Cykelmagasinet Rundt om Rold 2015
Cykelmagasinet Rundt om Rold 2015

Det er altid sjovt at prøve noget lidt anderledes, og det forsøger #TeamAoC sig så med til det kommende Rundt om Rold – nemlig holdløb… og yes yes det er cykelmagasinet der arrangerer løbet, vores konkurrenter, men løbet ser fedt ud, så vi reklamerer gerne. 

Af: Uggi Kaldan

Cykelløb i et af Danmarks mest unikke naturområder. Det er, hvad der venter, når Cykelmagasinet i samarbejde med Comwell Sport Rebild Bakker afvikler Rund om Rold den 23. august 2015 på en særdeles udfordrende rundstrækning i Himmerland, sidste år regnede det så meget at jeg absolut helt og aldeles har fortrængt alt om løbet, men i år har jeg lokket 3 holdkammerater med i holdkonkurrencen, så håber vi på tørvejr og ser hvordan det går.

Her ses redaktøren til start ude i siden - det var inden himmel og hav stod i et... © foto:  Cykelmagasinet.dk
Her ses redaktøren til start – det var inden himmel og hav stod i et… © foto: Cykelmagasinet.dk

Ruten

Ruten er en 54 kilometers rundstrækning der skal køres 2 gange, og den er ganske hård, det er den eneste ting jeg husker fra sidste år, hvor jeg stod af efter en omgang, da det regnede så meget at det føltes som om man var ude på en svømmetur, lad os satse på at det bliver bedre vejr i år, det fortjener løbet ærligt talt. Der er gjort meget ud af startområdet med expo og hygge og det hele, og derudover er ruten super markeret, med fin skiltning, bakkeskilte und so weiter – det er fint nok.

Bakkespurten på Rebildvej hvor redaktøren på ingen måde kan være med © Foto: Cykelmagasinet.dk
Bakkespurten på Rebildvej hvor redaktøren på ingen måde kan være med © Foto: Cykelmagasinet.dk

En af løbets hovedattraktioner er bakkespurten på Rebildvej – den over 1 kilometer lange og godt og vel 6% stejle vej op til målet i Rebild by. Der vil være foto- og tidtagning på bakken (I lovede også fotos sidste år… men dem kom der ingen af – det håber jeg I får styr på i år!) og præmier til de hurtigste i forskellige alderskategorier, ligesom der vil også være et podium og præmier til nummer 1, 2 og 3 samt til det hurtigste firemandshold og endelig vil der også være lodtrækningspræmier samt en attraktiv “goodie-bag” til alle tilmeldte.

Holdløbet… den hemmelige attraktion :)

Det er ikke meget #cykelmagasinet har gjort for at reklamere for den ellers sjove idé på siden for løbet, så måske kan AltomCykling.dk overraske, simpelthen fordi der ikke er ret mange der har opdaget at man også kan melde sig til som hold, sjovt bliver det i hvert fald!

Man kører som fire mand, og så vidt jeg kan regne ud er der gruppens samlede tid der tæller, det åbner naturligvis for en masse taktiske overvejelser ude på ruten, skal man holde sammen hele vejen rundt og dermed hjælpe hinanden i tykt og tyndt – eller kan man efterlade en mand i en god gruppe, håbe på han ikke punkterer og så lade et par hurtige drenge køre?

Vores hold er i hvert fald så forskelligt i niveau at vi kommer til at skulle overveje flere muligheder – så det bliver sjovt at se i mål om vi har kunne lave en god taktik for holdet, eller om vi fejler – jeg glæder mig til at prøve noget nyt!

Vi ses til Rundt om Rold! (klik på linket for mere info og tilmelding) eller tjek eventet ud på deres facebook side : HER