeless. Hvilket var helt perfekt til underlaget og ruten. Jeg tror dog, at de få der kom på en landevejsracer, trods brede dæk, havde lidt udfordringer. Som det ses herover havde vi en fantastisk dag! 

Holstebro Gravel Race var klart en succes, der forhåbentlig bliver gentaget. Jeg deltager gerne igen.

Se alle de fede billeder fra dagen HER