Rikke Lønne - Foto: GripGrab media crew - Mikkel Beisner.

Kronborg Double UCI Cyclocross Festival – For tøser??

Er Cross for tøser? Ja da, i den grad! Mændene skal da ikke have patent på at lege i mudder og cykle / løbe rundt på en mark in the middle of nowhere! Siger Rikke Lønne, der fra nu af og indtil hun ikke gider mere, vil skrive lidt om sine oplevelser på cyklen, til løb, til træning, og fra Cross… det er hendes første sæson!

Af: Rikke Lønne

Tossen her fik købt sig en crosscykel tilbage i januar, og den fik så lov at stå stille siden februar efter ganske få ture i Hareskoven. Landevejssæsonen gik jo i gang, og så havde jeg altså ikke tid til det dersens cross!

Nu er landevejssæsonen pludselig slut, og så må det være tid til off season, hvor kroppen får ro og hvile, inden vintertræningen går i gang frem mod næste sæson. Det var også min oprindelige plan, men… Den plan holdt lige præcis sådan ca. 3 dage. Det irske etapeløb Ras na mBan sluttede en søndag, og torsdagen efter havde jeg meldt mig til Soigneur CX Cup og var på vej til min første rigtige crosstræning med Holbæk Cykelklub. Drengene hjalp mig godt igennem. De forklarede og viste på bedste vis, hvordan de vigtigste elementer af cross skulle se ud. Én træning i en ny sport er da rigeligt til at stille til løb 3 dage senere, ikke?

Soigneur CX Cup – mit første CX løb nogensinde

Som sagt så gjort – Første afdeling af Soigneur CX Cup var en hård og sjov omgang. Jeg endte som hurtigste kvinde, og det gav blod på tanden. Jeg måtte have mere! Afsted til Grote Prijs lørdagen efter, og her fik jeg min første sejr i et cross licensløb! Der var dog flere “first” til dette løb. Første styrt (endda under opvarmningen – flot, Rikke!) samt første vabel under foden, der nåede at blive til sår inden løbet var overstået. Det var lidt en streg i regningen, men det havde trods alt stadig været et mega fedt løb!

I denne weekend stod den så på dobbelt UCI-crossløb på dansk grund. Det kunne jeg jo ikke stå for, så jeg måtte da deltage. Hvor svært kunne det lige være?  Well, svært, nah, det var overkommeligt. Hårdt? Oh yes! Var det forventet? Yep!

Lørdagens løb var en virkelig bumpet affære. Marken, vi kørte på, holdes normalt af får, så den har vist ikke set skyggen af nogen tunge maskiner, der har kunnet udjævne terrænet bare lidt. Det var derfor super svært at finde en rytme og et godt tråd.

I starten af løbet lå jeg i 4.-5. position og kæmpede for at holde fast i fronten. De kørte lidt fra mig på de tekniske stykker, mens jeg fik hentet dem på de længere stykker. På 4. af 5 omgange var hele vores gruppe splittet, og jeg så mit snit til først at overhale forsvarende danske mester Caroline Bohé (der ses i fokus på billedet herunder, man kan lige ane min uniform i baggrunden) og derefter en tysk rytter, Stefanie. Jeg endte derfor meget overraskende på en 2. plads kun 18 sek. efter den svenske crossrytter Åsa Erlandsson! Åsa kører bl.a. UCI løb i Belgien og ligger pt. nr. 46 på verdensranglisten – Rimelig sej rytter!

14543689_1783342945280183_7421984752703742361_o

Søndag kom jeg lidt ned på jorden igen…

Søndag kørte ikke helt så godt for mig. Åsa, Caroline, Stefanie og jeg fik hurtigt hul til resten af tøserne, men jeg lå i 4. position hele vejen og røg bagud over de første 2,5 km af den 2,8 km lange rute. Jeg havde kun ca. 300 m på asfalt, hvor jeg kunne køre lidt af det tabte ind igen, hvorefter vi begav os ud på rundstrækningen påny.

Jeg havde slet ikke lave nok gear på, så de 4 steder, hvor det gik godt opad på ruten, stod jeg helt stille. Jeg måtte derfor bare se til, at de andre trak fra mig gang på gang, og på sidste omgang kunne jeg ikke længere hente dem efter hver opkørsel. Jeg endte derfor som nr. 4, hvilket stadig må betegnes som et absolut godkendt løb!

Jeg er mega ærgerlig over at tabe fronten grundet forkert gearing, men det var rigtig god erfaring og nogle sjove løb på trods af meget bumpet underlag begge dage! Havde jeg ikke kørt, havde jeg ikke opdaget, at jeg nok lige skal ændre min gearing.

Nu forsøger jeg igen med min oprindelige plan med lidt ro og hvile de næste par uger kun med hyggetræning, hvorefter jeg helt sikkert skal ud at køre flere crossløb! Hvem vil med? Der er masser af plads til flere damer – kom frisk, det er hårdt, sjovt, mudret og berettiger til et dejlig langt, varmt bad bagefter – selvfølgelig sammen med cyklen ;-)

Der pustes ud efter målstregen er krydset