Det første år - 2012 - stilen var ikke så poleret :) : Photo © Kristina Møller

Kongeetapen 2016 – for 5. gang – jeg glæder mig!

I morgen køres 3. etape af PostNord Danmark Rundt, samtidig arrangerer DCU et af Danmarks fedeste motionscykelløb, nemlig Kongeetapen, det var et af de første motionscykelløb redaktøren på AltomCykling.dk nogensinde kørte, i morgen kører jeg det for 5. gang, i træk. 

Af: Uggi Kaldan // Foto: Kristina Møller

Kongeetapen

-et af Danmarks fedeste motionsløb?

Ja, det er det altså. Det betyder selvfølgelig ikke at der ikke findes andre rigtig gode motionscykelløb i DK, for det gør der! alligevel skal Kongeetapen fremhæves som noget særligt. Man får lov at følge nøjagtigt den samme rute (på nær nogle få undtagelser) som profferne, det betyder det er ret sjovt at se hele løbet eller sammendrag bagefter, når man sidder og kan tænke, hey der har jeg da lige kørt, det er ret sjovt faktisk!

Organisationen bag motionsdelen er også rigtigt god, der er ekstraordinært mange følgemotorcykler og flagvagter, og så er skiltningen outstanding, med andre ord, selve løbet er simpelthen rigtigt godt arrangeret.

Det er også interessant at køre et løb der næsten altid (på nær jubilæet sidste år) starter i én by og så slutter i en anden. Det giver en særlig tilfredsstillelse (synes undertegnede) at man ligesom tilbagelægger en distance som ikke bare er en rundstrækning… at det logistisk er et mareridt, som kærester, kammerater, brødre eller søskende eller hvem man nu får lokket til at køre til startbyen godt kunne være foruden, er en anden sag… det er altså bare fedt!

Transport udfordringer eller ej, det hele opvejes af finalen i Vejle, der findes simpelthen ikke ligeså fedt et opløb til andre arrangementer for motionister i DK. Du ankommer godt en time inden profferne kører finale. Her er allerede godt fyldt op på Kiddesvej, den afgørende stigning, samt de sidste 200 meter ind til målstregen på toppen, det er helt unikt!

Herunder ses jeg i mit første år, det var sgu vildt, iPhone på styret som cykelcomputer, hørebøffer i ørerne, og blandet uniform fra LRØ og Concordia… hallo jeg så smart ud :) – men oplevelsen!! – det var fantastisk.

Kiddesvej2012

Der bliver hujet og heppet på bakken, og man ved naturligvis godt man ikke er prof når man pruster op over de 21% Kiddesvej byder på, men det er det tætteste man som dødelig motionist kommer på det sus man må forvente profferne også får, når de kører en af Danmarks mest legendariske finaler. Kan du li at køre motionscykelløb, og kan du godt holde til den lidt lange distance (170 kilometer) – så er Kongeetapen et must – prøv den!

Forventninger?

-ingen faktisk, men jeg glæder mig! 

For mig personligt er det bare super sjovt at prøve løbet igen, for 5. gang, sidste år var der start og mål i Vejle, og selvom det sikkert deltagermæssigt var et scoop, så var det også lidt kedeligt (synes jeg) – både fordi der findes så mange motionsløb i og omkring Vejle, så man kendte rigtigt meget af ruten i forvejen, men også fordi A til A løb bare ikke giver helt den samme oplevelse af “race”. Sidste år kørte jeg i øvrigt løbet som en del af PostNord Danmark Rundt Motion, hvor man kører alle etaperne af løbet, det kan også anbefales, hvis man kan finde tiden.

Herunder er jeg i 2013, hvor jeg kører i AoCs første og legendariske uniform, en eller anden dag vender vi måske tilbage til noget der ligner udgangspunktet, den var sgu fed nok. I 2013 startede løbet i Sønderborg og der var i den grad medvind i starten. Ruten minder lidt om i morgen, men med vild medvind, der blev kørt voldsomt stærkt de første 100 kilometer, det kostede for mange (inklusive mig selv) senere i løbet – det var samtidig en hamrende varm dag! Læs beretning fra dengang her.

Kiddesvej2013

I 2014 kørte vi i den sorte uniform, og som altid var det bare fedt at ramme Kiddesvej, her fulgtes jeg med et par gode venner og havde bare en rigtig fed tur – her startede Kongeetapen i Skanderborg, hvilket logistikmæssigt var noget nær perfekt når man nu bor i Aarhus.

I 2014 fik en læser i øvrigt lov at skrive anmeldelsen af løbet, da det jo godt kan blive lidt kedeligt at høre “samme” beretning år efter år – den kan du læse her.

Kiddesvej2014

Billeder?

-fotoservice på toppen! 

Kristina Møller er altid “mand” for at tage billeder på toppen af Kiddesvej, det har jeg synes var meget fedt at man lige kunne købe et billede af sig selv bagefter! Da DCU har ændret lidt på organisationen bag løbet i år, ved jeg faktisk ikke om Kristina Møller stadig står for billeder? – men hvis hun gør – så husk at betal – og lad være med at bruge billeder med vandmærke henover (som det vi har postet herunder) – vi kan kun anbefale at man støtter fotografen :)

På billedet herunder ses redaktøren i 2015, i den ligeledes legendariske “laksefarvede” uniform, som nogle hadede, men mange synes var rigtigt fed :D

Vi ses i morgen enten i Aabenraa eller Vejle, i år kører AoC i vores grønne 2016 uniform – vi håber ikke det bliver for vådt, selvom det ligner der kommer lidt vand – det skal nok blive fedt!

Eftertilmelding er mulig i morgen i Aabenraa – de åbner klokken 06:30 og DCU lover de nok skal finde en startplads til alle der dukker op – pak grejet – oplevelsen er hver en krone værd!

KMO_0579