Niki Byrgesen alt om cykling
Niki Byrgesen, fra semiprofessionel til amatør Grafik © Uggi Kaldan Foto © Team Danmark

Niki Byrgesen – Ny blogger på AltomCykling.dk

Niki Byrgesen AltomCykling.dk

Niki Byrgesen – kun på AltomCykling.dk

Helt eksklusivt har AltomCykling.dk fået Niki Byrgesen, tidligere teamrytter og fast inventar på det danske banelandshold, til at fortælle om de begivenheder der førte til at han stoppede med cykelsporten, hvordan man fylder tomrummet bagefter og om skridtet tilbage mod en sport, som man måske aldrig helt kan slippe, når først man er “hooked”. Et unikt indblik i en ellers lukket verden.

Niki Byrgesen – en ny start.

Hej læsere på Altomcykling.dk – jeg blev for et stykke tid siden kontaktet af Uggi Kaldan fra Altomcykling.dk, der ville vide om jeg var interesseret i at skrive et par linjer til Altomcykling.dk om mine oplevelser “indefra”. Efter at være blevet fortalt om tankerne og ideerne bag den nye hjemmeside, kunne jeg godt se en meget god sammenhæng mellem min nye tilgang til cykelsporten som amatør, og Altomcykling.dks lyst til at skrive om livsstilen bag cykling og ”amatør-verdenen”, med lidt mindre fokus på den top tunede professionelle verden, som der skrives masser om på diverse hjemmesider, så jeg slog til.

På Altomcykling.dk vil jeg jævnligt skrive om min nye tilgang til cykelverdenen, efter flere år at have levet som semiprofessionel, med en fuldtids indsats i træning, rejser og alt hvad der hører med til målet om at kunne gøre cykelsporten til sin levevej og perfektionere sin profession. På et halvt år er jeg gået fra en sikker følelse om OL-deltagelse og tanker om resultater på landevejen, til at have glemt alt om meritter, medaljer og prestige indenfor sportsverdenen og i stedet putte al min koncentration og kraft over i uddannelsessystemet, hvor jeg er startet som fysioterapeutstuderende. En tilværelse som jeg affinder mig fortrinligt med og som kræver ligeså meget energi (hvis ikke mere), selvfølgelig relativt, alt afhængig af hvor meget man gør ud af det – men sådan er det jo med alt man foretager sig i livet!

Selvfølgelig sidder jeg stadig med lidt ærgrelse over mit ufrivillige exit fra cykelsporten og en ”hvad nu hvis” følelse i kroppen, men på den anden side synes jeg har det rigtig godt i min nye verden og ser med spænding i maven på hvad fremtiden byder, hvor jeg ud over min uddannelse også har valgt at køre for Michael Sandstøds cykelhold J.Jensen / Ny Sponsor (endnu ikke offentligjort ny sponsor) for 2013 sæsonen.

Det bliver spændende at se hvor bloggen ender – det kan kun tiden vise!

God jul og godt nytår!

De bedste cykelhilsner

Niki Byrgesen

I Januar skriver Niki om hvorfor jeg han gik fra fuldtids cyklist til motionist. Du kan skrive spørgsmål til Niki ved enten at skrive en besked herunder, eller sende dit spørgsmål til redaktionen på Altomcykling.dk.