To flag, en spilleliste og en nedlagt flyvestation

Hurtigjoakim… Hvem fanden er Joakim? –Det blev vi heller ikke klogere af i dag. Men til gengæld fik vi set cykelløb. Fra øverste hylde endda. Der var Pro – Pro Conti – A og B – C og D og supermotionister og glade amatører.

Af Kort Lunden | AltomCykling.dk

#Hurtigjoakimløbet aka DM i flyvestation

…blev afholdt søndag i uge 30 2020. Vejrguderne havde ikke været med de høstivrige storkøbenhavnske landmænd (hvis sådan nogen overhovedet findes?), til gengæld havde crewet bag hurtigjoakim fået belgiervejr. Som det sig i øvrigt hør og bør, når der køres ræs på flyvestationen. Vinden stod fra syd dvs på tværs af banen, og nedbøren kom oppefra. Først lidt. Så mere. Så meget.

Ruten på flyvestationen er modsat andre ruter til cykelløb i DK ikke en bakket omgang. Som en af de kvindelige deltagere (der havde taget hele vejen fra Fyn i øvrigt) sagde; ”Hvor er det bare fedt med et dansk løb, hvor man ikke finder en stejl stigning, der så skal køres igennem 10 gange, før der findes en vinder – det her løb kan noget som intet andet løb kan”.

Og det må man sige, at det kan. For ud over pointen omkring den flade rute, så er der fantastiske oversigtsforhold på den nedlagte flyvestation. Som tilskuer kan du virkeligt se løbet forme sig. Langsiderne er 4 kilometer, før rytterme drejer rundt i bløde sving, hvilket giver en virkelig god fornemmelse af løbet, hvor du kan følge med i rytternes bevægelser og taktik, både i vinden og på langsiderne, hvor de kraftfulde ryk bliver tydelige, når eliten folder sig ud.

Rock n Roll løb med styr på corona

Der var 2 større starter. Elite herre og dame, der blev sendt afsted i nogenlunde tørvejr, kl 1000, og Motion herre og junior, der tog de grumme og regnvåde runder, kl 1230. Grundet COVID 19 var der et forsamlings maximum på 100 personer. Dette forbud blev der holdt grundigt øje med. Indskrivningen foregik derfor, som vi kender det ved GSV GP, med sprittusch på højre hånd. JADAK, JADAK oooog JADAK!

Styr på deltagere. Styr på hygiejne. Et nærmest Fætter Højbensk held ville, at de 56 Elite herre og 18 Elite damer, der var mødt til start, var akkompagneret af ca 23 tilskuere, incl de 4 gutter fra Hurtigjoakim crewet. Jamen altså.  Sikken et held. Sikken et svineheld. Som bemærkning kan nævnes, at motion nåede op på 36 ryttere og junior 18, hvilket må siges at være ganske pænt fremmøde ift den varslede vejrudsigt.

Bay og Holm var på plads på tilskuerrækkerne og det hele blev lidt meta, da Holm stod ca 10 meter fra den medbragte Soundbox, der på på sidelinen annoncerede løbets snarlige start:

”Dunk Dunk, dunk dunk (hjerteslag) Attention attention (fransk speak)!!!
dunk dunk, dunk dunk, Pas på sidevinden (Brian Holm Speak)
dunk dunk, dunk dunk, Og tag nu jeres føringer for helvede (Holm igen)
Dunk dunk, dunk dunk, LETS PUT THE HAMMER D-D-D-D-D-D-DOWN”

Og så slog Sash! ellers taktstokken an med unga-bunga i en tilpas bred dB-forstærket udgave af ”Equador”, der blev matchet af de ligeså brede og #hurtigjoakim-forstærkede smil. Der sku fart på sku der! Og det kom der.

Løbet gik over 10 omgange, ingen styrt, ingen protester og en regulær vinder i en regulær spurt. Både for herrer og kvinder.

Efter eliten rullede motion herre og juniorerne. I belgiervejr. Stoddervejr. Lortevejr. Grimt barn har mange navne. Vådt var det i hvert fald. For enkelte juniorer var det første løb cykelløb nogensinde. Sådan var det ikke for nogen af motionisterne. Overhovedet. Shit der blev kørt stærkt. Superstærkt. Men høj som lav kom de alle i mål. Igen. Ingen styrt, ingen protester og så videre;-)

Resultater

Jeg fik desværre ikke resultaterne for motion herrer og juniorer, da det hele ærligt talt regnede væk for mig, men i skal ikke snydes for Elitens – og dermed også hvem der har retten til at kalde sig Danmarksmester i Flyvestation 2020 og dermed også vinder af HurtigJoakimløbet:

Elite Herrer:
1: Joshua Amos Gudnitz
2: Daniel Stampe
3: Marcus “Junior” Hansen

Elite Damer:
1: Marita Jensen
2: Karoline Hemmsen
3: Kirsten Såvang

FIBR, PROOWNEDCYKLING & POWERPERFECTION var med til at gøre dagen lidt sjovere for vinderne, der ligeledes fik merch fra Hurtigjoakim!

Tak til #hurtigjoakim crewet for at lave dette løb. Et løb, der på ingen måde minder om noget andet her i Danmark. Gratis og skide sjovt at deltage i. Tak!

Flere billeder fra løbet kan findes på FACEBOOK