BDO Coast2Coast 2019 AltomCykling.dk
BDO Coast2Coast 2019 AltomCykling.dk

Overraskende fedt natteløb i Nordjylland – BDO Coast2Coast

Tidligere i år var jeg Torben Bartholin og redaktøren på nattetogt i Nordjylland. I sidste øjeblik (samme dag) fik vi en start til BDO Coast2Coast, der er et natteløb, med mange tusind deltagere. Ikke færre end 13 forskellige discipliner byder løbet på, fordelt på 7 ruter. Cykling, løb, rulleski. Korte og lange ruter. Sikke en fest! 

Tekst og Selfies Uggi Kaldan :P 

WOW, det er jo et kæmpe løb!?

Det var min første tanke da Torben og jeg ankom til starten, og jeg så hvor mange ryttere der faktisk er til start!! Tænk at AoC ikke har dækket så stort et løb i DK endnu, det er simpelthen for dårligt! Årsagerne til at vi ikke har været forbi endnu, tror jeg mestendels skyldes at det foregår om natten, hvem gider lige cykle om natten?

Det er der åbentbart rigtig mange der gider! – og det er ikke bare “hurtige” ryttere som Torben og jeg, men virkelig alle slags deltagere, og alle slags cykler. Cykler, løbesko, rulleskøjter, ski og masser af glade mennesker, i skøn forening. Særligt på de korte cykelruter havde folk pyntet deres cykler med alverdens lyskæder og lygter, så de kunne lyse op i mørket. På billedet har gutten sat en arbejdslampe på styret, det er sgu da sjovt, men ikke specielt aero hehe. Stemningen i startområdet var virkelig helt i top.

BDO Coast2Coast 2019 AltomCykling.dk

Solhverv markerer starten

Årets længste dag, og dermed også årets seneste solnedgang, markerer starten på løbet, præcis klokken 22:08. Jeg elsker de lange danske sommeraftener, og jeg synes det er helt fantastisk med et løb, der hylder det danske solhverv på den her måde. Man kører uden chip, så man kan ikke vinde noget, man kan komme først, det er dog overhovedet ikke noget løbet lægger op til. Det er oplevelsen, der er i højsædet.

Til at starte med skal jeg blankt erkende at Torben og jeg gik i “race mode”. Den fik bare én over nakken, ud i mørket, og det kan man også sagtens, selvom den indledende del på cykelsti ikke var egnet til at køre ræs. Jeg synes vi kørte fornuftigt, men retrospektivt tænker jeg over hvorfor vi egentlig havde så travlt, det var der slet ingen grund til.

BDO Coast2Coast 2019 AltomCykling.dk

Små lysende oaser i mørket

Over stok og sten gik det, og vi fik slet ikke stoppet den første halvdel af ruten, for at udforske de mange depoter løbet ellers byder på. Faktisk er der kun 15 kilometer imellem hvert depot, så det er umuligt at gå sukkerkold, hvis man altså stopper! Inden starten på løbet havde jeg godt læst at der var ret mange depoter på ruten, og tænkte, ok, hvor mange depoter har deltagerne egentlig brug for!?

Men det er ikke bare depoter, det er klostre, slotte, og som på billedet herunder, Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, hvor man cykler lige ind gennem akvariet, det er altså ret sjovt tænkt!

BDO Coast2Coast 2019 AltomCykling.dk

Men det var bare starten (efter 21km) på en rigtig sjov aften / nat, hvor der med jævne mellemrum dukkede lysende oaser op i mørket, med hver deres særkende. Flere af depoterne serverede en lille smagsprøve af løbets egen øl. Der var ildfade, lyskæder, musik, glade frivillige, og i det hele taget en helt særlig stemning.

Jeg er kæmpe fan, og min eneste fortrydelse er faktisk at jeg ikke har deltaget før, og at vi troede det handlede om at køre hurtigt. Vi skulle bare have taget den med ro, og nydt alle de fine depoter, i stedet for at køre forbi halvdelen og tro det var et ræs. Der var ikke ét eneste depot for meget.

BDO Coast2Coast 2019 AltomCykling.dk

Solopgang og palmestrand

I mål har arrangørerne skabt en kæmpe fest, med palmestrand og musik. Festen var i fuld gang da vi ankom, nogle deltagere cykler jo “kun” 50km, så de var naturligvis både i mål, og på vej hjem, da vi ankom v.4 tiden. Måske kom vi endda først på 150km ruten, hvis vi gjorde var det seriøst ikke nogen bedrift at skrive hjem om.

BDO Coast2Coast 2019 AltomCykling.dk

Når jeg skal deltage igen (og det skal jeg helt sikkert), så vil jeg samle et hold af venner, der er med på at køre med god fart, men også lige have tid til at stoppe ved de flotte depoter og nyde, at der er en arrangør der har gjort så meget ud af at skabe en fed stemning til sit løb, for det har de virkelig hos Coast2Coast. Det er en rigtig fed oplevelse. Vi anbefaler løbet til alle der har lyst til at prøve en anden slags oplevelse på cykel. Prøv det!

Torben og jeg havde i øvrigt parkeret bilen v. starten, som går fra Skallerup Seaside Resort, og skulle derfor cykle de 45km retur til bilen, fra Frederikshavn, efter vi var kommet i mål. Jeg anbefaler på det kraftigste at tage en chauffør med, og få vedkommende til at køre bilen til Frederikshavn så man kan køre hjem efter løbet, eller alternativt parkere i Frederikshavn om aftenen, og cykle til start, det kan man også.

Vores tur kan i øvrigt ses på Strava HER

TAK FOR I ÅR COAST2COAST – VI ER SÅ GLADE FOR AT I INVITEREDE OS MED OG VI SES IGEN!