Optakt: Grand Prix Aarhus

Nyt motionsløb i Aarhus. Aarhus Motion står bag løbet, profilerer det som værende med et professionelt setup, men hvad betyder det egentlig? 

Af: Søren Kuipers / Foto: Aarhus Motion

Prof. setup

Jeg glæder mig til race-marshalls og et lirens start- og målområde, som Aarhus Motion beskriver på løbets hjemmeside. Det er dog set før i motionsløb, men krydret med fejeblad, gode depoter og Aarhus Motions iver for at gøre sit indtog i landevejscyklingen; da bliver det spændende at se de formår at forny genren. Jeg forventer mig mere end normalt.

grandprix_teaser_ny_3

Ruten

Ruten foregår i klassisk cykelterræn syd for Aarhus. Lokale ryttere vil nikke genkendende til Marselisskoven, Oddervej og Ajstrup-Bakken. Derudover bruges lidt af rundstrækningen fra Danmark Rundt med opløb på Kongevejen. Det lyder spændende og fedt med en ny målstreg til et motionsløb på Aarhuskanten. Længden er 100km og der skulle være mere end 800 højdemeter.

Vi (læs redaktøren) har kørt ruten igennem på en lille uformel tur sammen med arrangøren her i weekenden, og vurderingen er at ruten for de fleste lokale vil virke ret bekendt, det kan så både være en fordel og en ulempe. På 100 km er 800 højdemeter ikke helt vildt, og ruten føles da heller ikke voldsomt kuperet, til gengæld har Aarhus Motion været gode til at finde åbne stykker og en del sving, så vi forudser at der bliver kørt stærkt og risikoen for at blive sat rent fra dæk, vil være større end på bakkerne, i hver fald i den første 2/3 af løbet.

Skærmbillede 2016-08-09 kl. 16.47.41

Sidder man stadig med efter ca.70km skal man være vågen fra Norsminde og hen Ajstrup bakken, her vil de første for alvor begynde at køre finale, sidder man og sover her kan drømmen om et godt resultat hurtigt smuldre. Men men men, da målstregen ikke længere er nede på strandvejen, men først efter en opstigning på Oddervej og så indad Kongevejen, så kan man ikke bare køre på Rutinen fra Marselis, der kan sagtens ske overraskelser til sidst, det bliver rigtigt sjovt med et nyt opløb!

Ruten kan ses HER.

Løbsforventninger

Personligt har jeg – som så mange andre ryttere – ikke fået kørt det ønskede antal kilometer i løbet af sommeren. Siden Mors Rundt har jeg ikke cyklet mere end 70km i streg, så det skal nok blive hårdt. Men jeg vil alligevel forsøge at sidde med fremme i forreste gruppe og se hvor længe det holder. Hjemmebanefordelen kan jeg ikke cykle mig fra. Jeg går efter en top 12 (sådan lidt OL-agtigt), nu der er diplom til alle.

Vi ses!

en ny klassiker