Hvor er kaffen? Hvor er teamchefen? Rundt om Rold… 2016

Søndag morgen og vækkeuret ringer kl. 6.30, og det er endda min sidste feriedag før arbejdet kalder – burde nok lige ha sovet 5 min ekstra. Der gik sgu lidt rødvin og bajer i dén – det var jo min sidste lørdag i ferien. ;-) Forude venter et af de fedeste motionsløb lille dannevang kan opfostre, og motivationen til at køre lidt race ligger på et meget højt plan. Så der er ikke de store problemer med, at komme ud af sengen og gøre klar til at komme afsted.

Af: Henrik Valde / Foto: Cykelmagasinet

Badet bliver overstået, og morgenmaden indtaget, men hvad er nu det….? Vi har IKKE mere kaffe – det er en katastrofe! Hurtigt op på citybiken, og om til den lokale købmand for at proviantere. Laver hurtigt 5 kopper kaffe, og når lige at indtage 2 kopper – samtidig med at jeg får smidt cyklen osv bag i bilen, og selvfølgelig lige et hurtigt sug af en cigaret.

Er egentlig kommet afsted i go tid, så gør et hold i Viborg for at få en kop kaffe (mere). Tager den med i farten, og gør hold på næste rasteplads uden for byen, så kan jeg lige komme ud og få lidt “frisk luft” – samtidig med at jeg kan høre musikquizzen med Kenneth K., det hører jeg tit når jeg køre til løb rundt om i landet. Det er egentlig et meget fedt program synes jeg.

For helvede chef

– den der baby er 10 uger nu, kan hun ikke passe sig selv? hehe

Og så kommer nyheden – Uggi vores kære Team Chef – melder afbud til dagens ridt. PIS!!! Hvordan skal vi så ha en chance for, at forsvare vores fine placering fra sidste år? Vi stiller jo op i holdkonkurrencen. Giver hurtigt beskeden videre til de 2 andre fra holdet (Torben & Thomas), som også er på vej. Vores hjerner køre på højtryk, skal vi finde en rytter deroppe som vil stille op for os – eller skal vi klaske en ekstra chip på Thomas´ hjelm? Thomas er så klart vores hurtigste mand, men det vil jo være at snyde – what to do? Vi beslutter os for, at spille ærligheds kortet – vi siger til Hans & Co. fra CM, at vi desværre ikke har mulighed for at stille op i holdkonkurrencen. Lidt ærgerligt når nu CM har lavet en holdkonkurrence i selve løbet, men vi må hver især køre vores eget løb. Og lad mig bare sige det med det samme – vi havde IKKE haft en chance i holdkonkurrencen. Der var altså nogen skarpe fyre til start i dag.

Starten skal gå kl. 11.00, men inden da når jeg lige at afgive et lille live interview til Hans fra CM, om holdets forventninger til dagens ridt. Var vist lige lidt overgearet, og kan ikke huske meget af det som kom ud af min mund – gad vide om jeg sagde noget klogt? Alle ryttere på de 110 km starter samlet, dog bliver dem som forventer at køre +40 kmt vist op foran. Jeg stiller mig pænt ned i andet geled. 40 kmt i gennemsnit på den her rute – de må være bindegale… ;-)

Starten går ud af byen med marshalls, og det går altså pænt stærkt skal jeg hilse og sige. Tror de første 8 km bliver kørt med ca. 48-50 kmt, og så kommer udskilningen på dagens første bakke – fræervej. Det knækker fuldstændig over i flere grupper, når lige at ane Torben i en gruppe længere fremme, og føler mig overbevist om, at Thomas må være med helt fremme. Så her sidder jeg sammen med ca. 20-25 m/k i det som jeg vil antage som 3 gruppe. Tempoet i vores gruppe er højt, og i starten kan vi ane gruppen foran os, men efter noget tid er det som om der bliver længere og længere imellem os. Der bliver dog arbejdet godt, og taget nogle gode lange føringer for at hale ind på de foran kørende.

Det er altså fedt

– når folk gider at arbejde for sagen! 

Det lykkedes!! Vi haler ind på dem, og jeg kan se at det er Torben som sidder og trækker gruppen foran – han må være godt kørende. Det ender med, at vi når op til Torbens gruppe, og vi er nu ca. 40-50 m/k i gruppen. Jeg lader mig falde tilbage, og i læ af de store drenge – trænger sgu til en lang puster, for tempoet er godt nok højt for en dødelig motionist som mig. Det går egentlig meget godt, og de hold som har mange ryttere med i gruppen, er heldigvis gode til at sætte et tempo oppe i front, hvor jeg kan sidde med – der er en del sidevind, så det gælder om at holde sig til, det går rimeligt godt.

Styrt!!! :-( Oppe foran i gruppen sker der et styrt, og det er meget tæt på, at Torben ryger med ned. Egentlig lidt mærkelig styrt, for vi køre lige ud af flad vej – dog kan lidt sidevind ha spillet ind? Der er flere ryttere der stopper op lige bag de styrtede ryttere, og hjælper dem med at komme på benene igen. Torben er en af dem – jeg kører videre da jeg er sikker på, at de styrtede er i gode hænder.

Gruppen er nu stærkt reduceret, og vil gætte på vi er ca. 25 tilbage. Vi holder sammen det sidste stykke før end dagens store udfordring (for 1 gang i dag) – Rebild Bakken. Vi nærmere os bakken i samlet flok, og jeg skal nu forsøge at sidde med op over med de hurtige gutter og en enkelt kvinde (Mai Schneider Thomsen) som faktisk endte med at vinde for kvinderne. Jeg kommer godt med, og sidder vel som 5-6 m/k på stigningen op mod Comwell. Jeg kommer godt med over, og i samarbejde med Rasmus Kirketerp får vi hentet de 3-4 foran kørende, som kom først op over bakken. Der kommer flere op bagfra, og vi er nu ca. 15 m/k tilbage. Der bliver stadig arbejdet sammen i gruppen, og tempoet er højt – vi kører første omgang med 38 km/t… det er sgu godkendt.

Sidste omgang

– der begynder at være lidt udsolgt

Vi begiver os ud på sidste omgang, og jeg tror der er bred enighed om, at vi når ikke de foran kørende i dag. Så målet i gruppen bliver at holde de bagfra kommende – bag os. Der bliver stadig arbejdet godt i front, men jeg må indrømme at mine føringer ikke var lange, jeg havde nok at gøre med bare at hænge på. Vi holder sammen i gruppen indtil vi igen når Rebild Bakken, og så skal den ellers bare ha´ fuld smadder op ad!

Jeg afventer lidt for at se om der er nogen der går i udbrud op af bakken, og så sætter jeg ellers igang! Jeg starter næsten bagerst, og planen er, at bruge dem foran mig som pejlemærke/motivation til at gi lige lidt mere. Planen lykkedes meget godt, og jeg får taget de første tidligt på stigningen, men må ærligt talt kæmpe røven ud af bukserne for at komme op til de næste. Pulsen er høj, og kan mærke benene er ved at give efter, men jeg kommer nærmere og nærmere de forreste. Der er nu kun 6 foran, og jeg kæmper mig langsomt forbi nr. 6 & 5 på det stejle stykke – næsten oppe. Jeg når ikke de sidste 3, og er lige ved at syre fuldstændig til i spurten hen mod mål. Løbet er slut, og jeg er fuldstændig færdig – men det var altså et fedt løb igen i år. Håber, at vi til næste år kan stille et helt hold.

Tiden i dag rakte til en plads som nr. 41 i tiden 2:56:25 for de 110 km – jeg er tilfreds, det var sgu et skarpt felt!

Ses på landevejen.

Valde